Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Bella_

#1 Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

Jucer nam se maca okotila u haustoru.Ima pet mačića.Ja sam je privremeno unijela u stan posto stanari ne vole zivotinje,i vjerovatno bi ih bacili,ali ja u kuci vec imam macka i kunica,tako da ih ne mogu zadrzati duzi vremenski period.
Ne znam sta da radim sa njima,ima li neko od vas ikakvu ideju ili rjesenje,gdje da ih smjestim na sigurno.. Van ih ne mogu izbaciti jer bi uginuli,ili bi ih psi rastrgali jer ih ovdje na Kosevskom Brdu ima jako mnogo.
Unaprijed hvala :roll:
Terenc

#2 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Terenc »

Jesi probala kontaktirati animalsos ili tako nesto,jesu li jos kod tebe?
opet ja

#3 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by opet ja »

SOS nema azil!!!
Bella_

#4 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

Znam da SOS Animal nema azil,ali ni ja ne znam sta da radim sa njima.Bilo gdje da ih ostavim napolju,sigurno nece prezivjeti,a tako su lijepi i napredni.Ako iko moze bilo kako pomoci,da mi se javi..,jer necu moci jos dugo da ih drzim u stanu.
jaca78

#5 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by jaca78 »

Stavi i u oglase. Mozda bude srece.
cuvam vam fige
Bella_

#6 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

Macici su sada odrsali,poceli su da jedu cvrstu hranu.. pa ko zeli da ima lijepog kucnog ljubimca neka se javi na p.p. Moramo ih pod hitno udomiti,posto im je mamu udarilo auto..
Bella_

#7 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

Image Image[/img]
Toffee karamela

#8 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Toffee karamela »

Bella nisi se dugo javljala na ovu temu, jesi li uspjela udomiti ijednu macu? Ovo na slici koju si postala je tako tužno, čini mi se da će zaplakati... :( tuga božja.....izvijesti nas.
Bella_

#9 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

nisam se javljala jer su mace bile još male i dojili su pa sam čekala da malo porastu ,sada bi mogli i da se odvoje od mame mada su stari tek mjesec i tri dana ali zadržat ćemo ih još bar desetak dana da doje .Npisala sam prije da im je mamu udarilo auto ,živa je ali ne može na zadnje noge,vjerovatno joj je oštećena kičma ali može da jede i doji ,ali zato ja imam pune ruke posla ćisteći je a i kuća se čuje ali zbog velike ljubavi prema životinjama nekako ćemo izdržati.Maca će se vjerovatno morati uspavati a ja nemam snage za to.Eto takva je situacija kod nas.Voljela bih da nisam toliko slaba na životinje jer me to strašno optrečuje ali šta je tu je to ne mogu promijeniti.Stavit ću sutra slike svih mačića sa mamom.Od njih pet jedna je cura a četiri su momka.Valjda će biti bolje sreće od mame.
SenSen

#10 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by SenSen »

Bella_ wrote:nisam se javljala jer su mace bile još male i dojili su pa sam čekala da malo porastu ,sada bi mogli i da se odvoje od mame mada su stari tek mjesec i tri dana ali zadržat ćemo ih još bar desetak dana da doje .Npisala sam prije da im je mamu udarilo auto ,živa je ali ne može na zadnje noge,vjerovatno joj je oštećena kičma ali može da jede i doji ,ali zato ja imam pune ruke posla ćisteći je a i kuća se čuje ali zbog velike ljubavi prema životinjama nekako ćemo izdržati.Maca će se vjerovatno morati uspavati a ja nemam snage za to.Eto takva je situacija kod nas.Voljela bih da nisam toliko slaba na životinje jer me to strašno optrečuje ali šta je tu je to ne mogu promijeniti.Stavit ću sutra slike svih mačića sa mamom.Od njih pet jedna je cura a četiri su momka.Valjda će biti bolje sreće od mame.

Jadna mama maca, bas mi je zao :( Ali mozda ima jos uvijek nade da se oporavi. Dobro je da bar ima apetit.. Koliko je proslo od kada je povrijedena? Jeli je pregledao veterinar?
Bella_

#11 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

Image Image[img]
Last edited by Bella_ on 27/07/2009 12:59, edited 2 times in total.
Bella_

#12 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

Mama i sin :)
Image Image[/img]
SenSen

#13 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by SenSen »

Dushe moje, kako cu cakani sa svojim brkovima i obrvama :) kakva fina mala familija :) bebe se maze sa mamom. Bas mi je zao sto je mama maca povrijedena. Kako je ona? Jeli je pregledao veterinar? Nadam se da ce moci nesto da se uradi za nju. Hvala na slikama.
ja.neron

#14 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by ja.neron »

@Bella_

ako hoćeš da postaviš fino slike izbriši ovaj jedan [IMG] sa početka i sa kraja ovih već postavljenih linkova za slike
Bella_

#15 Re: Pomoć za macu i njene mačiće!!!

Post by Bella_ »

nažalost za mamu se ne može ništa učiniti.Nosili smo je na veterinarski fakultet,snimili su je,povrijeđen joj je jedan pršljen.Dobila je terapiju koja je trebala djelovati u roku od 48 sati ali nije bilo rezultata tako da ćemo je morati uspavati što nam pada jako teško ali ona sama se jako muči a i mi sa njom.
Post Reply