Pukla mi je cipela nakon dva oblacenja, odnesem je na reklamaciju, kaze GAZDA, popravicemo. ja skontam da mi ne treba popravljati, mogu to i bez njih. ne zelim cipele koje su prilicno kostale, u tom stanju, zelim pare nazad. elem da ne umaram svim detaljimaa, kako je to izgledalo i koliko je trajalo, dogovorimo se da ce mi vratiti parice. Tu je problem
pomoc-sta sve trebam imati za reklamaciju?
- putujucidzindas
#1 pomoc-sta sve trebam imati za reklamaciju?
Desila mi se mala glupost, koja mi strahovito ide na zivce.
Pukla mi je cipela nakon dva oblacenja, odnesem je na reklamaciju, kaze GAZDA, popravicemo. ja skontam da mi ne treba popravljati, mogu to i bez njih. ne zelim cipele koje su prilicno kostale, u tom stanju, zelim pare nazad. elem da ne umaram svim detaljimaa, kako je to izgledalo i koliko je trajalo, dogovorimo se da ce mi vratiti parice. Tu je problem
. Cipele su placene karticom, nemam racun njihov, ali imam izvod iz banke, na kojem stoje svi podaci , kad sta gdje? oni kazu da njima to nije dovoljno, da moraju imati racun. eh sad , pitam one koji znaju te stvari kako funkcionisu, da li zaista moraju imati racun radi svoje papirologije ili su samo i dalje bezobrazni?
-
JKG
#3 Re: pomoc-sta sve trebam imati za reklamaciju?
Imas li pay slip kartice koji se dobije u prodavnici prilikom placanja karticom?putujucidzindas wrote:Desila mi se mala glupost, koja mi strahovito ide na zivce.
Pukla mi je cipela nakon dva oblacenja, odnesem je na reklamaciju, kaze GAZDA, popravicemo. ja skontam da mi ne treba popravljati, mogu to i bez njih. ne zelim cipele koje su prilicno kostale, u tom stanju, zelim pare nazad. elem da ne umaram svim detaljimaa, kako je to izgledalo i koliko je trajalo, dogovorimo se da ce mi vratiti parice. Tu je problem. Cipele su placene karticom, nemam racun njihov, ali imam izvod iz banke, na kojem stoje svi podaci , kad sta gdje? oni kazu da njima to nije dovoljno, da moraju imati racun. eh sad , pitam one koji znaju te stvari kako funkcionisu, da li zaista moraju imati racun radi svoje papirologije ili su samo i dalje bezobrazni?
- putujucidzindas
dali su mi sve, ali smo evo sve prerovili i naravno jedini racun koji ne postoji u kuci je taj 
- Op3r4t0r
#5 Re: pomoc-sta sve trebam imati za reklamaciju?
S obzirom da kazes da si cipele dobro platio predpostavljam da si ih kupio negdje gdje si uz njih dobio i racun, ako nemas tog racuna pisi propaloputujucidzindas wrote:Desila mi se mala glupost, koja mi strahovito ide na zivce.
Pukla mi je cipela nakon dva oblacenja, odnesem je na reklamaciju, kaze GAZDA, popravicemo. ja skontam da mi ne treba popravljati, mogu to i bez njih. ne zelim cipele koje su prilicno kostale, u tom stanju, zelim pare nazad. elem da ne umaram svim detaljimaa, kako je to izgledalo i koliko je trajalo, dogovorimo se da ce mi vratiti parice. Tu je problem. Cipele su placene karticom, nemam racun njihov, ali imam izvod iz banke, na kojem stoje svi podaci , kad sta gdje? oni kazu da njima to nije dovoljno, da moraju imati racun. eh sad , pitam one koji znaju te stvari kako funkcionisu, da li zaista moraju imati racun radi svoje papirologije ili su samo i dalje bezobrazni?
- putujucidzindas
OK, hvala vam svakako...ne bi mi inace toliko smetalo, da nisu bili strasno bezobrazni..
-
Downunda
Ja ne mogu da vjerujem da kod nas i postoje radnje koje uopšte i vraćaju lovu!. Ja sam sretan kad mi uz račun mogu zamjeniti nešto (uz naravno iskompleksirano lice zaposlenika koji mjenja proizvod, kao da ga oni plaćaju, a ne mi kao kupci).
I ja mislim da moraš imati račun,bez obzira na sve ostale izvode koje dobiješ sa eftpost mašine ili banke!
Ovo ti je BiH, pa nemoj se čuditi.
Ljudi su uvijek uvijek prije spremni da se svađaju nego da se dogovore na civilizovan način!
I ja mislim da moraš imati račun,bez obzira na sve ostale izvode koje dobiješ sa eftpost mašine ili banke!
Ovo ti je BiH, pa nemoj se čuditi.
Ljudi su uvijek uvijek prije spremni da se svađaju nego da se dogovore na civilizovan način!
- Amazonka27
ja na carsiji kupila cipele sa razlichitim dzonom...primjetila kad sam doshla kuci. Imala racun, uputim se sutradan u radnju i trazila da mi zamjene cipelu. Kazu, te zadnje ostale. reko ok,vratite mi novac...pa ne vracamo novac, uzmite nesto drugo....i nakon sat vremena ubjedjivanja...vratili mi lovu....ali zato na pijaci kad kupish...i ako nesto nije ok...bez problema ti ljudi zamjene...nevjerovatno ali istinito...em ustedis, em se ne sikirash ako nesto nije ok.
-
Leonid Breznjev
racun ne moras imati, dovoljan ti je odrezak iz banke ili cak jedna osoba koja ce potvrditi da je bila sa tobom prilikom kupovanja cipela.. po zakonu naravno.. eh sad sto kod nas boli svakog klinac za zakon je jedna druga stvar.putujucidzindas wrote:dali su mi sve, ali smo evo sve prerovili i naravno jedini racun koji ne postoji u kuci je taj
- iceman ze
znam da nije tema ali imam jedan problem sa americkom firmom, kupljeno na netu, imam odrezak iz banke, imam na njihovoj stranici dokaz da sam napravio transakciju, vec sam par puta preko njih kupovao i uvjek mi je stizalo, sad evo cekam vec preko 2 mjeseca i jos mi nisu isporucili robu........kad god ih kontaktiram oni tvrde da ce mi uskoro poslati......