Pomoc! Scrapbook!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
tandrkalo

#1 Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

Pozdrav
Pokusavam u Sarajevu kupiti Scrapbook...dakle nesto kao album za slike ali gdje se pored slika moze i pisati...lijepiti neke sitnice i sl...
I ne mogu nigdje da nadjem ista slicno
Uglavnom su to obicni albumi koji imaju one plasticne dzepice za slike..
Jeste li mozda negdje vidjeli Scrapbook...zelim praviti poklon i vec mi je frka s vremenom a nigdje da nadjem ovo cudo..
Hvala svima na pomoci :)

Image
tandrkalo

#2 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

iko? :(
opet ja

#3 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by opet ja »

Ja sam se ubila u SA trazeci normalan album za slike, pa ni to nisam nasla...al' sam zato u Banja Luci pronasla....imaju pravo dobre knjizare. Pa bih ti ja savijetovala da odes malo istocno...a mozda da pogledas i u onom novom mercator centru na Ilidzi...tamo ima ona magma home...da li takvih stvari imaju to ne znam...znam samo da imaju svasta :D
tandrkalo

#4 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

opet ja wrote:Ja sam se ubila u SA trazeci normalan album za slike, pa ni to nisam nasla...al' sam zato u Banja Luci pronasla....imaju pravo dobre knjizare. Pa bih ti ja savijetovala da odes malo istocno...a mozda da pogledas i u onom novom mercator centru na Ilidzi...tamo ima ona magma home...da li takvih stvari imaju to ne znam...znam samo da imaju svasta :D
bila u magmi..imaju okvire za slike...stvarno prelijep izbor...ali ne i albume ili ista slicno..
malo mi je daleko da idem u Bl...kontam ima li u lukavici kakva dobra knizara..
Gledala sam u Tusu u lukavici...ali imaju samo albume...i nisu cemu..

Ko bi rekao da jednu tako obicnu i osnovnu stvar je tako tesko naci u sarajevu...scrapbook izgleda moram praviti od neke sveske.. :(
izgleda da je trgovcima najlakse kupit na kilu onih kineskih albuma koji se raspadnu nakon 3 prelistavanja..
Tikvica

#5 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by Tikvica »

Kada sam prvi put pravila scrapbook, kupila sam registrator (nasla sam crveni sa nekim jagodama na njemu), one providne kosuljice, papir u boji i improvizovala. Sada kupujem preko amazon.com ili kad sam vani snabdijem se sa potrepstinama.
tandrkalo

#6 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

Tikvica wrote:Kada sam prvi put pravila scrapbook, kupila sam registrator (nasla sam crveni sa nekim jagodama na njemu), one providne kosuljice, papir u boji i improvizovala. Sada kupujem preko amazon.com ili kad sam vani snabdijem se sa potrepstinama.
na amazonu imaju extra stvari
pod pretpostavkom da si iz SA...koliko treba da ti dodje nesto sa amazona kad narucis i koliko ti naplate postarinu?
Karen

#7 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by Karen »

knjižara u ulici koševo, preko puta mamčeta.
wendy

#8 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by wendy »

uradi sama :) treba ti: hamer papir u boji, malo jači karton za korice, busilica za papir, ukrasna trakica da povezes, malo ljepila i naljepnice da ucvrstis slike - sve mozes naci u merkatoru. pravila sam i sama prije par mjeseci....
tandrkalo

#9 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

Karen wrote:knjižara u ulici koševo, preko puta mamčeta.
hvala!
budem pogledala :)
zelenashica

#10 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by zelenashica »

ja sam našla na beogradskom sajmu knjiga,sasvim slučajno ali za djecu,ono od rođena pa recimo do prvog rođendana.....čak imaju i mjesta za neke sitnice tipa prve papice :D ....jako lijepo odrađeno.....posebno su naglašeni dijelovi,ono slike sa mog prvog putovanja,sa ostavljenim prostorom za piskaranje,moj prvi rošendan,....bla bla....kod nas to nisam vidjela :sad:
wendy

#11 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by wendy »

to je radosnica :) bilo je i kod nas, ali '85-e. hihihihi. a vidjela sam nekad prije par mjeseci to da se negdje prodaje..samo ne mogu da se sjetim gdje
zelenashica

#12 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by zelenashica »

wendy wrote:to je radosnica :) bilo je i kod nas, ali '85-e. hihihihi. a vidjela sam nekad prije par mjeseci to da se negdje prodaje..samo ne mogu da se sjetim gdje
vala ne piše radosnica :D ..piše SVE O MENI ;-) al ne znam možda se tako kod nas zove...kako god jako zanimljivo ;-)
tandrkalo

#13 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

zelenashica wrote:
wendy wrote:to je radosnica :) bilo je i kod nas, ali '85-e. hihihihi. a vidjela sam nekad prije par mjeseci to da se negdje prodaje..samo ne mogu da se sjetim gdje
vala ne piše radosnica :D ..piše SVE O MENI ;-) al ne znam možda se tako kod nas zove...kako god jako zanimljivo ;-)
vidjela sam to kod nas na par mjesta!
preeeeslatko i vidjeh vise verzija...sto beogradskih sto zagrebackih
i htjedoh kupit...da se nadje za ne daj boze :D ali kad sam listala primjetih rubrike "moje krstenje" i sl....a ja trazih neutralu... :roll:
opet ja

#14 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by opet ja »

E ovako, jucer sam bila u Fakti...imas blokove s koricama u bojama...raznih boja, papir je (ne znam koliko gramski ali je u svakom slucaju deblji :D )...preko puta kase...A i sto neko vec rece, mozes to lako sama napraviti 8) :wink:
tandrkalo

#15 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

opet ja wrote:E ovako, jucer sam bila u Fakti...imas blokove s koricama u bojama...raznih boja, papir je (ne znam koliko gramski ali je u svakom slucaju deblji :D )...preko puta kase...A i sto neko vec rece, mozes to lako sama napraviti 8) :wink:
a Fakta se nalazi..?

Ma bice da ja to sama pravim..
bila mi zelja da imam taj scrapbook onako gotovanluka :D ..imaju oni prorezi za slike pa fino rasporedjeno i sve..al nema veze..i ovako ce se vise cijenit kad ja to izgazam sama :D
opet ja

#16 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by opet ja »

Fakta ti je u ulici Hamdije Kresevljakovica...malo ispod trase (ili vec kako se sada zove)...znaci gdje je ALU, samo ne na obali vec ulica gdje trola prolazi (kino meeting point, jazz,trasa, galerija paleta, socijalno,vatrogasci...e fakta ti je tacno preko puta bivseg socijalnog...i ako zeis sama da pravis opet bi ti preporeucila tamo da se snabdijes jer imaju najboji izbor definitivno
tandrkalo

#17 Re: Pomoc! Scrapbook!

Post by tandrkalo »

opet ja wrote:Fakta ti je u ulici Hamdije Kresevljakovica...malo ispod trase (ili vec kako se sada zove)...znaci gdje je ALU, samo ne na obali vec ulica gdje trola prolazi (kino meeting point, jazz,trasa, galerija paleta, socijalno,vatrogasci...e fakta ti je tacno preko puta bivseg socijalnog...i ako zeis sama da pravis opet bi ti preporeucila tamo da se snabdijes jer imaju najboji izbor definitivno
hvala puno! :thumbup:
Post Reply