Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
sinus

#1 Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Post by sinus »

Image

Admir (Fadil) Bećirhodžić, rođen u Kaknju 1983. godine. Po zanimanju medicinski tehničar, honorarno zaposlen u fudbalskom klubu Rudar Kakanj kao fizioterapeut omladinskog pogona.

Krajem 2004. godine dijagnosticiran mu je relativno rijedak oblik tumora muških spolnih organa (lat.Teratoma adultum) koji je iste godine odstranjen u KB Zenica. Daljnjim dijagnostičkim pretragama ustanovljeno je da tumor metastazirao u trbušnu šupljinu pri čemu su sekundarno tumorom bili zahvaćeni limfni čvorići (lat.nodi lymphatici).

U septembru 2005. godine u KC Ljubljana uspješno je obavljena veoma teška operacija odstranjenja tumorske mase iz trbušne duplje koja je trajala oko 15 sati pri čemu je odstranjeni tumor težio oko 5 kg.

Na žalost, na zadnjem kontrolnom pregledu u KC Ljubljana (oktobar 2008. god) pregledom kontrolnih snimaka (MRI abdomena, CT abdomena i toraxa) ustanovljeno je da je tumor pokazao znakove remisije (ponovnog povratka) pri čemu su tumorom ponovno zahvaćeni limfni čvorići jednim dijelom u trbušnoj a jednim dijelom u grudnoj šupljini.

Dana 19.02.2009. godine administrativna služba Klinike za torakalnu hirurgiju KC Ljubljana je dostavila okvirni predračun liječenja koji iznosi 12.077,46 Eura, što je neophodno uplatiti na račun KC Ljubljana prije izvođenja samog operativnog zahvata.

Detaljnije informacije na: http://www.kakanj.info/pomoc-za-lijecen ... dzicu.html

Uplatu sredstava možete izvršiti na račun broj:

1.1401010099999952, poziv na broj 5061110-209229, otvoren kod Volksbank BH, poslovnica Kakanj
2.1610650000000027, poziv na broj 09-65-02791-5 ,otvoren kod Raiffeisen Bank dd, poslovnica Kakanj
3.DEVIZNI: 1610650000000027, poziv na broj 19-65-01321-0, Raiffeisen Bank dd, poslovnica Kakanj
4.134-010-0000000120 600611-20, poziv na broj 1091102 IKB Zenica, poslovnica Kakanj
sinus

#2 Re: Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Post by sinus »

Prošlo je deset dana od prvih medijskih objavljivanja apela za pomoć Admiru Bećirhodžiću i već je potvrđena humanost i razumjevanje niza građana i preduzeća. Do 07. maja na Admirove račune je uplaćeno 4.702 konvertibilne marke i 43 Eura. Admir je zadovoljon i izražava bezgraničnu zahvalnost građanima i preduzećima koji su prvi uplatili početna sredstva za operativno odstranjivanje tumora.

Više na: http://www.kakanj.info/pomoc-za-admira- ... plate.html

Uplate se mogu izvršiti na sljedeće račune:

1.1401010099999952,poziv na broj 5061110-209229, otvoren kod Volksbank BH, poslovnica Kakanj,
2.1610650000000027,poziv na broj 09-65-02791-5, otvoren kod Raiffeisen Bank dd, poslovnica Kakanj
3.1610650000000027,poziv na broj 19-65-01321-0, Raiffeisen Bank dd, poslovnica Kakanj
4.134-010-0000000120 poziv na broj 600611-20-1091102 IKB Zenica, poslovnica Kakanj
sinus

#3 Re: Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Post by sinus »

Admir otputovao u Ljubljanu
Operativni zahvat zakazan za 24. august

Image

Admir Bečirhodžić je jutros otputovao u Ljubljanu, a operacija na odstranjivanju tumora zakazana je za ponedjeljak 24. augusta.

U maju i junu ove godine građani Kaknja, Visokog, Zenice, Usore i Sarajeva uplaćivali su sredstva za ozdravljenje našeg sugrađanina i zajedno sa uplatma državnih i privatnih preduzeća, uz značajan doprinos navijača i posjetilaca utakmica Fudbalskog kluba Rudar prikuipili 24.000 KM, koliko je potrebno za medicinske troškove u Kliničkom centru Ljubljana. Značajan iznos uplaćen je od strane Načelnika Općine Kakanj Mensura Jašarspahića-Surija, a posebno je odobrena pomoć iz transfera za FK Rudar odlukom Općinskog vijeća.

Sada je nemoguće popisati sve one koji su pomogli Admiru jer bilo je dobrih ljudi koji su željeli ostati anonimni i svoja imena nisu ispisivali na uplatnicama.

Admir i njegova porodica svima neizmjerno zahvaljaju, a za današnje putovanje do Ljubljane, generalni direktor Rudnika mrkog uglja Kakanj Mirsad Jašarspahić ustupio je službeno vozilo, kako bi olakšao putovanje za Admirov organizam koji teško podnosi ovakve napore.

Medijski ovu su akciju podržali Radio Kakanj, NTV IC Kakanj, VINET, Naša Riječ i avazov Sport.

www.kakanjlive.com
sinus

#4 Re: Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Post by sinus »

Po treći puta na operaciju tumora

Image

Svi već znamo, bar posjetiocima KakanjLiva nije nepoznata sudbina Admira Bećirhodžića.Od 2004. godine hrabro živi sa tumorom muških polnih organa. Dva operativna zahvata nisu bila dovoljna za potpuno izlječenje i sada Admir treba treći puta na odstranjivanje tumora. I prvi i drugi puta mnogi Kakanjci, Zeničani, Visočani, naši građani iz inostranstva, vlasnici preduzeća, organi izvršne I zakonodavne vlasti, sportski klubovi i navijači bili su uz Admira i pomogli mu da evo doživi i 26 godinu života.

Njegova mladost i naša solidarnost garant su da će Admir još jednom uspjeti.

O čemu se sada radi, objašnjava sam Admir:

- Nakon niza operativnih zahvata i obavljenih kemoterapija, nažalost ukazala se potreba za još jednom operacijom, a koji sam primoran uraditi u Zagrebu. U pitanju su metastaze na limfnim čvorovima grudno – trbušnog područja koje iz objektivnih razloga nisu u potpunosti odstranjene posljednjim operativnim zahvatom koji sam uradio u augustu 2009.godine u Kliničkom centru Ljubljana. Polovinom januara obratio sam se nadležnoj Urološkoj klinici u Sarajevo za mišljenje o nastavku liječenja, i dobio pismeni odgovor da se takav operativni zahvat trenutno ne može izvršiti u Sarajevu.Ujedno sam dobio i preporuku da liječenje nastavim u KC Ljubljana kao u prethodna dva navrata, ali kako je u međuvremenu došlo do određenih administrativnih poteškoća, nisam u mogućnosti da liječenje nastavim u ljubljanskoj klinici. Nakon toga potražio sam mišljenje u Kliničko bolničkom centru Rebro iz Zagreba i dobio pozitivan odgovor.

Admir je ponovo uz pomoć prijatelja pokrenuo akciju za prikupljanje novčanih sredstava, i to u iznosu od 4.558 Eura (oko 9.000 KM) koliko je naznačeno okvirnim predračunom stručne službe Klinike.

Uplatu sredstava u BiH možete izvršiti na račune:

KM: 1401010099999952,poziv na broj 5061110-209229, otvoren kod Volksbank BH, poslovnica Kakanj.

KM: 1610650000000027,poziv na broj 09-65-02791-5, otvoren kod Raiffeisen Bank dd, poslovnica Kakanj.

Devizni: 1610650000000027,poziv na broj 19-65-01321-0, otvoren kod Raiffeisen Bank dd, poslovnica Kakanj.

KM: 134-010-0000000120 poziv na broj 600611-20-1091102, otvoren kod IKB Zenica, poslovnica Kakanj.

Uplata sredstava iz inostranstva: VOLKSBANK BH d.d. Sarajevo, SWIFT Code: VBSABA22 IBAN code: BA 39
1406030020922973 ,Beneficiary name: BECIRHODZIC ADMIR , Account number: 5061120-209229.

www.kakanjlive.com
Pearl

#5 Re: Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Post by Pearl »

Admir je skupio novac za operaciju na Klinici Rebro u Zagrebu, ali su ga oni nakon toga odbili :( Srecom, doktrori u Ljubljani su pristali izvesti operaciju, ali za vise novca, tako da sada treba skupiti jos oko 14 000 KM.

Ovo je Admir napisao clanovima svoje Facebook grupe:

Cijenjeni članovi moje grupe!

Sa radošću vas obaviještavam da sam preko rodbine koji živi i radi u Sloveniji kontaktirao Onkološki Institut u Ljubljani i uspio dogovoriti operativni tretman odstranjenja preostalih metestaza grudno-trbušne regije!!!

Naime, dobio sam usmenu saglasnosti a i pismeni pristanak te će me operirati hirurg koji mi je 2005. godine doslovno spasio život i pristao da me operira kada to niko drugi nije htio!

Ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi, operacija bi trebala biti napravljena početkom jula mjeseca 2010. godine, a o preciznom datumu ćemo se naknadno dogovoriti!

Ujedno sam dobio i predračun za ovu operaciju koji nije mali i iznosi okvirno oko 22 000 Eura (oko 43 000 KM).
Scan doc. ovog predračuna kao i ostale prateće dokumentacije zainteresovani mogu pogledati na profilu moje grupe!

Obzirom da sam u prethodnoj, odnosnoj još uvijek aktuelnoj akciji prikupljanja novca uspio prikupiti dio sredstava za oper. zahvat, zatim zahvaljujući refundaciji dijela troškova od zdravstvenog osiguranja za prošlogodišnju djelimičnu operaciju u KC Ljubljana, uspio sam prikupiti oko 2/3 potrebnog novca za navedeni operativni zahvat u Ljubljani!

Tako da mi preostaje još oko dva nepuna mjeseca do odlaska u Ljubljanu da pokušam prikupiti i preostali dio novca za navedeni zahvat!

Nadam se da ću u tome uspjeti, kao i do sada uz vašu i Božiju pomoć!

Pa evo koristim ovu priliku da se svima vama zahvalim na bilo kojem vidu pomoći do sada...kao i da vas još jednom pozovem da ukoliko ste voljni i humani, u što ne sumnjam da mi pomognete da zajedničkim snagama akobogda u borbi sa ovom teškom bolešću izađem kao konačni pobjednik!

Moja mladost, volja za životom i vaša podrška su garant da ću na tom putu istrajati!

P.S. O svim novostima ću vas blagovremeno obaviještavati na profilu svoje grupe!

Lijep vam pozdrav!

Admir
sinus

#6 Re: Pomoć za liječenje Admiru Bećirhodžiću

Post by sinus »

Post Reply