Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Beish

#1 Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Beish »

Pozdrav,
imam ideju da napravim stranicu koja će biti posvećena zaštiti životinja, objavljivati informacije o zlostavljanju životinja, objediniti na jednom mjestu informacije o udruženjima koja se bave zaštitom i pomaganjem povrijeđenim životinjama. Možda da napravim bazu životinja (psi, mačke) koje se daju na udomljavanje kao i kontakt info kome da se ljudi obrate i slično.
Naravno da bi sve to funkcionisalo moram da nađem ljude koji će biti moderatori, novinari itd koji bi radili na dodavanju sadržaja na stranicu i osmišljavali tekstove za neke vijesti, podrazumjeva se da će ti ljudi raditi volonterski :) jer inače zaštitari životinja u BiH i rade sve na taj način, iz ljubavi prema životinjama.
Za početak mi treba tekst za stranicu "O nama", šta je cilj, koji su motivi i slično pa eto ako neko ima da napiše šta pametno pa da se može to objaviti.
Naravno ukoliko ima zainteresovanih da bi radili na ovom projektu neka se jave na mail [email protected]
Beish

#2 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Beish »

Šta je ovo niko nije zainteresovan za dobrovoljni rad :)

Evo ovako bi stranica otprilike trebala da izgleda i funkcioniše, ako imate kakvu ideju slobodno javite pa da uvrstim.

http://volimo-zivotinje.com/
zvrk

#3 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

Pokusala sam prosle godine od sudova i veterinarskih stanica sa grupom ljudi doci do objektivnih pokazatelja o stanju zastite zivotinja kod nas

pogadjate - bezuspjesno

ako mogu pomoci - na raspolaganju sam za pravni segment zastitarstva

interesuje me however koji su Tvoji motivi i krajnji cilj stranice?
Friesian

#4 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Friesian »

puno srece.. ako mi kakve ideje padnu na pamet rado cu pomoci.. samo se nadam da ce u svemu tome biti i pokusaj rjesenja sklanjanja napustenih zivotinja sa ulice a ne kao na vecini foruma "Mi ih volimo, neka ih!".. Od ljubavi se ne zivi..
Beish

#5 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Beish »

zvrk wrote:interesuje me however koji su Tvoji motivi i krajnji cilj stranice?
Vjerujemo da svaka životinja ima pravo na život! Bilo da je lijepa ili ne... mlada ili ne tako mlada ... pasmina ili ne, sve imaju pravo živjeti i biti sretne.

Naš primarni cilj je objedinjavanje na jednom mjestu svih organizacija i udruženja koja se bave spašavanjem i zaštitom životinja na prostorima bivše Jugoslavije, razmjena iskustava, korisnih informacija i linkova.

Pronalaženje sigurnih domova punih ljubavi (udomljavanje), za neželjene, zanemarene i / ili zlostavljane životinje, spašavanje zlostavljanih, zanemarenih i napuštenih životinja sa ulica.

Motiv jedan i jedini, ljubav prema životinjama.
Domenu sam zakupio, zasad sam na besplatnom hostingu što će se za koji dan promijeniti.
zvrk

#6 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

okupiti udruzenja je u najmanju ruku sizifov posao

posebno jer (u BiH) masu udruzenja "vode" i "pomazu" psima nehljebi koji su se uhljebili na taj način, a ni u okolini nije nista sretnija situacija
a da ne pricam o "udruzenjima" koja nisu ni registrovana a predstavljaju se takvima

ko se imalo dublje upustio u istrazivanje zastitarstva i veterine - dosao je do zakljucka da je to organizovani kriminal

moja ponuda za pravni aspekt stoji - besplatno naravno

nemojte me pogresno shvatiti, ali mislim da slicnih grupa na fb ima mali milion, a ima i portala tipa: vet ba i slicno

ne znam je li vrijedno trosenja novca
globosa

#7 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by globosa »

u BiH masu udruzenja "vode" i "pomazu" psima nehljebi koji su se uhljebili na taj način, a ni u okolini nije nista sretnija situacija
a da ne pricam o "udruzenjima" koja nisu ni registrovana a predstavljaju se takvima

ko se imalo dublje upustio u istrazivanje zastitarstva i veterine - dosao je do zakljucka da je to organizovani kriminal

:thumbup:
zvrk

#8 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

sve ovo ne znači da nema čestitih ljudi koji čistog srca pomažu zivotinjama, pate i suosjecaju

nazalost - mali ih je broj

i treba da se bore sa ovim odronima srto bi odmah da kolju, truju,

i ovima koji zive od pasa
zvrk

#9 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

i mala korekcija
u dijelu "O nama" na web stranici

prvo ste napisali da je kastracija kucnih ljubimaca obavezna sto nije istina

a drugo - napisali ste da je Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja na federalnom nivou, sto nije istina, on je na drzavnom nivou, a entitetski zakon o zastiti zivotinja postoji samo u rs i to je donesen 2008
Hopkins

#10 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Hopkins »

Vidio Beish da je budzetska sisa lagana, pa bi i on/ona malo da podoji.
Krone

#11 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Krone »

Imas ideju da pravis web site, a ne znas sta da napises . . . :thumbup:
Beish

#12 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Beish »

Hopkins wrote:Vidio Beish da je budzetska sisa lagana, pa bi i on/ona malo da podoji.
Kakve veze ima budzet sa ovim majke ti?
palamuda

#13 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by palamuda »

Hopkins wrote:Vidio Beish da je budzetska sisa lagana, pa bi i on/ona malo da podoji.
:thumbup: :thumbup:
Ja se javljam da štitim janjce u naknadu uzimam plećku, to je poštenije nego ovako prvo stranica pa kuknjava, pa volonterski rad, pa eto sa budžeta bar za papir i printer 7 - 8 milja godišnje nije loše.
Nostromo

#14 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Nostromo »

Beish wrote:
Ma pusti trolove, samo ih stavi na ignore.

A zasto se ne prikljucis nekom postojecem drustvu, npr. aktivistkinje AV-MAU sam neki dan vidio kako skupljaju donacije hrane za zivotinje, nisam mogao da odolim i da ne dam mali doprinos.
Mislim da je ovo njihov FB: http://www.facebook.com/groups/250755986688/, jer za udruge tog tipa FB je mnogo adekvatniji od web sitea.
zvrk

#15 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

AV MAU - inace uposleni u prači: predsjednica - upravnica prače
poznati po tome sto nikad u zivotu nisu objavili koliko su novca primili za lijecenje pasa
a rijetko se objavi i gdje su psi završili

aaaaaaaaaaaaaaaaa
globosa

#16 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by globosa »

zvrk wrote:AV MAU - inace uposleni u prači: predsjednica - upravnica prače
poznati po tome sto nikad u zivotu nisu objavili koliko su novca primili za lijecenje pasa
a rijetko se objavi i gdje su psi završili

aaaaaaaaaaaaaaaaa

:thumbup:
Jaoj zvrk kako se ja slažem s tobom!
Sigurno se poznajemo!
zvrk

#17 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

globosa - ja sam ti ona luda sto vecini kaze da su lopovi i sto ne tolerise da neko zivi na racun pasa - pa makar mi prevezao psa i udijelio vrecu hrane

Moguce da se znamo :)

@hopkins - idi kolji kuci zivota ti
zvrk

#18 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

@Nostromo:
hrana koju si ti donirao je otisla psima u prači za koje naplaćuju 5 KM po danu od kantona.

Kako znam?
jer av mau sve "pse" o kojima "brine" drzi u prači
Beish

#19 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Beish »

Nostromo wrote:
Beish wrote:
Ma pusti trolove, samo ih stavi na ignore.

A zasto se ne prikljucis nekom postojecem drustvu, npr. aktivistkinje AV-MAU sam neki dan vidio kako skupljaju donacije hrane za zivotinje, nisam mogao da odolim i da ne dam mali doprinos.
Mislim da je ovo njihov FB: http://www.facebook.com/groups/250755986688/, jer za udruge tog tipa FB je mnogo adekvatniji od web sitea.
Upravo iz razloga koji je zvrk pomenula, svi članovi tih "udruženja" imaju skrivene interese, životinje nisu na prvom mjestu.
hrastov žižak

#20 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by hrastov žižak »

Ja sam voljan prihvatiti kakvo napušteno janje ili tele
Image
Beish

#21 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by Beish »

Molim admina foruma za lock ove teme. Hvala.
pepito

#22 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by pepito »

Beish wrote:Molim admina foruma za lock ove teme. Hvala.
zasto?
ima nas koji volimo zivotinje...

pomogla bih jednom psu, povrijedjen je, platila bih operaciju (slomljena jedna ili dvije sapice), ali ne znam gdje da ga drzim u toku oporavka...
na slican nacin su kod mene u kuci zavrsile tri mace i jos uvijek su kod mene, MOJE SU, ali nemam mjesta ni uslove da udomim psa.

sta da radim sa psom nakon sto veterinar sanira njegove povrede...trebam pomoc/savjet?
zvrk

#23 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

ako imate novca - platite pansion psu ili platite nekome od poznanika ko ne radi da se brine o njemu
pepito

#24 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by pepito »

zvrk wrote:ako imate novca - platite pansion psu ili platite nekome od poznanika ko ne radi da se brine o njemu
hm..o ovom drugom prijedlogu cijelo vrijeme razmisljam i ne mogu da se sjetim nikoga ko bi imao uslove za to. imam nekih komsija (kuce oko moje zgrade), ne poznajem ih, ali ko zna...mozda bi pristali.

a vezano za pansion...ima li takvo nesto u sarajevu?

zvala sam av mau i rekli su provjerit psa i javit mi sta dalje (sklonila sam ga sa ulice na jedno tramv.stajaliste i pozurila na posao...poslije sam preko nekih ljudi provjerila da li je jos tu, bio je jos tu, neko mu je hrane dao - mozda av mau), ali nista...nit ko zove nit mi se ko javlja kad ja zovem.
u povratku s posla ako ga nadjem tu, trebam nesto da ucinim...nisam sa psima snalazljiva kao sa mackama :(
zvrk

#25 Re: Pomoć - web stranica posvećena zaštiti životinja

Post by zvrk »

av mau ce pokupiti psa ako je izrazito izmasakriran i ako ce njegove slike izazvati zgrazanje ljudi i otvaranje novcanika

imate masu pansiona u sarajevu
od vikendica "zastitara" gdje naplacuju "samo" 100 KM + hrana mjesecno
do profesionalnih pansiona tipa: pet hotel i pansion king

>Po mom iskustvu King je veoma brizan prema psima i ima nizu cijenu za pse za ulice

Hvala Vam sto pomazete psu
Post Reply