POMOC! POSREDNIK PRI PRODAJI/KUPOVINI ZEMLJISTA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
patriota.sila

#1 POMOC! POSREDNIK PRI PRODAJI/KUPOVINI ZEMLJISTA

Post by patriota.sila »

Ukoliko zelim da prodam/kupim neko zemljiste., ko stoji kao posrednik izmedju mene i kupca, odnosno na koji nacin se to rijesava......mislim na komisiju da oni trebaju izaci na mjesto i to zabiljezit u svoje spise....i je li mozda neko zna koliko kosta taj izlazak komisije........te kako se izvrsava primopredaja mog potpisa i novca.........mislim sta prvo ide davanje potpisa da sam prodao tom i tom ili prvo se uplate pare od tog i tog pa ja onda dajem konacno potpis.............dakle ta citava procedura oko toga.......ako je neko imao iskustva s tim dosta bi mi pomoglo da znam prije nego izvrsim isto!
HVALA
sulesavic

Post by sulesavic »

Notar?
patriota.sila

Post by patriota.sila »

sulesavic wrote:Notar?
ja samo ne znam sto svi navaljuju kod tih notara........neka se samo zapitaju sta je bilo dok njih nije bilo..........ajooj cudna smo mi nacija skroz......!!!
sulesavic

Post by sulesavic »

Ne mo¾e drugaèije...
buba

#5 re

Post by buba »

Dok nije bilo notara ovjeravao si potpise i ugovore na sudu, cekao u redu itd. Sad ne cekas red ides kod notara, platis i gotovo.
Druga stvar, bez notara ne moze, jer pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora, mora biti prisutan notar i cini mi se i geometar iz opstine.
To za posrednika ne znam, mislim da posrednik dobija neku vrstu punomoci tebe kao vlasnika, da u tvoje ime moze prodati parcelu, ili vrsiti druge pravne radnje u tvoje ime za odredjenu komisiju. Ne znam stvarno, neko ko je rabio posrednika ce tacno znati. :)
buba

#6 re

Post by buba »

uhh sorry tek sad vidim da ti pitas ko stoji kao posrednik. :-)
Pa notar i neko iz opstine u kojoj se nalazi predmetna nekretnina, naravno uz prethodno predocene dokumente potrebne za sklapanje ugovora.
patriota.sila

Post by patriota.sila »

hvala.............hvala!
Post Reply