Možda tebi, ali svakom relanom enterijer ovog Mercedesa je daleko bolji od onog u BMW-u što ih je Golfista postavio.ado-šampion wrote:Po meni za nekog ko nema 60 i vise godina, meni ovaj enterijer u petici iako je iz 2003. izgleda puno bolje nego Mercedes koji je dosta noviji. Ima jedna ovakva E klasa pored mene parkirana u garazi gdje parkiram, super je to auto, ali brate ko za dede da je radjeno. Noviji Mercedesi, C, A, pokazuju kako treba da izgleda unutrasnjost auta koje cilja da ga kupi i neko ko jos nema 50 godina.
Sto se tice materijala, drvo i bruseni aluminij u premium klasi nije nikakva egzotika i oboje se moglo dobiti i u BMWu kecu kakvog sam ja postavio gore a da mu cijena ne predje 60 hiljada. Ali slazem se, imitacija drveta i aluminija u autu koja kosta 70 hiljada je cirkus.
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#626 Re: Kupovina Passat CC misljenje
- supercali
#627 Re: Kupovina Passat CC misljenje
cuj svakom realnom
pa i ovaj gore je realan
isto ce ti reci pola momaka od 20-30 da je bolji interijer u bmw-a nego u mercedesa
oko ovoga se jednostavno ne raspravlja
evo ja postavio novi 308 jer je sve cisto bez puno dugmadi a neko rece sta je ovo ruzno nigdje dugmeta
i ko je onda u pravu i realan?
pa i ovaj gore je realan
isto ce ti reci pola momaka od 20-30 da je bolji interijer u bmw-a nego u mercedesa
oko ovoga se jednostavno ne raspravlja
evo ja postavio novi 308 jer je sve cisto bez puno dugmadi a neko rece sta je ovo ruzno nigdje dugmeta
i ko je onda u pravu i realan?
- amar1994
#628 Re: Kupovina Passat CC misljenje
kod novog 308 su na tako glupu poziciju namjestili brznomjer i tachometar,da od volana nista ne vidis kako treba

,a sve ostalo je za pet,vanjski,unstrasnji izgled,ponuda prostora i motora,a nije ni preskup

,a sve ostalo je za pet,vanjski,unstrasnji izgled,ponuda prostora i motora,a nije ni preskup
- supercali
#629 Re: Kupovina Passat CC misljenje
nije tacno da ne vidis
slika moze prevariti
kad se sjedne sasvim fino se vide i brzinomjer i obrtomjer kao i kompletan taj dio zato jer je volan cini mi se najmanji u klasi
slika moze prevariti
kad se sjedne sasvim fino se vide i brzinomjer i obrtomjer kao i kompletan taj dio zato jer je volan cini mi se najmanji u klasi
-
direstraits0078
#630 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Mozda se radi o tipu vozaĆa ležaĆa?supercali wrote:nije tacno da ne vidis
slika moze prevariti
- amar1994
#631 Re: Kupovina Passat CC misljenje
sjedio u njemu,jedino mi se to nije svidjelo,jedino bi mogao vidjet brzinomjer da mi volan udara u nogedirestraits0078 wrote:Mozda se radi o tipu vozaĆa ležaĆa?supercali wrote:nije tacno da ne vidis
slika moze prevariti
-
gtc
#632 Re: Kupovina Passat CC misljenje
CorsuNediM17 wrote:De nam reci sta ti vozis, hajde matere ti.gtc wrote:pitao sam da li si ironican kada kazes da je ovo lijepo?! A to da skripi, vjerujem
-
gtc
#633 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pa ni u 307 se nije vidjelo pola brzinomjera od volana, tako da to nije nista novo za Peugeot. Valjda su navikli ljudi da to tako bude xDamar1994 wrote:sjedio u njemu,jedino mi se to nije svidjelo,jedino bi mogao vidjet brzinomjer da mi volan udara u nogedirestraits0078 wrote:Mozda se radi o tipu vozaĆa ležaĆa?supercali wrote:nije tacno da ne vidis
slika moze prevariti
kad se sjedne sasvim fino se vide i brzinomjer i obrtomjer kao i kompletan taj dio zato jer je volan cini mi se najmanji u klasi![]()
- madner
#634 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nove E i 5ice ne kupuju momci od 20 do 30 godina. Odnosno kupuju, ali u jako malom procentu.
- supercali
#635 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ja sam vozio ovu novu 308 i meni ok izgleda vidio dovoljno na instrument tabli
Zbog malog volana su stavili obrtomjer suprotno od kazaljke na satu da bi vidio tako da volan zaklanja unutrasnji dio gdje nista ne pise a na sredini ne sjecam se sta zaklanja
Zbog malog volana su stavili obrtomjer suprotno od kazaljke na satu da bi vidio tako da volan zaklanja unutrasnji dio gdje nista ne pise a na sredini ne sjecam se sta zaklanja
- basicm
#636 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Onu teslu kao da su citroenovci crtali. Stavili 32 inca tv na sredinu i cao.
-
direstraits0078
-
Seawolf
#638 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nijedan automatski mjenjač koji se ugrađuje u nove Mercedese, a koji ima shift-by-wire upravljanje, ručicom smještenom iza volana sa desne strane, ne može se greškom ubaciti niti u jednu poziciju koja ne odgovara trenutnom režimu vožnje.direstraits0078 wrote:lavic wrote:
Ne znam sta si sa ovim videom zelio postici ali je i on naveo manu ovog mjenjaca u smislu da ga mozes prebaziti u "P" iako to ne zelis.
Znam da je tesko priznati nekad da to sto ti volis nije najbolje, ali ovaj mjenjac na "5"-ici je bolje rjesen od Mercovog, imas glavnu rucicu na mjestu gdje i treba, imas mogucnost mjenjanja brzina na glavnoj rucici kao i na volanu. Toliko o tehnoloski naprednijem mjenjacu u Mercu.
Gdje to? Nije to rekao.
Na displeju instrument table je u svakom režimu vožnje jasno označeno, koje su moguće naredbe koje će elektronika mjenjača prihvatiti.
Kada se vozilo kreće brzinom većom od 10 km/h, možete raditi sa ručicom mjenjača šta god hoćete, ali je jedino šta će elektronika mjenjača prihvatiti, ubacivanje u "N", što je jasno pokazano strelicom u obliku trokutića:

Sa smanjivanjem brzine na 10 km/h i manje, moguće je pored "N", izabrati i "R", odnosno elektronika mjenjača će prihvatiti i izvršiti komandu ubacivanja u rikverc. Na ovoj brzini još uvijek neće biti prihvaćeno od strane elektronike mjenjača, ubacivanje u "P", a što se jasno vidi na ovoj fotografiji:

I konačno, kada je brzina kretanja manja od 5 km/h, ili kada vozilo stoji, elektronika mjenjača prihvata i ubacivanje u "N" i ubacivanje u "R" i ubacivanje u "P":

- Bakir1
#639 Re: Kupovina Passat CC misljenje
ko nije vozio mercedesa sa rucicom iza volana, tome moze ista i smetati, brzo se na to navikne
-
lavic
#640 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Vozio sam drugu mecku sa tim mjenjacem i istina je to sto kazes, ali i prebacivanje iz D u N koje se desilo je izgledalo prilicno ruzno i ostavilo trag u vidu pregrijavanja lamele. Sa moje tacke gledista kao korisnika lose rjesenje u cjelokupno gledajuci odlicnom autu.Seawolf wrote:Nijedan automatski mjenjač koji se ugrađuje u nove Mercedese, a koji ima shift-by-wire upravljanje, ručicom smještenom iza volana sa desne strane, ne može se greškom ubaciti niti u jednu poziciju koja ne odgovara trenutnom režimu vožnje.direstraits0078 wrote:lavic wrote:
Ne znam sta si sa ovim videom zelio postici ali je i on naveo manu ovog mjenjaca u smislu da ga mozes prebaziti u "P" iako to ne zelis.
Znam da je tesko priznati nekad da to sto ti volis nije najbolje, ali ovaj mjenjac na "5"-ici je bolje rjesen od Mercovog, imas glavnu rucicu na mjestu gdje i treba, imas mogucnost mjenjanja brzina na glavnoj rucici kao i na volanu. Toliko o tehnoloski naprednijem mjenjacu u Mercu.
Gdje to? Nije to rekao.
Na displeju instrument table je u svakom režimu vožnje jasno označeno, koje su moguće naredbe koje će elektronika mjenjača prihvatiti.
Kada se vozilo kreće brzinom većom od 10 km/h, možete raditi sa ručicom mjenjača šta god hoćete, ali je jedino šta će elektronika mjenjača prihvatiti, ubacivanje u "N", što je jasno pokazano strelicom u obliku trokutića:
Sa smanjivanjem brzine na 10 km/h i manje, moguće je pored "N", izabrati i "R", odnosno elektronika mjenjača će prihvatiti i izvršiti komandu ubacivanja u rikverc. Na ovoj brzini još uvijek neće biti prihvaćeno od strane elektronike mjenjača, ubacivanje u "P", a što se jasno vidi na ovoj fotografiji:
I konačno, kada je brzina kretanja manja od 5 km/h, ili kada vozilo stoji, elektronika mjenjača prihvata i ubacivanje u "N" i ubacivanje u "R" i ubacivanje u "P":
Ja nakon voznje nemam dilemu izmedju 5 i E klase, kupio bih peticu, ali stoji da je E klasa odlican auto.
- Drvosjeca iz Dejcica
#641 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Evo pravog auta, uzmeš ga u Kini za 27.000$, turiš u njega plin i boli te *ita. Kupiš u ASA-i original znak naprijed i nazad Porsche za 150KM i budeš glavna faca u gradu a voziš se k'o da je G2.

-
citroen xm
#642 Re: Kupovina Passat CC misljenje
27000 dolara za kinesko sranje od klona?

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#643 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Sranje ne sranje,isto izgleda.citroen xm wrote:27000 dolara za kinesko sranje od klona?![]()
- holowey
#644 Re: Kupovina Passat CC misljenje
dzipcinakonektovan wrote:Sranje ne sranje,isto izgleda.citroen xm wrote:27000 dolara za kinesko sranje od klona?![]()
-
citroen xm
#645 Re: Kupovina Passat CC misljenje
A što su mu ove štopke ovako različite?
Pa dobro, možda se upeca neka neiskusna sponzoruša na početku karijere.
- basicm
#646 Re: Kupovina Passat CC misljenje
I zastavin znak na haubi 
- mayab
#648 Re: Kupovina Passat CC misljenje
citroen xm wrote:A što su mu ove štopke ovako različite?![]()
-
direstraits0078
#649 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Razliciti dobavljaci, jedan koristi plastiku od reciklirane pepsi PET ambalaze, a drugi koristi recikliranu PET ambalazu koka-kola.citroen xm wrote:A što su mu ove štopke ovako različite?![]()
-
citroen xm
#650 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Moguće
A možda je i izložbeni primjerak sa prikazom svih opcija pa možeš birati između dvije različite grafike svjetala.
A možda je i izložbeni primjerak sa prikazom svih opcija pa možeš birati između dvije različite grafike svjetala.