Pomoć za Amara Šabovića
- kisni indijanac
#26 Re: Pomoć za Amara Šabovića
puno toga je organizovano, postoje kutije u kafićima , u BBI, medijski smo pokrili puno, lijepili su se plakati i lijepe po gradskim vozilima i prodavnicama, ali i ne osvanu neko ih skine....ljudi iz regije bi zvali, ali mi nemamo jedinstven broj ni za BiH, tuga kad nas podijeliše i u tom....
- žuta lala
#27 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Joj, joj, valjda će se brzo skupiti sredstva.
Ja imam ispit sljedeće sedmice, ali ako vam zatreba još volontera za Sarajevo, samo mi javite.
Ja imam ispit sljedeće sedmice, ali ako vam zatreba još volontera za Sarajevo, samo mi javite.
-
Marko99
#29 Re: Pomoć za Amara Šabovića
vidimo se na koncertu 
- Bullet Tooth Tony
#31 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Ovo je jedna kafa .... Preskocite kafu jednu za tudji zivot
I vi možete pomoći i pozivom na humanitarni telefon 090 291 089, gdje jednim pozivom donirate dvije KM
I vi možete pomoći i pozivom na humanitarni telefon 090 291 089, gdje jednim pozivom donirate dvije KM
-
lorsque
#32 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Šaljem mailove različitim udrugama i na razne adrese, evo spremam se Komšiću šta poslat
. Šta mislite da ovo dignemo na urgentniji nivo, tipa da apeli stižu sa mailova svih nas na adrese ljudi koji nam mogu pomoći (slijedeći korak bi bilo definisati koje su to ličnosti). Ako će im to donijeti koji bod za kampanju ili reklamu, nek se slikaju, ali vala nek i iskeširaju!
Pokušala sam kontaktirati Džeku preko njegove stranice, ali nešto ne fercera, pa ovi koji imaju fejs, možda ne bi bilo loše da upute čovjeka
. Ne smije ostati na telefonu, mada ne odmaže.
Pokušala sam kontaktirati Džeku preko njegove stranice, ali nešto ne fercera, pa ovi koji imaju fejs, možda ne bi bilo loše da upute čovjeka
- žuta lala
#33 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Ima li na facebooku neka grupa u kojoj se objavljuju informacije o stanju ovog mladog momka?
-
lorsque
#34 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Nama treba tzv. jedinstveni humanitarni telefon jer drugi van BH Telecom mreže ne mogu dobiti broj.
Evo informacije sa mtel.ba :
Jedinstveni humanitarni telefon
Od mjeseca septembra 2012. godine aktivirana je usluga Jedinstveni humanitarni telefon (m:tel, BH Telekom i Eronet).
Potrebna dokumentacija:
Dozvola za korišćenje pojedinačnih telefonskih brojeva koju izdaje Regulatorna agencija za komunikacije (RAK)
Zahtjev na memorandumu ovjeren i potpisan (broj žiro računa i informacije o banci kod koje je otvoren – kontakt telefon, email...)
Rješenje nadležnog suda
Rješenje iz Ministarstva finansija (JIB)
Za uslugu Humanitarni telefon naplaćuje se uspostavljanje usluge (jednokratno) 29,00 KM (bez PDV-a)
Cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 1,00 KM i 2,00 KM (PDV se ne naplaćuje)
1.300 KM je premala svota i presporo ide, moramo ovo pogurati ... Ja mogu platiti ovih 29,00 KM, ali ko će srediti ove papire? Možemo li se kako organizovati?
Od mjeseca septembra 2012. godine aktivirana je usluga Jedinstveni humanitarni telefon (m:tel, BH Telekom i Eronet).
Potrebna dokumentacija:
Dozvola za korišćenje pojedinačnih telefonskih brojeva koju izdaje Regulatorna agencija za komunikacije (RAK)
Zahtjev na memorandumu ovjeren i potpisan (broj žiro računa i informacije o banci kod koje je otvoren – kontakt telefon, email...)
Rješenje nadležnog suda
Za uslugu Humanitarni telefon naplaćuje se uspostavljanje usluge (jednokratno) 29,00 KM (bez PDV-a)
Cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže iznosi 1,00 KM i 2,00 KM (PDV se ne naplaćuje)
1.300 KM je premala svota i presporo ide, moramo ovo pogurati ... Ja mogu platiti ovih 29,00 KM, ali ko će srediti ove papire? Možemo li se kako organizovati?
- kisni indijanac
#36 Re: Pomoć za Amara Šabovića
https://www.facebook.com/groups/525502517467456/zuta_lala wrote:Ima li na facebooku neka grupa u kojoj se objavljuju informacije o stanju ovog mladog momka?
- kisni indijanac
#37 Re: Pomoć za Amara Šabovića
vidjeću ja sa Amarovom porodicom i još nekim ljudima, hvala ti....lorsque wrote:Nama treba tzv. jedinstveni humanitarni telefon jer drugi van BH Telecom mreže ne mogu dobiti broj.
Potrebna dokumentacija:
Rješenje nadležnog suda
- žuta lala
#39 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Hvala. I kome se mogu obratiti vezano za volontiranje?kisni indijanac wrote:https://www.facebook.com/groups/525502517467456/zuta_lala wrote:Ima li na facebooku neka grupa u kojoj se objavljuju informacije o stanju ovog mladog momka?
-
Fauja Singh
#40 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Treba pricu prosiriti sto je moguce vise, spomenite prijateljima na kafi, na poslu... objavite na FB.
Ja mogu samo zamisliti djelic toga kroz sta momak prolazi, jer ko god je bar jednom imao problem sa plucima i nije mogao disati shvaca kakvo je to mucno stanje... kad te 10 stepenica zamori da ne mozes do zraka doci... to je vjerujte uzas
PODARIMO MU NOVA PLUCA !
Ja mogu samo zamisliti djelic toga kroz sta momak prolazi, jer ko god je bar jednom imao problem sa plucima i nije mogao disati shvaca kakvo je to mucno stanje... kad te 10 stepenica zamori da ne mozes do zraka doci... to je vjerujte uzas
PODARIMO MU NOVA PLUCA !
- Pooll
-
Marko99
#43 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Veceras u centralnom dnevniku Senada Hadzifejzovica na FACE TV ce biti prilog o Amaru.
-
lorsque
#44 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Kontaktirala sam ekupon.ba, bili su vrlo ljubazni i rekli da organizuju humanitarne akcije jednom mjesečno, da je sve više upita za taj vid pomoći, pa da jedan od članova porodice pošalje potrebne informacije na [email protected] kako bi eventualno mogli organizovati humanitarnu akciju za Amara. Znači nije 100 %, ali držimo fige. Kisni indijanac, pošto vidim da si ti u kontaktu s Amarom i porodicom, bilo bi dobro kada bi to pokrenuli što prije. Javi za onaj broj, jel imaju potrebne papire, šta im treba da to realizujemo jer dosta ljudi ne može dobiti a zvalo bi.
-
homar
#45 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Moželi se ikako omogućiti da se preko drugih operatera doniraju 2 KM. Sa fiksnog HS telefona to nije moguće.
-
Marko99
#46 Re: Pomoć za Amara Šabovića
http://www.facetv.ba/
ovdje mozete pogledati prilog o Amaru koji je bio sinoc na centralnom dnevniku. ako neko moze postaviti video tj. samo taj prilog bio bih mu zahvalan. pozz
ovdje mozete pogledati prilog o Amaru koji je bio sinoc na centralnom dnevniku. ako neko moze postaviti video tj. samo taj prilog bio bih mu zahvalan. pozz
- kisni indijanac
#47 Re: Pomoć za Amara Šabovića
taj video bi bila prava stvar....
- kisni indijanac
#48 Re: Pomoć za Amara Šabovića
.
Last edited by kisni indijanac on 18/02/2013 21:44, edited 1 time in total.
-
lorsque
#49 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Evo video
Šalji dalje!
Šalji dalje!
-
Marko99
#50 Re: Pomoć za Amara Šabovića
Hvala lorsque
Hvala i Senadu Hadzifejzovicu za ovaj prilog u CD-u nadamo se reakciji dobrih ljudi
Hvala i Senadu Hadzifejzovicu za ovaj prilog u CD-u nadamo se reakciji dobrih ljudi