Ukoliko zelim da prodam/kupim neko zemljiste., ko stoji kao posrednik izmedju mene i kupca, odnosno na koji nacin se to rijesava......mislim na komisiju da oni trebaju izaci na mjesto i to zabiljezit u svoje spise....i je li mozda neko zna koliko kosta taj izlazak komisije........te kako se izvrsava primopredaja mog potpisa i novca.........mislim sta prvo ide davanje potpisa da sam prodao tom i tom ili prvo se uplate pare od tog i tog pa ja onda dajem konacno potpis.............dakle ta citava procedura oko toga.......ako je neko imao iskustva s tim dosta bi mi pomoglo da znam prije nego izvrsim isto!
HVALA
POMOC! POSREDNIK PRI PRODAJI/KUPOVINI ZEMLJISTA
- patriota.sila
- patriota.sila
ja samo ne znam sto svi navaljuju kod tih notara........neka se samo zapitaju sta je bilo dok njih nije bilo..........ajooj cudna smo mi nacija skroz......!!!sulesavic wrote:Notar?
- buba
#5 re
Dok nije bilo notara ovjeravao si potpise i ugovore na sudu, cekao u redu itd. Sad ne cekas red ides kod notara, platis i gotovo.
Druga stvar, bez notara ne moze, jer pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora, mora biti prisutan notar i cini mi se i geometar iz opstine.
To za posrednika ne znam, mislim da posrednik dobija neku vrstu punomoci tebe kao vlasnika, da u tvoje ime moze prodati parcelu, ili vrsiti druge pravne radnje u tvoje ime za odredjenu komisiju. Ne znam stvarno, neko ko je rabio posrednika ce tacno znati.
Druga stvar, bez notara ne moze, jer pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora, mora biti prisutan notar i cini mi se i geometar iz opstine.
To za posrednika ne znam, mislim da posrednik dobija neku vrstu punomoci tebe kao vlasnika, da u tvoje ime moze prodati parcelu, ili vrsiti druge pravne radnje u tvoje ime za odredjenu komisiju. Ne znam stvarno, neko ko je rabio posrednika ce tacno znati.
- patriota.sila
hvala.............hvala!