S jedne strane imam kineze i japance sa mozda nekom cijenom od 1300 KM(novi skuteri) ali ni sam ne vjerujem nesto u te kineze i japance(keeway i lifan) a i citao sam da raja koja je kupovala te skutere nije pretjerano zadovoljna a s druge strane ostale skutere yamahe,peugeot itd itd. ali polovne(ne znam cijene polovnih koje se otprilike krecu).Sta se moze dobit za ovaj iznos od polovnog? i sta izabrat?
Pomoc u izboru skutera
- madFlava
#1 Pomoc u izboru skutera
Vjerovatno je spominjano 100 puta do sad ,ali u iznosu od 1600 KM, koji skuter izabrat??
S jedne strane imam kineze i japance sa mozda nekom cijenom od 1300 KM(novi skuteri) ali ni sam ne vjerujem nesto u te kineze i japance(keeway i lifan) a i citao sam da raja koja je kupovala te skutere nije pretjerano zadovoljna a s druge strane ostale skutere yamahe,peugeot itd itd. ali polovne(ne znam cijene polovnih koje se otprilike krecu).Sta se moze dobit za ovaj iznos od polovnog? i sta izabrat?

- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#2 Re: Pomoc u izboru skutera
Pogledaj po piku.Bolje ti je polovno uzet tipa peugeot,yamaha itd...nego neko novo sranje od kineza.
- madFlava
#3 Re: Pomoc u izboru skutera
hvala na preporuci! Samo ne znam jel se mogu dopeljat za ove pare,te polovne tipe skuteraDecerto wrote:Pogledaj po piku.Bolje ti je polovno uzet tipa peugeot,yamaha itd...nego neko novo sranje od kineza.
-
Unnamed
#4 Re: Pomoc u izboru skutera
Mozes naci Gileru runner, Peugeota SpeedFight2, Yamahu aerox....
Moja preporuka je Gilera....
Samo uzmi ocuvanu i to je to...
- madFlava
#5 Re: Pomoc u izboru skutera
Eh hvala nadam se da cu uspjet za ove pare naci sta ocuvano oko Gilere.Unnamed wrote:Mozes naci Gileru runner, Peugeota SpeedFight2, Yamahu aerox....
-
Unnamed
#6 Re: Pomoc u izboru skutera
Vidio sam ja jednu super ocuvanu na pik-u... Samo trazi i naci ces...Ima ih po 1500-1800km...al kriza je, pa mozes spustati cijene..
-
ajanovicedi
#7 Re: Pomoc u izboru skutera
Druze, kaze ti neko ko se razumije. Japanci i kinezi su nebo i zemlja!
Japanci zajedno sa Talijanima su najpreporučeniji skuteri a kinezi su već nešto drugo.
Oni samo kopiraju i prave jeftine i prilično lošije mašine.
Ako baš moraš novo uzmi Keeway (kao oni su malo kvalitetniji kinezi) a ako ćeš polovno uzmi ili Piaggio ili Apriliu ili Gileru (pošto one sve imaju isti motor koji je jedan od boljih ako ne i najbolji).
Toliko od mene, pozdrav
Japanci zajedno sa Talijanima su najpreporučeniji skuteri a kinezi su već nešto drugo.
Oni samo kopiraju i prave jeftine i prilično lošije mašine.
Ako baš moraš novo uzmi Keeway (kao oni su malo kvalitetniji kinezi) a ako ćeš polovno uzmi ili Piaggio ili Apriliu ili Gileru (pošto one sve imaju isti motor koji je jedan od boljih ako ne i najbolji).
Toliko od mene, pozdrav
- Lucazode
#8 Re: Pomoc u izboru skutera
Gledam malo oglase i ne nudi se ništa od ovih Peugeota i Piaggo skutera do nekih 1000KM, koliko ja mislim dati.
Ipak nakon malo više gledanja na moje razočarenje Lifan se počeo javljati kao jedna od boljih opcija. Da li postoji servis za taj brend? Jaran mi govori da je servis u Tuzli...Neću valjda kad se pokvari za Tulzlu ga slati, pa mi ga vrate sljedeće ljeto:-?
Ipak nakon malo više gledanja na moje razočarenje Lifan se počeo javljati kao jedna od boljih opcija. Da li postoji servis za taj brend? Jaran mi govori da je servis u Tuzli...Neću valjda kad se pokvari za Tulzlu ga slati, pa mi ga vrate sljedeće ljeto:-?
- Fajcak
#9 Re: Pomoc u izboru skutera
a keeway?Lucazode wrote:Gledam malo oglase i ne nudi se ništa od ovih Peugeota i Piaggo skutera do nekih 1000KM, koliko ja mislim dati.
- Lucazode
#10 Re: Pomoc u izboru skutera
Nisu ni oni baš jeftini. Kako više gledam shvatam da je najbolje sačekat pa se uvalit 4 ljami za Beverly-aFajcak wrote:a keeway?Lucazode wrote:Gledam malo oglase i ne nudi se ništa od ovih Peugeota i Piaggo skutera do nekih 1000KM, koliko ja mislim dati.