Pomoć! Virus mi se pojavio.
Moderator: Benq
-
mr_orange
#1 Pomoć! Virus mi se pojavio.
Eh ljudi pojavio mi se neki čudan virus. Pretpostavljam da ga je buraz skin'o s neta. Evo šta mi se dešava, preuzeo mi je kontrolu na 'display properties' i mogu otvoriti samo screensaver i settings. Da li se ovo nekome ranije dešavalo i kako da riješim ako znate, samo se nadam da neću morati formatirati?!
-
FortunaBela
Trojanac..
.formatiraj to ....
-
mr_orange
Trojanac?
Ma nije mi ništa poremećeno ostalo ni da mi je nešto pobrisa'o, nekako mi liče na one dialer programe što se sami pojave. Bila mi je slika neka na ekranu u pozadini na kojoj piše kao upozorenje da mi je virus u kompjuteru. Sad sam obris'o nekako tu sliku, ali neće da mi postavi drugu.
Ma nije mi ništa poremećeno ostalo ni da mi je nešto pobrisa'o, nekako mi liče na one dialer programe što se sami pojave. Bila mi je slika neka na ekranu u pozadini na kojoj piše kao upozorenje da mi je virus u kompjuteru. Sad sam obris'o nekako tu sliku, ali neće da mi postavi drugu.
-
FortunaBela
Moj prijatelj je imao isti taj problem....Tražili smo po netu, da vidimo šta je to i da skinemo neki program da mu se to sredi...
Na kraju je morao sve očistiti....
Na kraju je morao sve očistiti....
-
Toozla
#8 Re: Pomoć! Virus mi se pojavio.
...uradi update za antivirus program....skeniraj masinu...kad ti AV software raportira koju verziju/e virusa si pokupio(mozda ti i rijesi problem autociscenjem), odes na neki od "virus definition" web site-ova i procitas proceduru za ciscenje istog...mr_orange wrote:Eh ljudi pojavio mi se neki čudan virus. Pretpostavljam da ga je buraz skin'o s neta. Evo šta mi se dešava, preuzeo mi je kontrolu na 'display properties' i mogu otvoriti samo screensaver i settings. Da li se ovo nekome ranije dešavalo i kako da riješim ako znate, samo se nadam da neću morati formatirati?!
http://www.norman.com/Virus/Virus_descriptions/en-us
-
Starfucker
zamotaj ga u deku. stavi pored radijatora i nakapaj limuna po monitoru. ostavi ga tako da odlezi par dana pa vidi je l' mu bolje 
-
neko iz mase
aahahahahahStarfucker wrote:zamotaj ga u deku. stavi pored radijatora i nakapaj limuna po monitoru. ostavi ga tako da odlezi par dana pa vidi je l' mu bolje
ovo je jos bolje od onog sa mrkvom i cekicem
-
neko iz mase
ev dodjoh malo sebi od smijeha, pa da ti predlozim par stvarcica
microsoft antispyware
ako nenadje nista onda
spybot search&destroy
(adaware ti nece sigurno pomoci ako pod #1 ne pomogne)
ako opet ne pomogne i nemas antivirus
http://housecall.trendmicro.com/ (besplatan scanner)
scaniraj sebi pc, i reportiraj rezultate.
ako ti nista ne nadje
[HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run]
[HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/RunOnce]
pregledaj sve atribute pod ovim stablom i izbrisi sve u sta si 100% siguran da bi mogao biti trojan ili da mu tu nije mjesto
Ako neznas sta je ovo pod #4 i gdje se nalazi, onda ignorisi kompletan korak ii idi na sljedeci
FORMAAAAATTT
microsoft antispyware
ako nenadje nista onda
spybot search&destroy
(adaware ti nece sigurno pomoci ako pod #1 ne pomogne)
ako opet ne pomogne i nemas antivirus
http://housecall.trendmicro.com/ (besplatan scanner)
scaniraj sebi pc, i reportiraj rezultate.
ako ti nista ne nadje
[HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run]
[HKLM/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/RunOnce]
pregledaj sve atribute pod ovim stablom i izbrisi sve u sta si 100% siguran da bi mogao biti trojan ili da mu tu nije mjesto
Ako neznas sta je ovo pod #4 i gdje se nalazi, onda ignorisi kompletan korak ii idi na sljedeci
FORMAAAAATTT
-
neko iz mase
poslije onog "ja ga volim..." i ja se zapitah sta on to tamo formatira
-
OssX
Pa sta zaj*bavate covjeka, preporucujem ti AV NOD32 - http://www.nod32.com/download/download.htm , odlicna ti je i Panda Antivirus.
-
mr_orange
Joj, napatih se s ovim pravo. Nema šta nisam prob'o, ali nisam još napravio. Jedino što sam uspio pročitati poruku na plaom ekranu koju mi izbaci, a piše da mi je pomjeren file DLL user32.dll. Pokušao sam preko command promta ući na disk, ali mi izbaci access denied.
Ima li iko da zna kako razbiti zaštitu na NTFS particiji, s obzirom na to da znam šifru?!
Ima li iko da zna kako razbiti zaštitu na NTFS particiji, s obzirom na to da znam šifru?!
-
babba
Download ovaj program - http://www.spychecker.com/program/hijackthis.html
Scan the comp. i postaj ovdje Log File, da vidimo sta te je spopalo.
Zaboravi na sve Pande, Nortone i Mande jer ovo je dinamit ...
PS. Nemoj nista da brises sam ...
Scan the comp. i postaj ovdje Log File, da vidimo sta te je spopalo.
Zaboravi na sve Pande, Nortone i Mande jer ovo je dinamit ...
PS. Nemoj nista da brises sam ...

[/quote]