Planiram kupiti skuter, ali totalno sam neupucen. U zadnje vrijeme citam, citam, citam o skuterima i trenutno sam pun informacija, ali jos uvijek mi se nije poslozilo to u glavi i daleko od toga da znam i priblizno dovoljno da se odlucim za pravi skuter.
Zivim u Sarajevu gdje ima jako puno uzbrdica od blazih pa do onih zescih.
Imam 82 kg sa tendencijom povecanja kilaze
Ove podatke gore vam iznosim jer od skutera ocekujem da me uzvuce uz svaku brdo barem mene samog ili po mogucnosti i mene i suprugu koja ima cca. 60 kg. To bi u totalu bilo 140 kg, ali u svakom slucaju bi zelio da moze jedno od nas uzvuci uz brdo, jer ce uglavnom jedno i vozit.
Skuteri koji su mi do sada zapali za oko su Peugeot skuteri. Nemam nikakav poseban razlog zasto, osim mozda sto imamo automobil Pezo
Interesuje me sta mislite o sljedecim skuterima. Ovdje imam ponudu za nove skutere.

pored tog zapao mi je i ovaj za oko:
http://www.olx.ba/artikal/21373951/peug ... edfight-2/
Eh sad, sigurno da je ovaj Speedfight 4 LC bolji, ali je i razlika u cijeni osjetna za npr ovaj speedfight-2 koji je polovan i 1500 KM.
Da li je to normalna razlika u cijen is obzirom da je ovaj 2002 godiste i frajer trazi za njeg 1500 KM, amogu dobiti nov 2016 godiste za 4000 KM.
Sta mislite u ovom drugom KSB skuteru peugeotov takodjer.
Koja je razlika sa vodenim i zracnim hladjenjem?
Sta predstavlja kod jednog Kocnice: Disk / Disk a kod drugog Disk / Dobos.
Jel osjetno slabiji ovaj KSB motor s obzirom da ima manje kilovata od prvog.
BIlo kakva pomoc za pocetak je dobro dosla.
Znaci ne ocekujem odgovore tipa "brate, ako imas love uzmi ovaj speedfight" novi i nema dalje. Recimo da bi mogao ici i do 4000 KM odnosno ( 2000 eura ) koliko kosta ovaj peugeot, ali bi morao uzeti malo i kredita sto bi u svakom slucaju zelio izbjeci ako mogu kupit solidan polovan motor do 750 - 1000 eura.
Hvala unaprijed svima