imam problem : osip po dlanovima i to se slabo vidi , zatim guli mi se koza na dlanovima a najvise u predjelu jabućice ... ???
a nekad i mali svrabež....?? i to je vec nekoliko godina ... al neko vrijeme nestane pa se opet vrati .. ?
pomoc
Moderator: anex
- Jara
#2 Re: pomoc
deterdžent za pranje suđa?
a dermatolog?
a dermatolog?
-
melb26sa
#4 Re: pomoc
Jara je ponudio mogucnost da si alergican/a na deterdzent za pranje sudja. Cesto se zna desiti da zbog silne hemije koja je u deterdzentima koza reaguje.danish wrote:sta deterđent za pranje suđa .. !!!
Najbolje otidji dermatologu na pregled, objasni kada ti se pojavljuje osip, u kojem vremenskom periodu (je li nakon sto pojedes neku hranu ili nakon kontakta sa odredjenim supstancama) i vidi sta se moze naci.
Mozda da uradis alergo testove ali obavezno prije toga probaj voditi dnevnik - sta si jeo, reakcije bar sedmicu dana.
-
drvetmed
#5 Re: pomoc
Te simptome mogu davati i neka gljivična oboljenja pa ti je bolje da se obratiš dermatologu, ja sam imala slične probleme ali su trajali kratko a koristila sam obični puter, jednostavno namažeš ruke, on ometa razvoj večine gljivica a sem toga jako dobro njeguje ruke.danish wrote:imam problem : osip po dlanovima i to se slabo vidi , zatim guli mi se koza na dlanovima a najvise u predjelu jabućice ... ???
a nekad i mali svrabež....?? i to je vec nekoliko godina ... al neko vrijeme nestane pa se opet vrati .. ?
- Kupalo
#6 Re: pomoc
danish wrote:imam problem : osip po dlanovima i to se slabo vidi , zatim guli mi se koza na dlanovima a najvise u predjelu jabućice ... ???
idi kod dermatologa može bit psorijaza, može neuro-dermatitis......