evo link sa slikama na fejsu http://www.facebook.com/home.php#/album ... =703288065
hvala unaprijed svima koji budu spremni da pomognu
Moderator: anex
Mee wrote:pomoći ne mogu tako sto cu ih uzeti, udomila sam i ja, ali evo ti par savjeta:
Ovo nisu macici od 4 - 6 dana.... malo su stariji (otvorene su im ochi) ali su ispod mjesec dana, znaci ne mogu sami ni jesti ni ici u WC.
Sto se hrane tiche, oni ne mogu piti obichno mlijeko, prejako im je a nema sve shto im treba - uzmi nemasno mlijeko, ugrij ga na 40tak stepeni, u njega razmuti zivo zumance (samo zumance, ne smiju jesti bjelance NIKAKO) u omjeru 2:1 i dodaj malu kafenu kasikicu meda...
U Pet centru na grbavici imash da kupish malu bocicu za hranjenje, kosta 6 KM, meni je funkcionisala i sprica i kapaljka iz apoteke, i onda ih polako hranish,... trebali bi svaka 3 sata jesti po 10 - 15 mililitara te hrane...
Poslije toga im morash izmasirati stomacich, sa dva prsta odozgo prema dole, da bi ishli u WC... za pi-pi morash namociti komad vate u toplu vodu i njezno istrljati dotichni organ .... Treba im kutija s pijeskom, da ih spustish u nju poslije masaze...
sretno, i ako ti josh shta treba javi se na PP, a za dalje mozes i Matanu poslati PP, on je expert...