Pomoc nani Fatimi

Forum za humanitarne akcije.
cnermina

#1 Pomoc nani Fatimi

Post by cnermina »

Nana Fatima Karabeg (74 god.) zivi sama na Vratniku, u trosnoj kuci.

Prosle godine je izgubila muza i sina jedinca i od tada nema nikog svog... Mada, cesto kaze kako ona ima "svoje cure" ( djevojke koje joj dolaze kuci i pomazu na razne nacine); ipak je to nedovoljno i malo za pomoc nani koja nema nikakva primanja, a ima zdravstvenih problema i kucu koja je u rusevnom stanju... Stoga se nana najvise boji da ce slijedecu godinu docekati na ulici,bez krova nad glavom.

Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje, ako mogu, da na bilo koji nacin pomognu ovoj zeni koja je: sama, stara i bolesna. Znamo da je mali korak pruziti bilo kakvu korist staroj nani ( koja sa vjerom u dragog Boga zivi i trpi sve nevolje sto je zadese), a njoj je veliko i znacajno sve sto joj se pruzi, jer time dobiva bilo kakvu sigurnost za ljepse i bolje sutra.

Adresa nane Fatime je: Prijeka cesma 22 ( Vratnik ), a broj telefona ( koji su joj donirali ) je:
061 494 278

Nadamo se da i dalje postoje humani ljudi koji ovakvu poruku nece ignorisati, te koji ce otici u posjetu nani i pruziti joj bilo kakvu pomoc, a time osigurati bar najnuznije uslove zivota starici koja to sama ne moze.

Unaprijed hvala,
Udruzenje DOBRO

--
Nermina Cocalic
[email protected]
+387-61-809 345
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Pomoc nani Fatimi

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:Nana Fatima Karabeg (74 god.) zivi sama na Vratniku, u trosnoj kuci.

Prosle godine je izgubila muza i sina jedinca i od tada nema nikog svog... Mada, cesto kaze kako ona ima "svoje cure" ( djevojke koje joj dolaze kuci i pomazu na razne nacine); ipak je to nedovoljno i malo za pomoc nani koja nema nikakva primanja, a ima zdravstvenih problema i kucu koja je u rusevnom stanju... Stoga se nana najvise boji da ce slijedecu godinu docekati na ulici,bez krova nad glavom.

Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje, ako mogu, da na bilo koji nacin pomognu ovoj zeni koja je: sama, stara i bolesna. Znamo da je mali korak pruziti bilo kakvu korist staroj nani ( koja sa vjerom u dragog Boga zivi i trpi sve nevolje sto je zadese), a njoj je veliko i znacajno sve sto joj se pruzi, jer time dobiva bilo kakvu sigurnost za ljepse i bolje sutra.

Adresa nane Fatime je: Prijeka cesma 22 ( Vratnik ), a broj telefona ( koji su joj donirali ) je:
061 494 278

Nadamo se da i dalje postoje humani ljudi koji ovakvu poruku nece ignorisati, te koji ce otici u posjetu nani i pruziti joj bilo kakvu pomoc, a time osigurati bar najnuznije uslove zivota starici koja to sama ne moze.

Unaprijed hvala,
Udruzenje DOBRO

--
Nermina Cocalic
[email protected]
+387-61-809 345
:(
Hajd potegnucemo i tu koliko i sta mozemo...

U ovom slucaju trebamo udariti i na obraz opcine :D
I prijaviti je kod tetka Zilhe u kuhinju, Tetka ima mobilne timove tako da ce je moci i obici...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Da li je neko vec bio gore? Sta je najnuznije? Hrana? Neke druge potrepštine - pokrivači, posteljina...i td.?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

iko?

:)

hajde bar da neko ode sa mnom...
Pearl

Post by Pearl »

zena wrote:iko?

znas ko ce ici s tobom, cim se dovuce u sarajevo :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

isla bih ja, al radim do 5 :S
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Pearl wrote:

znas ko ce ici s tobom, cim se dovuce u sarajevo :D
...ma znam... :)

de reci ovom svijetu, dok ti ne dođeš.... niJJeSSam gubava... :D samo se malo tresem :D :oops:

samo, nemojte me samu :(
putujucidzindas

Post by putujucidzindas »

hoces sutra poslije 4?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

putujucidzindas wrote:hoces sutra poslije 4?

Moze.

Dogovrimo se pp-om.
konyan

Post by konyan »

Zena i dzindas, javite kakva je situacija. Isao bih s vama, ne zivim predaleko, ali ne mogu sutra prije pola 7.
Pearl

Post by Pearl »

e da se dzindas nije javio, pokazala bih ja vama... zenu samu da pustate da ide... :x :x

eto.. naruzih ih... :) izvidite sve, pa kad se vratim da uplatim gdje sta treba... vidim akcija na sve strane ::(:(

mirci, treba vidjeti sa teta Zilhom moze li ona nesto za ove starije uraditi.. znas da ona ima stare ljude kojima salje i odjecu i kucne potrepstine kad dobije donaciju...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:e da se dzindas nije javio, pokazala bih ja vama... zenu samu da pustate da ide... :x :x

eto.. naruzih ih... :) izvidite sve, pa kad se vratim da uplatim gdje sta treba... vidim akcija na sve strane ::(:(

mirci, treba vidjeti sa teta Zilhom moze li ona nesto za ove starije uraditi.. znas da ona ima stare ljude kojima salje i odjecu i kucne potrepstine kad dobije donaciju...
znam...moram napraviti spisak za zilhu prije nego je nazovemo...
:D
uspavali mi se bili humanitarci :d
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:
Pearl wrote:e da se dzindas nije javio, pokazala bih ja vama... zenu samu da pustate da ide... :x :x

znam...moram napraviti spisak za zilhu prije nego je nazovemo...
:D
uspavali mi se bili humanitarci :d
zima zavrsila ranije pa je zimski san bio intenzivniji :d sad se bacamo na poCo ;) cim dodjem, javljam se na raport.. i ja i pare :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

a da mi nadjemo kakvu kucu da smjestimo i fatimu, i dedu mehu sa nejgovom nanom i unukom?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

E posto je Dzindas skupijo paja, a vamo lagano stizu paje za dedu Mehu, dogovorismo se da te pare Dzindas odnese sutja do nane Fatime ko prvu pomoc...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

bile dzindas i ja. nismo nasle nanu.

dzindas moze dalje...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena wrote:bile dzindas i ja. nismo nasle nanu.

dzindas moze dalje...
nana se dala u hodanje :D

Zeno, jeste li provjerili da nije nana, ne dao bog, preslila?

Jesi li uspjela dobit nerminu?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

mIRCerka wrote:
zena wrote:bile dzindas i ja. nismo nasle nanu.

dzindas moze dalje...
nana se dala u hodanje :D

Zeno, jeste li provjerili da nije nana, ne dao bog, preslila?

Jesi li uspjela dobit nerminu?
nije nana preselila ako Bog da, vele da je u mahali ;)
da, s njom se dzindas nasla kasnije i predala lovu koju je skupila. ostalo ostavili kod komsinice s broja 10.
putujucidzindas

Post by putujucidzindas »

Vidjela sam Nerminu sinoc, ostavila joj za nanu pare. Ona mi rece da tako ima tih nekih dobrih ljudi koji nanu odvedu kod sebe na neko vrijeme, da ne bude sama, tako da je sad u Hrasnici i nece je biti petnestak dana kuci. Ako ej neko planirao ovih dana ici kod nana, onda bolej sacekati
cnermina

#20 Dedo Meho i nana

Post by cnermina »

Hej hvala ljudi puno u nanino ime :) Bas mi je zao sto je niste nasli... Odveli je neki u Hrasnicu na 15-ak dana...

Nego i mi smo mislili u petak do dede Mehe, pa da vidim sta njemu treba? Mi kad nani idemo od para koje skupimo kupiomo joj hranu, lijekove i higijenskih potrepstina, a ostatak joj damo da moze placati rezije... Pa da vidim sta je za dedu i njegovu nanu? Je li imaju neki lijekovi koji im trebaju?

I je li mi neko moze objasniti kako se dolazi do njih? Je li blizu necega?

pozz
mIRCerka

#21 Re: Dedo Meho i nana

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:Hej hvala ljudi puno u nanino ime :) Bas mi je zao sto je niste nasli... Odveli je neki u Hrasnicu na 15-ak dana...

Nego i mi smo mislili u petak do dede Mehe, pa da vidim sta njemu treba? Mi kad nani idemo od para koje skupimo kupiomo joj hranu, lijekove i higijenskih potrepstina, a ostatak joj damo da moze placati rezije... Pa da vidim sta je za dedu i njegovu nanu? Je li imaju neki lijekovi koji im trebaju?

I je li mi neko moze objasniti kako se dolazi do njih? Je li blizu necega?

pozz
nermina, mozemo li to ikako za subotu ujutro staviti? Meni ce stici jos para u petak, pa da ne bihuzurim ljude da donesu namah odmah, pa da odemo ono bas obrazli do dede Mehe :D
cnermina

Post by cnermina »

Moze, jos bolje. Onda subota. Pa mi samo javni kako i sta ste vi kontali...

superiska

onda se vidimo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:Moze, jos bolje. Onda subota. Pa mi samo javni kako i sta ste vi kontali...

superiska

onda se vidimo...
eto imam tvoj broj, javicu ti se :D
:faraon1:
nadia

Post by nadia »

Znaci fakat ljudi, isto za vecinu tema, napisite ako primjetite sta treba ljudima od kucnih potrepstina, ako nekom treba posteljina, peskira, cebadi, bojler(i da ne lupam dalje) ili slicnih kucnih potrpstina, napisite pa ce neko sigurno naci to kuci i dostaviti..
cnermina

Post by cnermina »

Evo gledam proslo godinu dana od zadnjeg posta na ovoj temi...

Nana Fatima i dalje prezivljava od dana do dana. Malkice je bolesljiva, ali i dalje veselog duha.

Kuca se vremenom sve vise raspada :( pa i zbog tog je jos vise bolesna. treba joj lijekova...

trenutno nana ima problem sto joj nestaje drva... za to ne treba puno para: 100-200 KM

pa ako bi se moglo nesto skupiti...
Post Reply