pomoc- uvoz auta- slovenija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
breaktime

#1 pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by breaktime »

trebam uvesti auto iz slovenije. cujem da postoji nekoliko vrsta zoll tablica za sloveniju. naime, jedne ne mogu kroz hrvatsku, jedne mogu, ali se na njih ne moze kasnije uraditi povrat pdv-a. i jos jedno pitanje. ukoliko za mene uvozi drzavljanin slovenije, sta mu je potrebno?
svaka informacija je dobro dosla.
shlauf

#2 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by shlauf »

Pa da počnemo: ja sam 2008. godine uvezao Lagunu II iz Slovenije. Kupio sam je od pravnog lica i cijena je bila izražena u € i u napomeni je bilo da se vraća DDV (20%). Platio sam frajeru (on je iz Bihaća) 300,oo KM da mi doveze auto iz Ljubljane do graničnog prelaza Izačić. Bile su mi potrebne dvije ovjerene punomoći za njega, tj. da može upravljati i kupiti za moje potrebe to navedeno auto. Njemu sam dao obadvije punomoći s tim da je jednu morao da da prodavcu. Prodavac mu je odmah na licu mjesta vratio DDV, sredio mu je tablice za izvoz i provoz, tehnički je urađen i plaćeno osiguranje. To osiguranje i tablice vrijede 15 dana.

P.S. koje si auto kupio i od koje auto kuće ???

Alee aleeeeeeee :dance:
shlauf

#3 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by shlauf »

Pa jeli se uvezla ta vozilica ili nije, gdje je zapelo da raja pomogne???

Alee aleeeeeeee :dance:

:sax:
breaktime

#4 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by breaktime »

uvezeno. hvala puno na informacijama. sve proslo ok.
pozzzzzz
valter.ba

#5 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by valter.ba »

Pa dobro glumac podijeli s nama lijepe vjesti :mrgreen: Koja vozilica, para, kako...pricaj sta si se stisnuo :)
Moraless

#6 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by Moraless »

eh ovako nije tema al ne znam gdje da pitam, pa reko ovdje !?
imam auto koje je bilo u servisu dva mjeseca, cekao djelove neke i tako to, eh u meduvremenu mi je istekla reg, i morao sam odjaviti auto i odnijeti tablice, tako da sad nemam ni table,
hocu ponovo da ga reg, koja je najbolja agencija za ovo od ovih tipa LOKI, SJAJ itd ? jel puno uzimaju sebi za uslugu?
i jos hocul morat probne uzimati da bi otisao na tehnicki posto nemam tabli il sta vec ???!
hvala svima unaprijed od pomoci
valter.ba

#7 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by valter.ba »

Nazalost moraces probe izvaditi :sad: Ipak akkkkoo imas blizu stanicu za tehnicki pregled mooozzzdda daaa se malo stisnesh i oprezno predjes preko raskrsnice bilo bi manje komplikovano. Ako sio ziherash bolje je ne pokusavaj podrepice se nesto garant :lol: Inace ja odvezem auto u Velesice na tehnicki a tamo zavrsim i sve oko osiguranja. Tete su ljubazne,imas Sarajevo i Triglav osiguranje... Eto nadam se da sam barem malo olaksao dilemu ;-)
Moraless

#8 Re: pomoc- uvoz auta- slovenija

Post by Moraless »

valter.ba wrote:Nazalost moraces probe izvaditi :sad: Ipak akkkkoo imas blizu stanicu za tehnicki pregled mooozzzdda daaa se malo stisnesh i oprezno predjes preko raskrsnice bilo bi manje komplikovano. Ako sio ziherash bolje je ne pokusavaj podrepice se nesto garant :lol: Inace ja odvezem auto u Velesice na tehnicki a tamo zavrsim i sve oko osiguranja. Tete su ljubazne,imas Sarajevo i Triglav osiguranje... Eto nadam se da sam barem malo olaksao dilemu ;-)
znaci probne ipak :D zahvaljujem se, mozda i odem do velesica..
nego ako ima jos ko da pomogne bilo kako hvala mu !?
pozz
Post Reply