Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beco wrote:Ne bih se slozio sa ovom konstatacijom. Odnosno zavisi za sta ti treba laptop.
Ja recimo hocu sad laptop za posla, minimalni graficki zahtjevi samo youtube i tako.
Acer aspire 3 ryzen 5 2500u, 8gb rama i ssd mislim da je boba za 1100 KM.
-Ryzen 5 na nivou i5.
kupovati laptop na takav nacin je uopste pogresno... znaci krenuti od zahtjeva, budzeta, ekrana, keyboarda, periferije, baterije, garancije, itd, itd...
AMD ili Intel je danas vise u rangu debate hoces li jedne ili druge boje...
Laptop mi treba za programiranje - odnosno fakultet. Nisam nasao ni jedan drugi da ima ovako "uravnotezene" komponente u odnosu na cijenu. Uglavnom je to ono 3 komponente jake a 4. slaba.
Ako ima neko nesto preporuciti: drugi laptop ili drugu prodavnicu, eventualno neka iskustva sa ovakvim laptopom ili imtecom, bio bih mu zahvalan
Laptop mi treba za programiranje - odnosno fakultet. Nisam nasao ni jedan drugi da ima ovako "uravnotezene" komponente u odnosu na cijenu. Uglavnom je to ono 3 komponente jake a 4. slaba.
Ako ima neko nesto preporuciti: drugi laptop ili drugu prodavnicu, eventualno neka iskustva sa ovakvim laptopom ili imtecom, bio bih mu zahvalan
-plastican,
-los ekran,
-nema OS,
-kratka garancija (mozes doplatiti za Care pack)
----------
+dobra konfiguracija
+dobra cijena (pogotovo za BiH)
-plastican,
-los ekran,
-nema OS,
----------
+dobra konfiguracija
-plastican: a sta cu, ovakav sa drugim kucistem, koliko ja kontam, bio bih jos 100-tinjak km skuplji, sto mi se ne isplati
-nema os: planiram instalirati linux, tako da mi to ne igra veliku ulogu
-kratka garancija: kao sto si naveo moze se doplatiti, koliko sam shvatio u roku od 12 mjeseci mogu kupiti care pack koji je 60 km za 3 godine
-los ekran: u ekrane se bas i ne razumijem, je li bas los ili?
-plastican,
-los ekran,
-nema OS,
----------
+dobra konfiguracija
-plastican: a sta cu, ovakav sa drugim kucistem, koliko ja kontam, bio bih jos 100-tinjak km skuplji, sto mi se ne isplati
-nema os: planiram instalirati linux, tako da mi to ne igra veliku ulogu
-kratka garancija: kao sto si naveo moze se doplatiti, koliko sam shvatio u roku od 12 mjeseci mogu kupiti care pack koji je 60 km za 3 godine
-los ekran: u ekrane se bas i ne razumijem, je li bas los ili?
Samo ti kazem da sta "racunaj". U principu mislim da je dobra stvar ako ti ekran nije kriticna stvar. Jeste, bas los ali za tu cijenu ne mozes ocekivati previse.
pozdrav,
treba mi preporuka za neki laptop do jedno 500KM, kucna upotreba iskljucivo, surfanje, filmovi slike... igrice nista.
bitna mi je brzina u radu i da fino izgleda, jer nisam neki tehno zaljubljenik ali me nervira kad zapinje stopa il mu treba 5 minuta da se upali...
imam mogucnost kupovine i u inostranstvu, dakle nisam ogranicen na bih samo.
citam ove neke kineze isto hvale, cuwi xiaomi itd... kakvi su oni?
Pozdrav raja,
Hocu da kupim neki ultrabook laptop pa me zanima savjet nekoga ko se malo vise razumije u ovu sferu. Ono sto sam vidio jeste da ne idem ispod i5 7 generacije, 240 gb ssd-a, te 8 gb ddr4 ram-a. Treba mi pouzdan laptop, koji je i malo laksi te nekog ljepseg dizajna buduci da cesto putujem. Za oko mi je zapao Lenovo 320s (gore navedenih karakteristika) koji u genelecu kosta 1380 KM. Vidio sam da se moze kupiti i preko ebaya ili official stranica ovih kompanija jeftinije pa mozda neko moze podijeliti iskustva. Hvala unaprijed.