POMOC :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
PriNc_SA

#1 POMOC :)

Post by PriNc_SA »

Eh ovako. U cetvrtak ujutro sam nasao 6 macica starih mozda 4-6 dana maksimum ostavljenih u kutiji iz koje su ih naravno vrane razbacale ali srecom nisu ih ozlijedile izuzev jedog macica koji je kasnije i uginuo :( jucer ujutro je uginula i jos jedna maca a jedan je u jako losem stanju. jedno mace sam udomio tako da su ostala 3 kod mene. evo postavit cu i slikice pa ako ima neko zainteresovan bio bih zahvalan :) taman da malo i odspavam :) vjerovatno je neko imao kucnu macu koja se okotila i samo je izbacio ove duse vani :( bili su na pola smrznuti i jedva disali ali eto fen je ucinio svoje :) :D U Sarajevu sam - naselje Grbavica ;)

evo link sa slikama na fejsu http://www.facebook.com/home.php#/album ... =703288065

hvala unaprijed svima koji budu spremni da pomognu
Mee

#2 Re: POMOC :)

Post by Mee »

pomoći ne mogu tako sto cu ih uzeti, udomila sam i ja, ali evo ti par savjeta:

Ovo nisu macici od 4 - 6 dana.... malo su stariji (otvorene su im ochi) ali su ispod mjesec dana, znaci ne mogu sami ni jesti ni ici u WC.

Sto se hrane tiche, oni ne mogu piti obichno mlijeko, prejako im je a nema sve shto im treba - uzmi nemasno mlijeko, ugrij ga na 40tak stepeni, u njega razmuti zivo zumance (samo zumance, ne smiju jesti bjelance NIKAKO) u omjeru 2:1 i dodaj malu kafenu kasikicu meda...
U Pet centru na grbavici imash da kupish malu bocicu za hranjenje, kosta 6 KM, meni je funkcionisala i sprica i kapaljka iz apoteke, i onda ih polako hranish,... trebali bi svaka 3 sata jesti po 10 - 15 mililitara te hrane...

Poslije toga im morash izmasirati stomacich, sa dva prsta odozgo prema dole, da bi ishli u WC... za pi-pi morash namociti komad vate u toplu vodu i njezno istrljati dotichni organ .... Treba im kutija s pijeskom, da ih spustish u nju poslije masaze...

sretno, i ako ti josh shta treba javi se na PP, a za dalje mozes i Matanu poslati PP, on je expert...
PriNc_SA

#3 Re: POMOC :)

Post by PriNc_SA »

Mee wrote:pomoći ne mogu tako sto cu ih uzeti, udomila sam i ja, ali evo ti par savjeta:

Ovo nisu macici od 4 - 6 dana.... malo su stariji (otvorene su im ochi) ali su ispod mjesec dana, znaci ne mogu sami ni jesti ni ici u WC.

Sto se hrane tiche, oni ne mogu piti obichno mlijeko, prejako im je a nema sve shto im treba - uzmi nemasno mlijeko, ugrij ga na 40tak stepeni, u njega razmuti zivo zumance (samo zumance, ne smiju jesti bjelance NIKAKO) u omjeru 2:1 i dodaj malu kafenu kasikicu meda...
U Pet centru na grbavici imash da kupish malu bocicu za hranjenje, kosta 6 KM, meni je funkcionisala i sprica i kapaljka iz apoteke, i onda ih polako hranish,... trebali bi svaka 3 sata jesti po 10 - 15 mililitara te hrane...

Poslije toga im morash izmasirati stomacich, sa dva prsta odozgo prema dole, da bi ishli u WC... za pi-pi morash namociti komad vate u toplu vodu i njezno istrljati dotichni organ .... Treba im kutija s pijeskom, da ih spustish u nju poslije masaze...

sretno, i ako ti josh shta treba javi se na PP, a za dalje mozes i Matanu poslati PP, on je expert...

hvala na svemu napisanom :) tako ih hranim vec od pocetka. na spricu su se vec navikli :) i truleksom sam ih hranio,namocim pa onda sisaju i ja dodajem spricom mlijeko. jedini mi je problem s ovim sto je bolestan jer jedva jede ali eto moram ga siliti da jede da bi prezivio. ova druga dvojica su sminkeri :) i prezivit ce aBd. sad najvise brinem za ovog zuckastog malog :( ako bude kakvih pitanja javim se :)

s armanom u zoo centru sam vec pricao on mi je dosta i objasnio oko svega ;)
Post Reply