Darisfilozofija wrote:Daris - mnogo koristeno ime u bosnjaka i relativno moderno. Takodjer se koristi u USA, Daris Swindler recimo, itd
Armin - bosansko-germansko ime - Mnogo koristeno kod nas, kod Austrijanaca i kod Svaba
pomoc oko imena za bebu
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#151 Re: pomoc oko imena za bebu
-
samina_swe
#152 Re: pomoc oko imena za bebu
Daris je arapsko ime i znaci "ucenik" ,popularno je u Iranu,Afganistanu,Turskoj i nasoj Bosnifilozofija wrote:Daris - mnogo koristeno ime u bosnjaka i relativno moderno. Takodjer se koristi u USA, Daris Swindler recimo, itd
Armin - bosansko-germansko ime - Mnogo koristeno kod nas, kod Austrijanaca i kod Svaba
-
Lekica88
#154 Re: pomoc oko imena za bebu
ja prvi put cula da je u bosni poznato ime daris.. bas me intresuje u kojem dijelu bosne.. sve u svemu nije lose, al bas da je bosansko i nije...
- zambaklija
#155 Re: pomoc oko imena za bebu
Skoro čuh Nedžmin
ja maajke mi mislio romale kad ono šveđan

-
samina_swe
#156 Re: pomoc oko imena za bebu
Pa u Bosni sad u modi nova imena tipa Daris,Imran,AliLekica88 wrote:ja prvi put cula da je u bosni poznato ime daris.. bas me intresuje u kojem dijelu bosne.. sve u svemu nije lose, al bas da je bosansko i nije...
-
Hibridni_Otučak
#157 Re: pomoc oko imena za bebu
Admir ?
Din ?
Din ?
- mostarka_90
#158 Re: pomoc oko imena za bebu
jos kad bi nas obavjestila, koje ime ste na kraju dalii 
-
BalkanPrince1
#159 Re: pomoc oko imena za bebu
Emrah, Haris, Amel, Adel, Sinan, Mirzet.
Mislio sam preporuciti i Malik ali je to ime pretezno crnacko u Americi.
Mislio sam preporuciti i Malik ali je to ime pretezno crnacko u Americi.
- Qler
#160 Re: pomoc oko imena za bebu
Emrah i Mirzet nigdje veze meni...
Mirzet - ima Mirza, ovo Mirzet bas ruzno zvuci, a Emrah, nikako mi nije "nase" ime, isto kao Sarah, kako ces ga zvati? Emraheee
Mirzet - ima Mirza, ovo Mirzet bas ruzno zvuci, a Emrah, nikako mi nije "nase" ime, isto kao Sarah, kako ces ga zvati? Emraheee
- charrrmed
#161 Re: pomoc oko imena za bebu
Sanjin i Danin su meni lijepa imena.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#162 Re: pomoc oko imena za bebu
Spomenuše gore Daris... Odron. Prvo je bilo Haris (fino ime), pa su onda počeli mijenjati prvo slovo. Sad imamo Daris, Faris, Laris, a u budućnosti možemo očekivati Karis, Ćaris, Žaris i tako dalje. Isto se dešava i sa mnogim drugim korijenskim imenima.Qler wrote:Emrah i Mirzet nigdje veze meni...
Ali... De gustibus non est disputandum.
- mO k3
#163 Re: pomoc oko imena za bebu
pa kada ga zena bidne zvala .... derimeeeeeeeGhibli wrote:Može li Derim?
- Ductus Holedocus
#164 Re: pomoc oko imena za bebu
Ženski Dr.Med wrote:pa kada ga zena bidne zvala .... derimeeeeeeeGhibli wrote:Može li Derim?
![]()
-
lambda
#165 Re: pomoc oko imena za bebu
Imaju arapska, turska, i perzijska imena, i po njima će svaki pravi musliman dati ime djetetu. Ja sam mnogo razmišljao o imenima, pa samim tim i tražio lijepa muslimanska imena. Ono što mogu reći to je da su u globalu lično za mene najljepša perzijska imena, i samim tim smatram da vi i ja razmišljamo potpuno isto, da, svakako da je modernije. Upravo zato su perzijska imena najljepša: Nevres, Merdan, Dilber, Džanan? Prelijepa imena, zar ne? Perzijska imena su u globalu definitivno najljepša, ali za mene je od svih muslimanskih imena jedno ime daleko najljepše od svih ostalih. Radi se o jednom arapskom imenu za koje smatram da je najmočnije muslimansko ime, to je Alem. Sve sam pretražio, garantujem, ljepšeg imena zaista nema, Alem je najljepše ime na planeti zemlji, za sva razdoblja. Jedno je kad djetetu dadneš ime Amina, Emina, Emin. Po meni imena Amina i Emina su izuzetno lijepa kada dijete raste, kasnije ''teta'' Emina ili Amina mi izgleda totalno out, da ne kažem glupo, ili čika Emin,
ma odvratno. Alem je za sva razdoblja, Alem je nekako zauvijek, Alem je zaista najljepše ime!
-
Hibridni_Otučak
#166 Re: pomoc oko imena za bebu
Muhamed(Mo) 
- tf2_spy
#167 Re: pomoc oko imena za bebu
usra ti i šefa i stanicu i oko stanice.. ne znam šta bih to prije odgovorio... čika emin odvratno, a čika alem divno?!lambda wrote:Imaju arapska, turska, i perzijska imena, i po njima će svaki pravi musliman dati ime djetetu. Ja sam mnogo razmišljao o imenima, pa samim tim i tražio lijepa muslimanska imena. Ono što mogu reći to je da su u globalu lično za mene najljepša perzijska imena, i samim tim smatram da vi i ja razmišljamo potpuno isto, da, svakako da je modernije. Upravo zato su perzijska imena najljepša: Nevres, Merdan, Dilber, Džanan? Prelijepa imena, zar ne? Perzijska imena su u globalu definitivno najljepša, ali za mene je od svih muslimanskih imena jedno ime daleko najljepše od svih ostalih. Radi se o jednom arapskom imenu za koje smatram da je najmočnije muslimansko ime, to je Alem. Sve sam pretražio, garantujem, ljepšeg imena zaista nema, Alem je najljepše ime na planeti zemlji, za sva razdoblja. Jedno je kad djetetu dadneš ime Amina, Emina, Emin. Po meni imena Amina i Emina su izuzetno lijepa kada dijete raste, kasnije ''teta'' Emina ili Amina mi izgleda totalno out, da ne kažem glupo, ili čika Emin,ma odvratno. Alem je za sva razdoblja, Alem je nekako zauvijek, Alem je zaista najljepše ime!
-
Smail Aga
#168 Re: pomoc oko imena za bebu
Treba razmisliti o imenu Admin,tako ga od pocetka zivota usmjeravas da bude Administrator na SA-x

- tf2_spy
#169 Re: pomoc oko imena za bebu
ja se nadam da ću imad 2 sina i da ću im dat imena Kenal i Kemam
-
lambda
#170 Re: pomoc oko imena za bebu
Lijepo je ime Emin, nema smisla da se smatra ružnim, ali je to klasično dječije ime, lijepo sve dok ne postaneš punoljetan, ja sam rekao da je odvratno zbog razdvoblja ''čika'' Emin, meni to zaista nema smisla. Čika ''Alem'' sasvim realno! Moj sin Alem, moj tata Alem, moj dedo Alem, moj pra dedo Alem, sasvim opravdano, ime za sva razdoblja. Potpuna razlika između prelijepog imena Emin i prelijepog imena Alem jeste ta što je ime Emin isključivo dječije, a Alem nije. Emin sam naveo kao primjer, ima još mnogo imena koja su jako lijepa, ali su isključivo dječija.tf2_spy wrote:usra ti i šefa i stanicu i oko stanice.. ne znam šta bih to prije odgovorio... čika emin odvratno, a čika alem divno?!lambda wrote:Imaju arapska, turska, i perzijska imena, i po njima će svaki pravi musliman dati ime djetetu. Ja sam mnogo razmišljao o imenima, pa samim tim i tražio lijepa muslimanska imena. Ono što mogu reći to je da su u globalu lično za mene najljepša perzijska imena, i samim tim smatram da vi i ja razmišljamo potpuno isto, da, svakako da je modernije. Upravo zato su perzijska imena najljepša: Nevres, Merdan, Dilber, Džanan? Prelijepa imena, zar ne? Perzijska imena su u globalu definitivno najljepša, ali za mene je od svih muslimanskih imena jedno ime daleko najljepše od svih ostalih. Radi se o jednom arapskom imenu za koje smatram da je najmočnije muslimansko ime, to je Alem. Sve sam pretražio, garantujem, ljepšeg imena zaista nema, Alem je najljepše ime na planeti zemlji, za sva razdoblja. Jedno je kad djetetu dadneš ime Amina, Emina, Emin. Po meni imena Amina i Emina su izuzetno lijepa kada dijete raste, kasnije ''teta'' Emina ili Amina mi izgleda totalno out, da ne kažem glupo, ili čika Emin,ma odvratno. Alem je za sva razdoblja, Alem je nekako zauvijek, Alem je zaista najljepše ime!
na čemu si ti, majke ti?
- tf2_spy
#171 Re: pomoc oko imena za bebu
po meni, u tom dječije/nedječije ime, meni nema razlike između Emin i Alem, tako da se možemo složit da se ne slažemolambda wrote: Lijepo je ime Emin, nema smisla da se smatra ružnim, ali je to klasično dječije ime, lijepo sve dok ne postaneš punoljetan, ja sam rekao da je odvratno zbog razdvoblja ''čika'' Emin, meni to zaista nema smisla. Čika ''Alem'' sasvim realno! Moj sin Alem, moj tata Alem, moj dedo Alem, moj pra dedo Alem, sasvim opravdano, ime za sva razdoblja. Potpuna razlika između prelijepog imena Emin i prelijepog imena Alem jeste ta što je ime Emin isključivo dječije, a Alem nije. Emin sam naveo kao primjer, ima još mnogo imena koja su jako lijepa, ali su isključivo dječija.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#172 Re: pomoc oko imena za bebu
Nevres i Nevresa su najružnija imena za koja sam ikad čuo. Prije bih dao djetetu ime Tarzan nego Nevres.lambda wrote:Upravo zato su perzijska imena najljepša: Nevres, Merdan, Dilber, Džanan? Prelijepa imena, zar ne?
-
Emina_88
#173 Re: pomoc oko imena za bebu
Ne. Meni su jako ruzna.lambda wrote: Nevres, Merdan, Dilber, Džanan? Prelijepa imena, zar ne?
- luluška
#174 Re: pomoc oko imena za bebu
Da ti lambda nisi zacopan(a) u nekog Alema?
-
moke_31
#175 Re: pomoc oko imena za bebu
Samo prava arapska-muslimanska imena, tipa Abdurahman i Abdulkerim, ili Ishak, Ahmed....
Kakav Daris, Alem.....bjaži ba
Kakav Daris, Alem.....bjaži ba