POMOC, rent-acar, udes, kasko*?!?!?*!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
remover

#1 POMOC, rent-acar, udes, kasko*?!?!?*!?

Post by remover »

Ovako.
Dobio sam od firme auto (rent a car) na majesec dana.. jer imam posla nekakvog po terenu, radi se o Opel Astra 2006god. Kasko osiguran.

Al sinoc sam je udario pozadi, donji lijevi dio karambolke.. ogrebao sam i vrlo malo udubio.
javio sam to sve njima.
Al me strah, hoce li biti kakvih posljedica prema meni!??! a i strah me sad da mene moja firma ne bude.....

ima li kakog iskustva s ovim..??

i da, tim da se kasko osiguran, mene nece nishta "kaciti"==!=!? ili.?
starii

Post by starii »

ja sva vozio sluzbeno auto koje je također bilo kasko osigurano i znam da su rekli sta god da bude kasko ce da pokrije., cak jednom kad sam auto malo ogrebao i trazio da se to popravi bilo je ma haj nista,malo je to..
d2

Post by d2 »

ja mislim da ti nemas nista s tim, kasko ce pokriti stetu jedino sto se tebi moze desiti ako si ti skrivio sudar i zvao policiju sto svakako moras radi kaska onda ti policija moze naplatiti kaznu i dati kaznene bodove jer si skrivio sudar, samo osiguranje ti nece nista.

ako nisi zvizno tudje auto nego si recimo opleo svojim autom zardinjeru mozes osiguranju reci da te je neko zvizno na parkingu i da nisi vidio ostecenje te nisi zvao policiju odnosno da si tek kasnije vidio
remover

Post by remover »

Nisam udario u drugo auto, vec udario u nekav mali stub koji nisam vidio.

Pa mi sada prpa hoce li mene shta kaciti ili cak moju firmu... da bi bilo bash hebada... kad bi shta firmu kacilo...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Valjda ti u firmi nece dati otkaz ba?!
remover

Post by remover »

Pa ne znam kakva je procedura sad... hoce li mi ovi u firmi uopste saznati da sam udario malo auto? ili ce im ovi iz rent a cara javiti?!?! mogu li oni sad od firme mi traziti nadoknadu stete.?!?!?!
pa me fkt prpa oko tog safatala..
Post Reply