pomoć- Voda u ford fiesti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drunken tiger

#1 pomoć- Voda u ford fiesti

Post by drunken tiger »

Situacija je sljedeća. Ford fiesta 1997, skuplja mi se voda ispod nogu s vozačeve strane. Je li neko imao sličnih problema, kako ste ih riješili, šta bi moglo biti, kome da se obratim... svaka pomoć i savjet su mi dobrodošli. Hvala vam dobri ljudi ;)
HaHaHa2

#2 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by HaHaHa2 »

mali hladnjak pukao
drunken tiger

#3 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by drunken tiger »

mokro je samo kada kiša pada
HaHaHa2

#4 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by HaHaHa2 »

drunken tiger wrote:mokro je samo kada kiša pada
onda je rupa u podu :D
sorcerer

#5 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by sorcerer »

mozda ti je zacepljen odvod ispod sofersajbe ,pregledaj to ,ili izmedju sofersajbe i karoserije ulazi...
Almich

#6 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by Almich »

vozi ga tamo gdje kisa ne pada
diff

#7 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by diff »

sorcerer wrote:mozda ti je zacepljen odvod ispod sofersajbe ,pregledaj to ,ili izmedju sofersajbe i karoserije ulazi...
Ovo će ti najprije biti, lišće ti začepilo odvode, jer imaš dva odvoda na obje strane.
drunken tiger

#8 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by drunken tiger »

Almich wrote:vozi ga tamo gdje kisa ne pada
gdje ste komičari?! to vam otkazali show na comedy central pa mene našli prcat?! Ako ne možete pomoć molim vas nemojte mi pristajati na muku ;) Hvala vam
drunken tiger

#9 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by drunken tiger »

diff wrote:
sorcerer wrote:mozda ti je zacepljen odvod ispod sofersajbe ,pregledaj to ,ili izmedju sofersajbe i karoserije ulazi...
Ovo će ti najprije biti, lišće ti začepilo odvode, jer imaš dva odvoda na obje strane.
očistio sam to sve, povadio lišća, opušaka, zemlje.... sve i svašta se skupilo tu ali džaba.
sorcerer

#10 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by sorcerer »

onda jedino oko sajbe ,jeli ljepljena ili keder?
drunken tiger

#11 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by drunken tiger »

sorcerer wrote:onda jedino oko sajbe ,jeli ljepljena ili keder?
lijepljena. Čitao sam da im je to problem i da je pravo zeznuto naći odakle dolazi voda..i kad je parkiran natopi se. Keder na vratima možda?
sorcerer

#12 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by sorcerer »

moguce je i to ,najbolje da sjednes u auto a neko drugi da poljeva sa slaufom tu oko sajbe i vrata i provalices sigurno kuda ulazi...
karanana

#13 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by karanana »

nije to tako lako ni provaliti. nekad dolazi ispod tapiserije tako da se ne moze odmah vidjeti gdje ulazi. imao sam slican problem ali kod mene je bio problem u onome sto je vec gore savjetovano: ciscenje odvoda ispod brisaca, odnosno izmedju shajbe i haube. a to mi je auto ranije bilo i u havariji, ne znam ima li to veze sa propustanjem vode.
em11r

#14 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by em11r »

imas li shiber pajdo ... meni su se bili zacepili na passatu kanali odvodni od shibera ... uzgajo sam pastrmke u autu ...
technoGeek

#15 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by technoGeek »

Ako imas plastiku koja nalijeze na sajbu, provjeri kako ona nalijeze. Zna tu pustati ako je pukla, i ako je imas uopste. Onda provjeri ispod akumulatora kakvo je stanje, da li se tu skuplja voda jer moze preko kablova prolaziti.

Nisi napisao koji je model Fieste, tako da su ovo potrpane opcije, a za rjesenje ti treba strpljenja u trazenju.
jefferson

#16 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by jefferson »

drunken tiger wrote:Situacija je sljedeća. Ford fiesta 1997, skuplja mi se voda ispod nogu s vozačeve strane. Je li neko imao sličnih problema, kako ste ih riješili, šta bi moglo biti, kome da se obratim... svaka pomoć i savjet su mi dobrodošli. Hvala vam dobri ljudi ;)
Otvori haubu i vidi imal nakupljenog lisca koje ce zatvoriti odvode!
preludezalude

#17 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by preludezalude »

Vjerovatno pusta na pored sofersajbe. Uzmes siroku samoljepljivu traku, ali onu bijelu papirnu. (ona ne ostavlja tragove kad se skida) i oblijepis citav krug da predje na staklo i na limariju. Nakon toga polijevaj vodom i vidjet ces da li sad prolazi voda. Nakon toga znat ces da li treba sajbu ponovo lijepiti ili ne.
SportLux

#18 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by SportLux »

Vidi drug,dosao sam antifriz prije dva dana od tad mi magli,lagano gubi tecnost,to sam provjerio i mokro je pod vozacevim nogama,osjeti se i malo smrad kao neko sagorijevanje,ja sam ove stvari jutros primjetio i mislim da je mali hladnjak puko.
Jel ili nije i ja trebam otkriti ko i ti.
technoGeek

#19 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by technoGeek »

Treba isto pogledati i kedere na vratima, ali to vrijedi samo ako pusta kada pada kisa. Jos jedan problem je poklopac polen filtera, tu isto hoce pustati vodu u kabinu, te ga je potrebno predihtovat.
dario visnjevski

#20 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by dario visnjevski »

drugar u tom autu je lijepljena sajba ,a sto se tice odvoda u to sumnjam,ako ti je grejanje slabije i ako ti hvali vode u posudi onda je mali hladnjak,a ako je to sve ok otidji na kanal i vidi ispod auta ispod papucica gasa,kocnice i kvacila imas tri rupe koje imaju svoje cepove,pa vidi na to imao sam takav slucaj,pa sam cepove silikonirao....nadam se da ce ti pomoci,neka ti je sa srecom......:)
talić

#21 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by talić »

Tako sam ja imao potop pod nogama suvozača. Na kraju se ispostavilo da sam nemarno postavio radioantenu i kiša se slijevala niz kabal i ulazila u kabinu. Tako da može biti i do nekih izmjena, preinaka,...
dario visnjevski

#22 Re: pomoć- Voda u ford fiesti

Post by dario visnjevski »

ako je to sve kao sto ti kazes,velika je mogucnost da je mali hladnjek.....nemora da znaci ali velike su sanse,pogledaj prvo cepove pa mali hladnjak,a ovaj sto pise o polenovom filteru,to nema teoretske i nikakve sanse.
Post Reply