POMOC

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
BELLUNO

#1 POMOC

Post by BELLUNO »

Sta da radim :( :( :(

Dobio sam od svoje cure za rodjendan predivan poklon psa dogo argentino.Ali ja sam stalno na putu,i kako da ga odgajam ako ga dam nekome onda ce on njega slusati a ne mene.A da ga vratim curi vjerovatno bi me ostavila.Sa sobom ga nemogu voditi posto je jos mali.Boze moj jesu ove zene od milijardu poklona ona bas cuku izabrala. :( :( :( :? :?
Bl_ManiaC

#2 Re: POMOC

Post by Bl_ManiaC »

BELLUNO wrote:Sta da radim :( :( :(

Dobio sam od svoje cure za rodjendan predivan poklon psa dogo argentino.Ali ja sam stalno na putu,i kako da ga odgajam ako ga dam nekome onda ce on njega slusati a ne mene.A da ga vratim curi vjerovatno bi me ostavila.Sa sobom ga nemogu voditi posto je jos mali.Boze moj jesu ove zene od milijardu poklona ona bas cuku izabrala. :( :( :( :? :?
KILL the dOg,hehe-salim se.Daj ga meni :lol: ,ili ga prodaj nekom.Lahka zarada
:-D
Pooll

Post by Pooll »

UFff... zajebano :(

Sve je to divno... ali zaista je pogrijesila... pogotovo ako zna da nisi dosta kuci.. pas je obaveza... velikaaaaa...

Ja imam 2 macka, ali kad sam negdje i nema nikog kuci, oni su vani a komsiju zamolim da ih hrani + macka se uvijek snadje...

:(

Dobro promisli sta ces uraditi... ali trebas to sto prije rijesiti...
sofi

Post by sofi »

Mislim da je ona u ovom slučaju više mislila na sebe, nego na tebe....:)
Garant joj je bila furka da joj momak ima psa.......
A takav pas te treba 100%, sve drugo će biti psu na štetu...
Joj cure, iznervirah se!!! Još i argentinska doga, baš je znala izabrati!

Znaš kako ćeš - kad god kreneš na put, njoj daj psa na čuvanje.:) Ona ga je poklonila iako je znala da te nema kući stalno.. A takav pas se mora izvoditi napolje minimalno 4-5 puta dnevno, plus istrčavanja, fizičke aktivnosti, da ti ne bi demolirao stan...

Baš sebičan poklon!:)
Phia

Post by Phia »

Nije mi jasno kako ti je mogla pokloniti ljubimca za kuću koji je nastao kao mješavina lovačkog i borbenog psa.Osim ako nisi nekad pred njom maštao o borbenim psima. :roll: Ali ovaj pas se koristi za lov na veliku divljač a ne za borbe :? Nego ti lijepo dok je taj cuko malecki nađi njemu finog gazdu a njoj reci da ti ga je neko ukrao dok si bio napolju s njim.Kad ona nije dovoljno pronicljiva da shvati da nemaš uslove za cuku a pored toga ti ne želiš da je izgubiš onda je najbolje rješenje da joj 'prešutiš' pravu istinu. :D
spectra

Post by spectra »

Trebas joj sve objasniti. To je bilo jako neodgovorno s njene strane, jer takav poklon nikako ne smije biti iznendjenje... :-?

Uostalom, ona bi trebala biti prva koja te najbolje razumije i prva osoba s kojom mozes otvoreno razgovarati.

Ako ce te zbog toga ostaviti, to je prava prilika da to odmah saznas, nego kasnije...
Phia

Post by Phia »

spectra wrote:Trebas joj sve objasniti. To je bilo jako neodgovorno s njene strane, jer takav poklon nikako ne smije biti iznendjenje... :-?

Uostalom, ona bi trebala biti prva koja te najbolje razumije i prva osoba s kojom mozes otvoreno razgovarati.

Ako ce te zbog toga ostaviti, to je prava prilika da to odmah saznas, nego kasnije...
Pa možda njegova djevojka ima druge 'atribute' koji su njemu bitniji od pameti i razumijevanja :D pa samo želi da se riješi cuke a da nju ne izgubi. :-)
BELLUNO

Post by BELLUNO »

Ja imam mjesto za psa imam okucnicu oko 1700m kvadratnih.U drzavi u kojoj zivim minimum okucnica mora biti 800m kvadratnih.Ja sam platio kucu malo vise zbog dodatne baste.Nece mi demolirati stan ali rijesio sam problem.Saznao sam gdje je cura ga kupila jer ovdje su dogo argentini rijetki i vratio sam ga uzgajivacu ali da mi nemora vracatii novce,nisam ni pitao koliko je kostao.Curi sam poslao sms i kazao joj sta sam uradio.Da ne ispadne da ja nevolim pse ja ih obozavam ali nisam spreman,a niti sam u mogucnosti da se brinem o psu bar za nekih 5 godina.Teska srca sam ga vratio kako je samo sladak bio. :(

Phia.

Kod djevojaka cijenim pamet i razumijevanje,i naravno da drzi do sebe.Nisu mi bitni ti "NEKI ATRIBUTI" negledam da oni moraju biti u prvom planu.Ali naci curu pametnu u sa atributima zar to ne bio bio pravo pogodak.Ko petica na euromilionu ma i vise od toga. :P :-D
Pooll

Post by Pooll »

BELLUNO wrote:Ja imam mjesto za psa imam okucnicu oko 1700m kvadratnih.U drzavi u kojoj zivim minimum okucnica mora biti 800m kvadratnih.Ja sam platio kucu malo vise zbog dodatne baste.Nece mi demolirati stan ali rijesio sam problem.Saznao sam gdje je cura ga kupila jer ovdje su dogo argentini rijetki i vratio sam ga uzgajivacu ali da mi nemora vracatii novce,nisam ni pitao koliko je kostao.Curi sam poslao sms i kazao joj sta sam uradio.Da ne ispadne da ja nevolim pse ja ih obozavam ali nisam spreman,a niti sam u mogucnosti da se brinem o psu bar za nekih 5 godina.Teska srca sam ga vratio kako je samo sladak bio. :(

Phia.

Kod djevojaka cijenim pamet i razumijevanje,i naravno da drzi do sebe.Nisu mi bitni ti "NEKI ATRIBUTI" negledam da oni moraju biti u prvom planu.Ali naci curu pametnu u sa atributima zar to ne bio bio pravo pogodak.Ko petica na euromilionu ma i vise od toga. :P :-D
Kako je reagovala djevojka? :?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Image
BELLUNO

Post by BELLUNO »

pape wrote:Image
Upravo ovakav je bio,sladak pravo ali i za njega i za mene je bolje sto sam ga vratio.A djevojka poslao sam joj sms radila je juce i dok je bila na poslu nisam ocekivao da ce odgovoriti.Tek danas vidjela sms i eto kao nisam trebao vracati poklon itd.Ja joj kazem najbolje i za mene i za psa da sam ga vratio.A i za nas dvoje je najbolje da prekinemo vezu 24h nije vidjela kao sms.Sreca nismo u istom gradu.

P.S. kakva je luda moze mi sljedeci put pokloniti slona :P :lol: :D
Punky girl

#12 Re: POMOC

Post by Punky girl »

BELLUNO wrote:Sta da radim :( :( :(

:lol: :lol: :lol: Smijesno mi ta zadnja recenicca a sta da ti kazem najbolje ti je da joj objasnis o cemu je rijeccc. :roll:
Punky girl

Post by Punky girl »

Uuuuuuuuuuu kako je samo sladak :razz:
Alica

Post by Alica »

eh...dobra vam ta veza bila....

ali hajd sad sta ces....uradio si ono sto je bilo najbolje za tebe ali i za tu predivnu zivotinju...samo pitam se sta je sada s njim...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Alica wrote:eh...dobra vam ta veza bila....

ali hajd sad sta ces....uradio si ono sto je bilo najbolje za tebe ali i za tu predivnu zivotinju...samo pitam se sta je sada s njim...
posto nije avlijaner, naci ce dom vjeruj mi....
Alica

Post by Alica »

da u pravu si...naci ce on dom odmah....

ali ima i rasnih pasa na ulicama naseg grada..zans ono: roditelji kupe slatkog malog rasnog psica svojoj djecici, pa kad djeci dosadi onda dosadi i njima jer shvate kolika je to obaveza i onda ga izbace jednostavno vani..ili sretna porodica krene na odmor i cuko mars napolje....
Post Reply