pomoć - stropna greda u mom podu
Moderator: anex
- di_ze
#1 pomoć - stropna greda u mom podu
- Tranquilizer
#2 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Pa ili vratiš zid ili napraviš stepenicu ne vidim da imaš neki izbor...možda neka polica može biti varijanta ili da digneš nivo cijelog jednog prostora na nivo grede što ako je u pitanju trpezarija ili dnevni boravak ne bi bilo loše...
postavi crtež prostora pa možemo smisliti nešto

postavi crtež prostora pa možemo smisliti nešto
- di_ze
#3 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Hm... taj zid sam srušila da dobjem prostora, biće to nešto kao kuhinja i dnevni boravak zajedno.... vizuelno ću odvojiti te dvije cjeline, ali ta me greda "zadeverala"... Najbolje bi bilo da dignem pod do te visine, ali poslije svih radova to mi je investicija za koju baš i nemam love, možda nekada...
Znači treba mi ideja da to ostane, ali da se napravi nešto, neki detalj... ne znam...
U svakom slučaju, hvala na savjetu
Čim bude fotka, postaviću je...
U svakom slučaju, hvala na savjetu
Čim bude fotka, postaviću je...
- vozač
#4 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
to je sigurno greda koju je komšija ispod tebe okrenuo da mu ne visi sa njegovog plafona, pa je sad kod tebe u stanu,jel tako? pokušavam da zamislim kako to izgleda, ako je kao kod mene, nemam fotke pri ruci, al se to super uredi, obloži se drvetom, kod mene je u bukvi i smjestio sam krevet na todi_ze wrote:adaptiram stan.... stara je gradnja i kada sam srušila jedan zid, "pokazala" se greda koja mi sada strši iz poda.... Ne smijem je dirati, ona je nosiva (horizontalno). Imam i stub koji veže tu gredu, ali on mi je ok... ne smeta mi... Ima li ko kakav savjet, koji fazon da napravim??
- di_ze
#5 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Mislim da komšija ništa nije dirao, to je greda koja je nosiva po horizontali. Moraću i ja nešto staviti preko nje od namještaja, ali mi kvari prvobitni plan
Vjerovatno ću je išlajfati i prelakirati , pa ako ne dođe preko nje neki stolić, neka svi paze kada hodaju
To je bukvalno kao da sada za pod zakuješ gredu od zida do stuba, širine cca 2,5 m.Sve sam ja to lijepo smislila i osmislila, ali bez nje....
pozzz...
To je bukvalno kao da sada za pod zakuješ gredu od zida do stuba, širine cca 2,5 m.Sve sam ja to lijepo smislila i osmislila, ali bez nje....
pozzz...
-
zijancer
#6 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
pridruzujem se onima koji navijaju za formiranje poda u dva nivoa ..ali ako ti je preskupo
kao sto kazes, onda na vrlo malom dijelu grede napravi police (puno drvo molim-zaboravi iverice
)a i ne moras, a na drugom dijelu proširenje u nivou grede (opet obloga od punog drveta pls) na koje možeš postaviti samo-taKKo-dobRRREE jastuke za sjedenje
kako da nacrtam
kao lil postolje za jastuke..
s tim da tamo gdje bi trebali biti nasloni za ruke (dakle lijevo i desno od jastuka ostaviš slobodan prostor (proširenja) koji se moze koristiti kao kofi, skule, keramika, knjige & časopisi tejbl ..za to ne treba toliko paja kao za dizanje poda cijele kuhinjice
kako da nacrtam
s tim da tamo gdje bi trebali biti nasloni za ruke (dakle lijevo i desno od jastuka ostaviš slobodan prostor (proširenja) koji se moze koristiti kao kofi, skule, keramika, knjige & časopisi tejbl ..za to ne treba toliko paja kao za dizanje poda cijele kuhinjice
- di_ze
#7 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Zijancer, tvoja mi se ideja zaista sviđa
Puuuunoooo hvala.... Inače zaista volim neobične ideje i uglavnom ih imam, ali imam i problem - kada nešto zamislim i to mi se izjalovi, onda imam "blokadu"
ne znam šta dalje....
Još jednom HVALA ... ideja mi se zaista sviđa... Javiću je li uspjelo, a vjerovatno stavim i fotku

Još jednom HVALA ... ideja mi se zaista sviđa... Javiću je li uspjelo, a vjerovatno stavim i fotku
- vozač
#8 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
pa daj nam više fotku te tvoje grede, možda i nas nadahnedi_ze wrote:Zijancer, tvoja mi se ideja zaista sviđa![]()
![]()
![]()
Puuuunoooo hvala.... Inače zaista volim neobične ideje i uglavnom ih imam, ali imam i problem - kada nešto zamislim i to mi se izjalovi, onda imam "blokadu"
ne znam šta dalje....
Još jednom HVALA ... ideja mi se zaista sviđa... Javiću je li uspjelo, a vjerovatno stavim i fotku![]()
- Ma.Le.Na
#9 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
svaka vama cast
ja nista od ovoga ne mogu zamislit
dok ne vidim sliku..nemam ideja

ja nista od ovoga ne mogu zamislit
dok ne vidim sliku..nemam ideja
- di_ze
#10 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
vozač wrote:pa daj nam više fotku te tvoje grede, možda i nas nadahnedi_ze wrote:Zijancer, tvoja mi se ideja zaista sviđa![]()
![]()
![]()
ne znam šta dalje....
Još jednom HVALA ... ideja mi se zaista sviđa... Javiću je li uspjelo, a vjerovatno stavim i fotku![]()
OKMa.Le.Na wrote:svaka vama cast
ja nista od ovoga ne mogu zamislit![]()
dok ne vidim sliku..nemam ideja![]()
- vozač
#11 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
fotku i dimenzije grede, pa da krenemo sa pametovanjem 
- di_ze
#12 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
biće.... e pa da vas onda vidim 
- kurty
#13 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
di_ze wrote:biće.... e pa da vas onda vidim
ja evo zagrijavam hiltovku
- di_ze
#14 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
kako da ubacim fotku???? 
- di_ze
#15 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
[img][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/8793/dsc00678xx.th.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[img]
Uploaded with ImageShack.us[img]
Last edited by di_ze on 06/10/2010 10:47, edited 1 time in total.
- Ma.Le.Na
- di_ze
#17 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
hvala hvala hvala .....
to je ta greda u podu što me muči.... tu sam predvidjela mali,ušušni trosjed i TV... ne može sve stati u taj prostor, to znam... ali kako ukombinovati da ta greda fizički ne smeta???
- di_ze
- vozač
#19 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
jeftinija varijanta, obloži rigipsom, na ivicu one alu profile za rigips, izgletuješ, ofarbaš u boju koja ti je po volji i poslije rješavaš šta dalje, hoćeš li šta staviti preko, sakrivati je itd.
malo skuplja ... fino je obložiti u drvetu
mislim da ti to nije neki problem, nije greda velika, nemaš joj šta raditi, fino je obradiš i to je sve
poslije na obrađenu gredu možeš staviti neki detalj koji će diskretno staviti do znanja da se mora povesti računa o tome gdje ćeš stati, saksija, lampa, neki stalak, kakav aksesorčić, skontaćeš već nešto
- di_ze
#20 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Pa tako će nekako i biti, ostaviću je ovako, bez oblaganja, samo je malo obraditi, jer je zdrava... Sječe mi prostor, to me zeza. Ne znam kako da namjestim.... 
- prilagodjena
#21 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Napravi dernek,dovedi raju i uz klopu i cugu neko će već dati neku dobru ideju
I da budemo u istom duhu,moja ideja je šank,trpazarija neka bude u manjem dijelu iza grede,taman ćeš lijepo razdvojiti.Kladim se da ti je to neko već predložio 
- neprilagodjena
#22 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
neprilagođena wrote:Napravi dernek,dovedi raju i uz klopu i cugu neko će već dati neku dobru ideju![]()
I da budemo u istom duhu,moja ideja je šank,trpazarija neka bude u manjem dijelu iza grede,taman ćeš lijepo razdvojiti.Kladim se da ti je to neko već predložio
- putujucidzindas
#23 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
Hajde, molim te, pokusaj otprilike objasniti sta si mislila smjestiti u ovom dijelu desno od grede, a sta u ovom lijevo, ispod prozora?
- vozač
#24 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
ovo i nije neka greda, šta bi rekla na moju dužine 4 m, visine 25 cm i širine 30 cm, to ja zovem problemomdi_ze wrote:Pa tako će nekako i biti, ostaviću je ovako, bez oblaganja, samo je malo obraditi, jer je zdrava... Sječe mi prostor, to me zeza. Ne znam kako da namjestim....
kod mene je iza te grede bio prostor namijenjen djeci da se igraju, fino ko mala bašta, sve skalamerije što imaš u stanu, a namijenjeno djeci staviš iza i tamo se igraju, pravi rezervat
možda da osmisliš nešto u tom stilu, da ta greda stavi do znanja svima da je to poseban prostor, mada bi je ja odmah najradije obradio kao i ostatak poda, ako ti nije frka sa lovom normalno
taj desni ugao, desno od prozora, se inače ubio za kakvog plakara, malo ćeš "ubiti" i gredu, neće biti tako vidljiva
Last edited by vozač on 11/10/2010 12:12, edited 1 time in total.
- respo
#25 Re: pomoć - stropna greda u mom podu
tamo gdje bas smeta posavjetuj se da je izrezes da bude u nivou
ako propadnes imat ces visoke plafone i to je to
ako propadnes imat ces visoke plafone i to je to