Pomoc oko moguce kazne!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_vrata

#1 Pomoc oko moguce kazne!

Post by _vrata »

Naime, doslo je do rasprave sa sluzbenicima SIPE zbog nekog parking mjesta(ali to je nebitno), nakon te rasprave mene taj sluzbenik/policajac posalje u p.m., naravno ja sam uzvratio na isti nacin. I sad taj sluzbenik/policajac pridje meni onako drsko i trazi mi licnu, nakon sto sam mu dao licnu, on je te podatke napisao u svoj blokić. Da ne duljim dalje...

Mene zanima, dal' meni moze kazna stici putem poste zbog, haj'mo reci, "vrijedjanja sluzbenog lica" iako nisam primio nikakav prekrsajni nalog(rekoh zapisao me u blokić) na licu mjesta, da li SIPA uopste moze pisati prekrsajne naloge, ili da li slubenik SIPE moze dati nekom "prasinaru" moje podatke pa da on napise naknadno taj nalog ?
potpuni stranac

#2 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by potpuni stranac »

_vrata wrote:Naime, doslo je do rasprave sa sluzbenicima SIPE zbog nekog parking mjesta(ali to je nebitno), nakon te rasprave mene taj sluzbenik/policajac posalje u p.m., naravno ja sam uzvratio na isti nacin. I sad taj sluzbenik/policajac pridje meni onako drsko i trazi mi licnu, nakon sto sam mu dao licnu, on je te podatke napisao u svoj blokić. Da ne duljim dalje...

Mene zanima, dal' meni moze kazna stici putem poste zbog, haj'mo reci, "vrijedjanja sluzbenog lica" iako nisam primio nikakav prekrsajni nalog(rekoh zapisao me u blokić) na licu mjesta, da li SIPA uopste moze pisati prekrsajne naloge, ili da li slubenik SIPE moze dati nekom "prasinaru" moje podatke pa da on napise naknadno taj nalog ?
ovo bi mogla biti najvjerovatnija opcija
alcho

#3 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by alcho »

_vrata wrote:Naime, doslo je do rasprave sa sluzbenicima SIPE zbog nekog parking mjesta(ali to je nebitno), nakon te rasprave mene taj sluzbenik/policajac posalje u p.m., naravno ja sam uzvratio na isti nacin. I sad taj sluzbenik/policajac pridje meni onako drsko i trazi mi licnu, nakon sto sam mu dao licnu, on je te podatke napisao u svoj blokić. Da ne duljim dalje...

A fino si i ti trebao uzeti svoj blokic i zapisati njegove podatke i broj znacke i podnijeti prijavu. Neces vjerovati kako prestanu biti bezobrazni kad im zapises ime i prezime.
Oni sve kontaju da bi se neko trebao prepasti kad zatraze licnu kartu...
_vrata

#4 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by _vrata »

alcho wrote:

A fino si i ti trebao uzeti svoj blokic i zapisati njegove podatke i broj znacke i podnijeti prijavu. Neces vjerovati kako prestanu biti bezobrazni kad im zapises ime i prezime.
Oni sve kontaju da bi se neko trebao prepasti kad zatraze licnu kartu...
Vidis, to mi nije bilo na pameti. Nakon duze prepirke opsovao mi, i ja se nisam mogao suzdrzati da mu ne vratim istom mjerom, mada znam koji su drotovi, haman su uvijek na istom tom mjestu, cuvaju Hrvatsku ambasadu ako se ne varam. Neg' me samo brine da mi nece zbog te gluposti poslati kakvu kaznu, mislim imaju li pravo jer nije bilo prekrsajnog naloa na licu mjesta :x .
kokuz_sa

#5 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by kokuz_sa »

mislim da je od 40 do 100KM kazna za vrijedjanje i omalovazavanje OSL..

e sada sve zavisi jesul oni bili na smjeni kad si se svadjao ili su samo imali uniforme na sebi..
mada vise obrati paznju da ti ne dodje kuci papir sa kaznom za nepropisno parkiranje na nekom mjestu gdje nikad nisi otisao..
A-R-N-I

#6 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by A-R-N-I »

Doci ce ti kazna 500 KM, sretno na sudu...
_vrata

#7 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by _vrata »

A-R-N-I wrote:Doci ce ti kazna 500 KM, sretno na sudu...
pa nisam vozio pijan i prosao kroz crveno druze :D
hali gali halid

#8 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by hali gali halid »

500KM, iz iskustva, s tim da rečenica kakvu su mi napisali u kazni da sam psovao i ono sto sam ja rekao, niđe veze, ali šta ćeš, drotovska posla...
_vrata

#9 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by _vrata »

hali gali halid wrote:500KM, iz iskustva, s tim da rečenica kakvu su mi napisali u kazni da sam psovao i ono sto sam ja rekao, niđe veze, ali šta ćeš, drotovska posla...
pa jesu li ti napisali prekrsajni nalog na licu mjesta, ili?
jedna tamo

#10 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by jedna tamo »

paša moj neka ti ovo bude lekcija...
tako sam ja imala udes, ja nisam bila kriva i pustila da se sve samo riješi, fala Bogu na kraju i jeste..al udario me narkoman, svašta je moglo biti, mogli su mi policajci napravit tako da ispadne da sam ja kriva...
ja sam se živa isprepadala 2 mjeseca nije bilo zapisnika iz policije....al sve se dobro završilo..
svi su mi govorili gdje ti je pamet, imaš mobitel sve slikaj...kako ti je auto udareno...uzmi imena prezimena, tablice ma danas sam čovjek mora bit policajac ovo više nikom nemožeš vjerovati, samo gledaju da te zeznu....
zato ubuduće samo traži podatke pa ćeš vidjeti....
hali gali halid

#11 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by hali gali halid »

_vrata wrote:
hali gali halid wrote:500KM, iz iskustva, s tim da rečenica kakvu su mi napisali u kazni da sam psovao i ono sto sam ja rekao, niđe veze, ali šta ćeš, drotovska posla...
Došlo mi kroz 7-15 dana na adresu...
Desert Wind

#12 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by Desert Wind »

hali gali halid wrote:
_vrata wrote:
halisa ga ti halide :mrgreen: :dance:
_vrata

#13 Re: Pomoc oko moguce kazne!

Post by _vrata »

hali gali halid wrote:
_vrata wrote:
hvala na informaciji. Jbg., valja onda ocekivati postara, pa na sud :D
Post Reply