Pomoc oko racunara!!
Moderator: Benq
- opticum
#1 Pomoc oko racunara!!
E ovako.Prije par dana sam cistio svoj racunar.Izvadio sam ram,grafu i usisao sam ga pažljivo.Kada sam sve vratio na mjesto i probao upaliti ali nista.Tj rade svi ventilatori(na procesoru,matičnoj,grafi i napojnoj).Ali ne cuje se ono beep na hdd.Ne cuje se Hdd da radi.Probavao sam sledece stvari:vađenje baterije,mjenjanje rama,pawer dugme,gledo da nesto nisam usisao.Evo vec par dana se muci ali fakat ne znam sta je upitanju.Ako ko zna neka pomaze.
-
4L0n3
#2 Re: Pomoc oko racunara!!
Vidi jesi ispravno prikljucio (s)ata kabal na HDD pa na plocu.
- alibegoa
#3 Re: Pomoc oko racunara!!
I ja pogresno spojio jedan mali kabal i izgorila dva diska.
- Arslan_11
#4 Re: Pomoc oko racunara!!
Iszvadi tj iskljuci sve nepotrebno. Izvadi graficku, iskljuci HDD. Izvadi i sav ram i upali racunar. Ako su ploca i proc. Ispravni mora se oglasiti bios sa beep-ovima.
Ako se oglasi ubaci jednu plocicu rama i vidi hoce li ti se pojaviti post screen tj. Da mozes bar u bios uci. Ako se pojavi dodaji plocicu po plocicu rama, pa hdd pa graficku.
Prije ovoga, provjeri da li si prikopcao kako treba 24pin prikljucak na plocu (najveci dzek) i dodatno napajanje za procesor, 4pinski prikljucak, a naci ces ga negdje oko coolera za cpu.takodjer provjeri da li je grafickoj potrebno dodatno napajanje (6pin) i da li je ukljyceno.
Ako se oglasi ubaci jednu plocicu rama i vidi hoce li ti se pojaviti post screen tj. Da mozes bar u bios uci. Ako se pojavi dodaji plocicu po plocicu rama, pa hdd pa graficku.
Prije ovoga, provjeri da li si prikopcao kako treba 24pin prikljucak na plocu (najveci dzek) i dodatno napajanje za procesor, 4pinski prikljucak, a naci ces ga negdje oko coolera za cpu.takodjer provjeri da li je grafickoj potrebno dodatno napajanje (6pin) i da li je ukljyceno.
- opticum
#5 Re: Pomoc oko racunara!!
Hvala svima na prijedlozima,sve sam probao sto ste napisali i opet nista.Odnio sam pc u servis.Javim vam sta je upitanju.Poludi cu bez racunara.
- mirsek
#6 Re: Pomoc oko racunara!!
Naredni put probaj izvaditi bateriju na maticnoj ploci jednu minutu i kad je vratis probaj onda upaliti.
Imao sam isti problem i vadjenje baterije je pomoglo.
Last edited by mirsek on 08/02/2016 16:53, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: Pomoc oko racunara!!
počeo mi je žutjeti monitor 
ša da radim već je popravljan ne nosi mi se majstoru iz 2008 je
imam u rezervi još 2 desktopa sa 1 monitorom ali ne znam koji je stariji
ša da radim već je popravljan ne nosi mi se majstoru iz 2008 je
imam u rezervi još 2 desktopa sa 1 monitorom ali ne znam koji je stariji
-
Officer Crabtree
#8 Re: Pomoc oko racunara!!
da ne otvaram dzaba novu temu...
imam problem sto me odredjene stranice (mozda i sve?) vide kao da sam u austriji (nažalost nisam), a ja u bosni... nikad bio u austriji, laptop nije vidio austrije... provider bhb cable lukavac... znači kad otvaram stranice koje imaju verzije za razne zemlje, baca me na austriju, hajd i nije problem to ponekad, al recimo sad mi ne da da se logujem na ovu stranicu operacija kino jer piše da su nedozvoljeni logini iz austrije...
gdje mi vuče tu lokaciju možete li pretpostaviti i gdje da promjenim?

(u CP-u je croatia, na chrome moja lokacija)
imam problem sto me odredjene stranice (mozda i sve?) vide kao da sam u austriji (nažalost nisam), a ja u bosni... nikad bio u austriji, laptop nije vidio austrije... provider bhb cable lukavac... znači kad otvaram stranice koje imaju verzije za razne zemlje, baca me na austriju, hajd i nije problem to ponekad, al recimo sad mi ne da da se logujem na ovu stranicu operacija kino jer piše da su nedozvoljeni logini iz austrije...
gdje mi vuče tu lokaciju možete li pretpostaviti i gdje da promjenim?
- opticum
#9 Re: Pomoc oko racunara!!
mirsek wrote:Naredni put probaj izvaditi bateriju na maticnoj ploci jednu minutu i kad je vratis probaj onda upaliti.
Probao sam i to sa baterijom.Sa tim da sam je držao 10.min. vani.I opet nista.Uglavnom predao sam pc u strucne ruke pa ce mo vidjeti šta je upitanju.
-
Officer Crabtree
#10 Re: Pomoc oko racunara!!
bilo koOfficer Crabtree wrote:da ne otvaram dzaba novu temu...
gdje mi vuče tu lokaciju možete li pretpostaviti i gdje da promjenim?![]()
![]()
![]()
- Arslan_11
#11 Re: Pomoc oko racunara!!
Kada odes u control panel clock language and region lokacija ti je CRO? Je li na nekom drugom browseru isti slucaj?
-
Officer Crabtree
#12 Re: Pomoc oko racunara!!
jeste evo sad sam testirao i firefox i chrome, u cp-u je croatia bilo, sada sam prebacio na bosna al opet stranice prijavljuju kao austrija...
jedino na sto mogu sumnjati je da provider nekako me prikazuje u austriji... mada IP prikazuje kao cable-korisnici-GRACANICA.... bhb.ba
baš misterija

jedino na sto mogu sumnjati je da provider nekako me prikazuje u austriji... mada IP prikazuje kao cable-korisnici-GRACANICA.... bhb.ba
baš misterija
-
Officer Crabtree
#13 Re: Pomoc oko racunara!!
možda ovo može pomoći u analizii

- man_464
#14 Re: Pomoc oko racunara!!
Pozdrav,
Javljam se ovim povodom:
Deinstalirao sam neke programe sa laptopa i pogreškom je deistaliran RALINK driver za povezivanje laptopa sa wirelles ruterom. Reko idem probati naći driver na netu, sad sam spojen kablom na net kojim je inače pravi računar vezan. Skinem driver, instariram, restartujem laptop. Ni da čuje?
Možda neko zna šta i kako. Unaprijed hvala.
Javljam se ovim povodom:
Deinstalirao sam neke programe sa laptopa i pogreškom je deistaliran RALINK driver za povezivanje laptopa sa wirelles ruterom. Reko idem probati naći driver na netu, sad sam spojen kablom na net kojim je inače pravi računar vezan. Skinem driver, instariram, restartujem laptop. Ni da čuje?
- crnivrag
#15 Re: Pomoc oko racunara!!
Desni klik na My Computers -> Device Manager i kada se otvori lista komponeneti, probaj pronaći onu komponentu koja ima žuti uzvičnik pored.man_464 wrote:Pozdrav,
Javljam se ovim povodom:
Kliknuti desnim klikom na tu komponentu i ići na Properties.
Kada se otvori novi prozor ići na "Update Drivers", a onda odabrati "Search automatically".
Ako ne pomogne, onda moraš naći tačan Hardware ID, pa putem njega pronaći kompatibilan driver.
U svakom slučaju ako ne upali javi se na PP.