Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ma sve ok drug. to je stari izraz iz kinematografije. odavno se ne koristi u siroj upotrebi, uglavnom stari kenjci kad im se omakne. malo ko od novih generacija iz branse je uopste cuo za njega, zato mi je privuklo paznju.
Nisam ni ja znao dok nisam pitao Mr. Google-a.
Nije tema al' eto
Nahovano sam čuo od Rukfaša u LZN i bio je vezan za nahovanje glasa ili tako nešto--sorry
Potvrđujem takođe da je Cruze kanta od auta, upoznao sam lika koji ga je kupio novog i danas dan se handri s njim a ne moze ga nikom uvaliti. To je prepakovana astra h, ali puno losija izvedba.
TLOP wrote: ↑17/09/2021 19:48
Da pitam i ovde
Kakav je ovaj krle64 na olx za dijelove? Vidim jedan dio sto mi treba jeftin pravo pa jel regularan, sta je s njim?
Koji je proizvodjac tog dijela zato je jeftin, jednom narucio od njeg sve super
canvra888 wrote: ↑17/09/2021 16:20
Tačno, ali ima ih i dalje nezanemarivo dosta i sa hidropneumatikom, samo što prodavci/preprodavci na Piku nerijetko i ne znaju kakav im je ovjes u autu.
Ne bih sada da nešto pametujem, ali bilo ko koga bar malo zanima taj auto može lako da sazna par caka. Svaki C5 X7 sa hidraulikom ima el. parking kočnicu, dok ovi bez hidraulike imaju klasičnu ručnu. Bombe i amortizer, takozvani teleskop su dvije odvojive stavke i mogu se tako i mjenjati. Bombe generalno nisu skupe i mjenjaju se kada membrana popusti pa uđe ulje u zračnu komoru ili jednostavno pritisak oslabi. Teleskopi se mjenjaju samo kada procure, a to se rijetko dešava.
Sve u svemu, C5 X7 je prvi C5 koji je došao i sa klasičnim vješanjem. Oni što su vozili hidrauličara, ne bi prešli na klasični nikada, sve dok mogu birati. To su dva svijeta. Zato ko hoće C5 neka ide na hidrauliku. Može da se desi malo veći izdatak, ali na kom to autu ne može? Ili jesi ili nisi. Kome je svaka marka bitna, ne kupuje auto te klase.
canvra888 wrote: ↑17/09/2021 16:20
Tačno, ali ima ih i dalje nezanemarivo dosta i sa hidropneumatikom, samo što prodavci/preprodavci na Piku nerijetko i ne znaju kakav im je ovjes u autu.
Ne bih sada da nešto pametujem, ali bilo ko koga bar malo zanima taj auto može lako da sazna par caka. Svaki C5 X7 sa hidraulikom ima el. parking kočnicu, dok ovi bez hidraulike imaju klasičnu ručnu. Bombe i amortizer, takozvani teleskop su dvije odvojive stavke i mogu se tako i mjenjati. Bombe generalno nisu skupe i mjenjaju se kada membrana popusti pa uđe ulje u zračnu komoru ili jednostavno pritisak oslabi. Teleskopi se mjenjaju samo kada procure, a to se rijetko dešava.
Sve u svemu, C5 X7 je prvi C5 koji je došao i sa klasičnim vješanjem. Oni što su vozili hidrauličara, ne bi prešli na klasični nikada, sve dok mogu birati. To su dva svijeta. Zato ko hoće C5 neka ide na hidrauliku. Može da se desi malo veći izdatak, ali na kom to autu ne može? Ili jesi ili nisi. Kome je svaka marka bitna, ne kupuje auto te klase.
Ne smijem gledati, razbolim se svaki put kada vidim XM.
Baš me čudi kada ti vidim nick
Poenta je u tome da je potrebno samo odvrnuti stare i zavrnuti nove kugle, ne mijenjati skoro cijeli sistem. Nije valjda kod XM bilo moguće smo kugle, a kod C5 mora sve?
Onaj mali Aveo HB nije loš, ima ga moj rodjo, 1.2, kupljen nov, ima mu preko 10 god. i blizu 200.000 km. Ne znam da je imao nekih problema, čini mi se jednom mu benzinska dizna riknula. Hrdje nema ni u tragovima.
Za ovog Cruza 1.6 benzin svi kažu da je smeće, to je neki frankenštajn Opel GM motor, ali imaju 2 u komšiluku uredno se voze.
najgluplje pitanje je kome ces kasnije prodati
kao sto rece nedim kome si ti lancie prodavao?
i ja prodah pezo kabrioleta
sve nadje svoje kupce samo sto naravno neces s nogu prodati to nego ces cekati neko vrijeme
ako kupujes da prodas onda ganjas golfa skodu terence neke i to je to otprilike
foxlife wrote: ↑18/09/2021 11:06
najgluplje pitanje je kome ces kasnije prodati
kao sto rece nedim kome si ti lancie prodavao?
i ja prodah pezo kabrioleta
sve nadje svoje kupce samo sto naravno neces s nogu prodati to nego ces cekati neko vrijeme
ako kupujes da prodas onda ganjas golfa skodu terence neke i to je to otprilike
Ako nisi diler, čemu kupovina da bi prodao? Kupiš da koristiš i uživaš u kupljenom.
Nije bas pogodjeno poredjenje, italijanska auta, kakve god o njima seljacke doskocice bile prenosene u narodnoj predaji, ipak imaju solidnu bazu poklonika i kod nas. Prodao sam ih ljudima koji dobro znaju sta je Lybra, sta je Kappa, kakav je motor 1.8 VVT, kakav je 2.0 VIS, itd..
_BataZiv_0809 wrote: ↑18/09/2021 11:21
Nije bas pogodjeno poredjenje, italijanska auta, kakve god o njima seljacke doskocice bile prenosene u narodnoj predaji, ipak imaju solidnu bazu poklonika i kod nas. Prodao sam ih ljudima koji dobro znaju sta je Lybra, sta je Kappa, kakav je motor 1.8 VVT, kakav je 2.0 VIS, itd..
isto tako ima ljudi koji ne gledaju kako se auto zove nego da li je pouzdano da li se kvari koliko trosi i sta ja znam
a taj cruze ili sta je vec u pitanju ako je ok auto bez kvarova i sl ce leci takvom nekom ko budali samar
cak moze biti miran sto se tice kradja i tih stvari
da nema takvih nikad ovdje ne bi bila prodana nijedna dacia
Ne smijem gledati, razbolim se svaki put kada vidim XM.
Baš me čudi kada ti vidim nick
Poenta je u tome da je potrebno samo odvrnuti stare i zavrnuti nove kugle, ne mijenjati skoro cijeli sistem. Nije valjda kod XM bilo moguće smo kugle, a kod C5 mora sve?
black_adrian wrote: ↑18/09/2021 13:02
Skoro 13 hiljada dat i gledat ovu ružnoću, pogotovo zadnji dio. A o pouzdanosti da ne govorimo.
A koja tačno (ne)poudanost? Ja sam eto pobrojao koje su klasične boljke kod benzinaca (jer su zastupljeniji kod nas), sve ostalo je isto kao i kod Astre J, a ipak su tu u pitanju Opelovi benzinci. Auto nije nista specijalno, ali nije ni blizu lose koliko ga ljudi ovdje pljuju.
Istina, korejska verzija Cruze-a je lošija, ali ova prva generacija američkog Cruze-a u SAD-u je bio jedan od prodavanijih kompakta.