pomoć oko auto prikolice

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hopi

#1 pomoć oko auto prikolice

Post by hopi »

imam jednu staru prikolicu za auto, nekorištenu zadnjih 7-8 godina. Prikolica ima jednu osovinu, otvorena, 2 točka, dužine možda 1,8m do 2m nisam mjerio. Stanje je onako, ja bi je volio srediti, trebao bi novi pod (drveni je, propao) i dvije stranice drvene, dok je metalna kontrukcija ok, nije zahrđala niti pukla, ima signalizaciju, mjesto za rezervni točak, treba nove gume, prefarbati je. E sada ja nemam, barem nisam našao nikakvih papira od nje, šta bi ja trebao uraditi, tj kakve papire imati i mogu li uopće doći do papira da se može voziti. Znam samo da nije prikolica "ručne" izrade tj nije neki majstor slagao,a ne znam ni proizvođača ni ništa.
530i

#2 Re: pomoć oko auto prikolice

Post by 530i »

Treba ti elaborat neke firme (o izradi prikolice) s kojim ideš na atest. Doduše, ne znam jesu li šta i tu mijenjali uvođenjem certifikacije...poskupilo je sigurno...a za pravila se raspitaj.
shlauf

#3 Re: pomoć oko auto prikolice

Post by shlauf »

Preskupa zajebancija.

Aleeeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
hopi

#4 Re: pomoć oko auto prikolice

Post by hopi »

znači vjerovato bi me to došlo više nego što prikolica vrijedi. A šta je sa vozanjem bez papira?
Bakir1

#5 Re: pomoć oko auto prikolice

Post by Bakir1 »

elaborat 200 KM
certificiranje 350 KM
prikolica obi 1000 KM
pa ti vidi.
bez papira ne bih savjetovao osim ako ne zivis u gradu sa par hiljada stanovnika
Post Reply