Pomoć za bolesnog dječaka Ljubomira Čolića
- valterbranisarajevo
#1 Pomoć za bolesnog dječaka Ljubomira Čolića
Pomoć za bolesnog dječaka Ljubomira Čolića
Ljubomir Čolić iz Prnjavora ima tešku srčanu manu i mora na hitnu operaciju !
Jos jedna akcija prikupljanja pomoći za Ljubomira Čolića koji je rođen sa tri sračane mane.
Ovu akciju smo pokrenuli jos u januaru ali nismo htjeli da bude javno kako bi pomogli Gordani Stanković da se za nju prikupe sredstva za operaciju. Za Ljubomira se angažovala gospođa Ljubinka Draganić iz Njemačke koja je kontaktirala kliniku gdje će biti obavljena operacija i tamo su joj rekli da operacija košta 25 000 evra.
Za sada je ona skupila 10 000 evra a učenici O.Š. Nikola Tesla 4.000KM (nastavnice O.Š. Nikola Tesla su zamolili svoje učenike da ima ne kupuju poklone za 8. mart već da te pare koje skupe daju za Ljubomira koji ide u tu školu). Još je Savjet učenika Srednjoškolskog centra Prnjavor pokrenuo akciju prikupljanja novca za Ljubomira, akcija je još uvijek u toku.
Oni idu od kuće do kuće kucaju na vrata i tako prikupljaju dobrotvorene priloge. Ljubomir živi u veoma teškim uslovima, kuća je koja se vidi na slikama samo je pokrivena, zidovi su tanki, niko im ne radi u porodici osim što otac ljeti radi za dnevnicu a on je inače ratni vojni invalid. Ljubomiru je pod hitno potrebna operacija, sav je poplavio i veoma se teško kreće jer mu srce sve lošije i lošije radi. On je inace odličan učenik i već su išli u Grčku na operaciju ali tamo nisu mogli da urade operaciju te vrste jer je taj zahvat što treba da se uradi veoma komplikovan...
Ovom prilikom molim sve ljude dobre volje da pomognu koliko komože. Ako bude kao u slaučaju sa malom Gordanom da svako da po malo i da se za manje od mjesec dana sakupi potreban novac možemo spasiti još jedan život kao što smo ga svi mi zajedno spasili Gordani Staković, koja se sada uspješno oporavlja u jednoj Njemačkoj klinici...a šta ima lijepše nego spasiti nekome život!
Ovo su slike Ljubomira sa porodicom, Ljubinkom koja se najviše angažovala da pomogne koliko je to u njenoj moći, slike kuće i nalazi iz bolnice tj. nalazi od kataterizacije srca i otpustnica sa Tirševe klinike u Beogradu.
Sve informacije na broj telefona +387-65-827-962 Slavoljub Čolić
clanak i slike
Ljubomir Čolić iz Prnjavora ima tešku srčanu manu i mora na hitnu operaciju !
Jos jedna akcija prikupljanja pomoći za Ljubomira Čolića koji je rođen sa tri sračane mane.
Ovu akciju smo pokrenuli jos u januaru ali nismo htjeli da bude javno kako bi pomogli Gordani Stanković da se za nju prikupe sredstva za operaciju. Za Ljubomira se angažovala gospođa Ljubinka Draganić iz Njemačke koja je kontaktirala kliniku gdje će biti obavljena operacija i tamo su joj rekli da operacija košta 25 000 evra.
Za sada je ona skupila 10 000 evra a učenici O.Š. Nikola Tesla 4.000KM (nastavnice O.Š. Nikola Tesla su zamolili svoje učenike da ima ne kupuju poklone za 8. mart već da te pare koje skupe daju za Ljubomira koji ide u tu školu). Još je Savjet učenika Srednjoškolskog centra Prnjavor pokrenuo akciju prikupljanja novca za Ljubomira, akcija je još uvijek u toku.
Oni idu od kuće do kuće kucaju na vrata i tako prikupljaju dobrotvorene priloge. Ljubomir živi u veoma teškim uslovima, kuća je koja se vidi na slikama samo je pokrivena, zidovi su tanki, niko im ne radi u porodici osim što otac ljeti radi za dnevnicu a on je inače ratni vojni invalid. Ljubomiru je pod hitno potrebna operacija, sav je poplavio i veoma se teško kreće jer mu srce sve lošije i lošije radi. On je inace odličan učenik i već su išli u Grčku na operaciju ali tamo nisu mogli da urade operaciju te vrste jer je taj zahvat što treba da se uradi veoma komplikovan...
Ovom prilikom molim sve ljude dobre volje da pomognu koliko komože. Ako bude kao u slaučaju sa malom Gordanom da svako da po malo i da se za manje od mjesec dana sakupi potreban novac možemo spasiti još jedan život kao što smo ga svi mi zajedno spasili Gordani Staković, koja se sada uspješno oporavlja u jednoj Njemačkoj klinici...a šta ima lijepše nego spasiti nekome život!
Ovo su slike Ljubomira sa porodicom, Ljubinkom koja se najviše angažovala da pomogne koliko je to u njenoj moći, slike kuće i nalazi iz bolnice tj. nalazi od kataterizacije srca i otpustnica sa Tirševe klinike u Beogradu.
Sve informacije na broj telefona +387-65-827-962 Slavoljub Čolić
clanak i slike
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mozda fali forumasha jer je bio vikend, koji je bio suncan i vedar...nidje veze prica o imenu...penzioner wrote:Zašto odjednom fali forumaša na ovom threadu? Zato što se radi o jednom Ljubiši?
![]()
Idemo ljudi! I ovaj put žestoko povucimo!
mozda nisi shvatio do sada, ali na hum.akcijama nema nacionalizma, ja to po kratkom postupku metkom u chelo rjesavam
tema dobija NE PROPUSTI.
- valterbranisarajevo
Generalno, moram ovo reći ja sam nezadovoljan sa brojem učitavanja topica na humanitarnom podforumu. Ako na forumu koji ima preko 30.000 članova neku humanitarnu temu za jedan mjesec pročita maksimalno 100 - 150 ljudi onda to nije dobro. Ali zato, bitno je da je na politici svaki dan -krkljanac..
Moraćemo naći način da skrenemo malo više ljudi ovdje.
-
Pearl
pokusavali smo da postavljamo linkove na politickim i vjerskim temama ali bas ne pomaze... lako je pricati, biti najbolji, biti relevantan, biti najveci vjernik, imati odlicnu platu i hvaliti se ..:S:S a kad treba pomoci, niko marke jedne nema... ko ne zeli da pomogne, ne mozes ga natjerati...valterbranisarajevo wrote:Generalno, moram ovo reći ja sam nezadovoljan sa brojem učitavanja topica na humanitarnom podforumu. Ako na forumu koji ima preko 30.000 članova neku humanitarnu temu za jedan mjesec pročita maksimalno 100 - 150 ljudi onda to nije dobro. Ali zato, bitno je da je na politici svaki dan -krkljanac..![]()
a svako moze pomoci ako zeli... Viktor i Haris su nam pokazali... da jedna jedina marka puno znaci...
-
penzioner
Slažem se!valterbranisarajevo wrote:Generalno, moram ovo reći ja sam nezadovoljan sa brojem učitavanja topica na humanitarnom podforumu. Ako na forumu koji ima preko 30.000 članova neku humanitarnu temu za jedan mjesec pročita maksimalno 100 - 150 ljudi onda to nije dobro. Ali zato, bitno je da je na politici svaki dan -krkljanac..![]()
-
mIRCerka
Generalno ko zeli pomoci naci ce nacina da pomogne bilo ne bilo humanitarnog podforuma...valterbranisarajevo wrote:Generalno, moram ovo reći ja sam nezadovoljan sa brojem učitavanja topica na humanitarnom podforumu. Ako na forumu koji ima preko 30.000 članova neku humanitarnu temu za jedan mjesec pročita maksimalno 100 - 150 ljudi onda to nije dobro. Ali zato, bitno je da je na politici svaki dan -krkljanac..![]()
malo je tesko ljude vuci za rukav da ucestvuju, u to sam se uvjerila u ove jos malo pa tri godine...
stoga, ko zeli pomoci, zna gdje nas moze naci...
ono sto meni u isto vrijeme smeta a i odusevljava me je cinjenica da je u svim akcijama ovog foruma uvijek prisutna ista grupa ljudi, i kako koja akcija dodju neki novi samo za tu akciju...
Nego, ako neko od vas ima vremena nek mi ovaj clanak iz prvog posta skrati, da ga mogu puci na humanitarni blog
-
mIRCerka
ako si na IE, onda desni klik na sliku, properties i onda kopiras onaj red gdje pise address:http:// bla blaVingo wrote:Super. Vidjela sam, ali nisam znala iskopirati sliku.
Sad svi vide.
Ako si na Firefoxu, onda na sliku desni klik i VIEW IMAGE i eto ga
- valterbranisarajevo
+ 30 ak foruma. 
-
Pearl
svaka castvalterbranisarajevo wrote:+ 30 ak foruma.