POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Realovac23

#1 POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Realovac23 »

Imam cd player Pioneer deh 2200 ub u golfu 4(2003 godina) i iritira me sto svaki put kad izvadim ključ iz auta, krene da pjeva od početka, tj od prve pjesme.
Primjerice, stavim na USB 50 pjesama, krenem se voziti negdje dalje, otpjeva 20 pjesama, stanem na benzisku, izvadim ključ, i player krene pjevati od 1 pjesme. Jel ima neka caka da se to rijesi, jer kod prijatelja uvijek pjeva gdje je stala pjesma, uvijek se nastavlja. Hvala svima na odgovorima
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by mali_milojica »

Da li kad izvadis kljuc i stanice koje si memorisao ti se izbrisu?
Ako je to slucaj spoji na CD stalni plus i rijesit ces problem. Mozda grijesim ali ako neko zna neka da drugo rjesenje.
_ado_

#3 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by _ado_ »

Prespoje se dvije zice (zuat i crvena) i rijesis problem.
Realovac23

#4 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Realovac23 »

_ado_ wrote:Prespoje se dvije zice (zuat i crvena) i rijesis problem.
znaci samo na euro đeku koji ide iz playera zamjenim žutu i crvenu žicu... obje žice na sredini imaju kao neki mali utikač. kužim šta trebam uraditi... hvala na odgovoru. ujutru cu probati pa javim :)
Realovac23

#5 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Realovac23 »

ovakav đek izgleda i samo na njemu zamjenim žutu i crvenu. I zanima me ako to uradim, da li ce mi vuči struju ako je i auto i player ugašen? Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by mali_milojica »

To je to.
Zuta ti je stalni napon i neces vise gubiti memorisane stanice a USB ce svirati odande gdje si stao.
I ne,ne vuce struju.
_ado_

#7 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by _ado_ »

zato su i stavili taj konektor. spoji zutu iz plajera sa crvenom iz dzeka, i crvenu iz playera sa zutom iz dzeka.
Realovac23

#8 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Realovac23 »

hvala puno na odgovoru!
preludezalude

#9 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by preludezalude »

I zuta i crvena trebaju biti spojene na +. Ali Zuta mora biti spojena na stalni plus tj negdje gdje ima struje i kad nije kljuc u bravi. To ti je za memoriju. Crvena treba biti spojena na plus ali po pravilu negdje gdje ima struje samo kad je kljuc u bravi. Znaci izvuces kljuc i muzika nema struje, ne mozes zaboraviti ugasiti i nece isprazniti akumulator.
Realovac23

#10 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Realovac23 »

rješeno sve, samo zamjenjene žuta i crvena žica i sad pamti sve... dok se doda kontakt pali se player i to mi se svidja, kad se vadi ključ player se gasi ;) Extra. Hvala svima na pomoći

LOCK
Melami

#11 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Melami »

Realovac23 wrote:rješeno sve, samo zamjenjene žuta i crvena žica i sad pamti sve... dok se doda kontakt pali se player i to mi se svidja, kad se vadi ključ player se gasi ;) Extra. Hvala svima na pomoći

LOCK
Neka teme,mozda i meni zatreba :D
Melami

#12 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Melami »

Da ne otvaram novu temu, moze li mi neko reci kako bi ja u USA u autu mogao imati bosanske radio stanice.
Naravno, neka najjeftinija varijanta.
goran16v

#13 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by goran16v »

Melami wrote:Da ne otvaram novu temu, moze li mi neko reci kako bi ja u USA u autu mogao imati bosanske radio stanice.
Ako mislis na hvatanje parnih frekvencija tj, parnih decimalnih vrijednosti frekvencija radio-stanica koje se ne koriste u US, dosta proizvodjaca, prije svega japanskih, na svojim aftermarket modelima tu funkciju zadrzavaju cak i ona onim modelima za US trziste su "zakljucane" pa ih je potrebno "otkljucati" kombinacijom dugmadi na HU. To sam redovno radio na uredjajima kupljenim u am. PX-u a "recept" je bio u samom uputstvu za upotrebu.
Ne znam kakva je situacija sa tvornicki ugradjenim modelima.
Melami

#14 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by Melami »

goran16v wrote:
Melami wrote:Da ne otvaram novu temu, moze li mi neko reci kako bi ja u USA u autu mogao imati bosanske radio stanice.
Ako mislis na hvatanje parnih frekvencija tj, parnih decimalnih vrijednosti frekvencija radio-stanica koje se ne koriste u US, dosta proizvodjaca, prije svega japanskih, na svojim aftermarket modelima tu funkciju zadrzavaju cak i ona onim modelima za US trziste su "zakljucane" pa ih je potrebno "otkljucati" kombinacijom dugmadi na HU. To sam redovno radio na uredjajima kupljenim u am. PX-u a "recept" je bio u samom uputstvu za upotrebu.
Imal kakva stvarcica da se kupi na ebayu ? Ne bih bas da uzimam neke cd playere i to, ne treba mi.
goran16v

#15 Re: POMOČ OKO AUTO CD PLAYERA

Post by goran16v »

Melami wrote:
goran16v wrote:
Imal kakva stvarcica da se kupi na ebayu ? Ne bih bas da uzimam neke cd playere i to, ne treba mi.
E to vec ne bih znao...
Post Reply