Pomoc u vezi djteta

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
LaneNane

#1 Pomoc u vezi djteta

Post by LaneNane »

Imam problem koji se tice mene i djeteta. Na sudu sam dobila presudu koja je pravosnazna u kojoj je doneseno da moj bivsi suprug uplacuje 200 KM za dijete i da ga posjecuje u mom prisustvu do dvije godine jer doji i mali je jos i ima svoje potrebe. Godinu i 6 mjeseci niti se javio niti je pitao kako je dijete a cak je prolazio pored mene i djeteta a nine se ni okrenuo niti je prisao da vidi svoje dijete. Nedavno je pokrenuo postupak da se izvrsi preuzimanje djeteta jer nasli su razlog kao dijete vise ne doji. Isto tako moram napomenuti da nije uplacivao redovno alimentaciju gdje sam ga tuzila i dobio je zabranu na platu. Sada imam pitanje da li je moguce da sudija izmijeni pravosnaznau odluku i na koji nacin ja mogu spasiti sebe i dijete? On nije normalna osoba, a cak sam saznala i da koristi opojna sredstva pa stoga me strah davati dijete takvom covjeku. Sto se tice dokazivanja ovih moji sumnji tesko je jer se nalazim u maloj srefini gdje je on nasao sve moguce stele,pocev od Socijalnog rada, pa do SUDa. Isto tako moram da napomenem da dijete uopste ne zna tog covjeka i bojim se da bi imao psihicke traume kada bih ga prrpustila njemu samome. Ja samo sta sam trazila keste da budem u prisustvu djeteta ta dva sata svaki dan. Molim vas da mi pomognete sta da radim
stranacc

#2 Re: Pomoc u vezi djteta

Post by stranacc »

Nejasno,
Al kad si se jahala s njim bio je normalan?
Djes mu dati njegovo djete nije to normalno.
Samo je normalno da on tebi placa a sve ostalo nije...
Drinski

#3 Re: Pomoc u vezi djteta

Post by Drinski »

sumnjam.
Kod takvog uzrasta djeteta, potrebno je da se i promjene i dr.okolnosti (osim dojenja) za izmjenu odluke o povjeri djeteta. Obavezno istakni ovo oko alimentacije. Ti svoje sumnje uvijek mozes dokazati, naravno ako imas dokaze a ne priču tipa "svi su korumpirani".
Post Reply