Pomoc nani Fatimi
-
cnermina
#1 Pomoc nani Fatimi
Nana Fatima Karabeg (74 god.) zivi sama na Vratniku, u trosnoj kuci.
Prosle godine je izgubila muza i sina jedinca i od tada nema nikog svog... Mada, cesto kaze kako ona ima "svoje cure" ( djevojke koje joj dolaze kuci i pomazu na razne nacine); ipak je to nedovoljno i malo za pomoc nani koja nema nikakva primanja, a ima zdravstvenih problema i kucu koja je u rusevnom stanju... Stoga se nana najvise boji da ce slijedecu godinu docekati na ulici,bez krova nad glavom.
Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje, ako mogu, da na bilo koji nacin pomognu ovoj zeni koja je: sama, stara i bolesna. Znamo da je mali korak pruziti bilo kakvu korist staroj nani ( koja sa vjerom u dragog Boga zivi i trpi sve nevolje sto je zadese), a njoj je veliko i znacajno sve sto joj se pruzi, jer time dobiva bilo kakvu sigurnost za ljepse i bolje sutra.
Adresa nane Fatime je: Prijeka cesma 22 ( Vratnik ), a broj telefona ( koji su joj donirali ) je:
061 494 278
Nadamo se da i dalje postoje humani ljudi koji ovakvu poruku nece ignorisati, te koji ce otici u posjetu nani i pruziti joj bilo kakvu pomoc, a time osigurati bar najnuznije uslove zivota starici koja to sama ne moze.
Unaprijed hvala,
Udruzenje DOBRO
--
Nermina Cocalic
[email protected]
+387-61-809 345
Prosle godine je izgubila muza i sina jedinca i od tada nema nikog svog... Mada, cesto kaze kako ona ima "svoje cure" ( djevojke koje joj dolaze kuci i pomazu na razne nacine); ipak je to nedovoljno i malo za pomoc nani koja nema nikakva primanja, a ima zdravstvenih problema i kucu koja je u rusevnom stanju... Stoga se nana najvise boji da ce slijedecu godinu docekati na ulici,bez krova nad glavom.
Ovom prilikom molimo sve ljude dobre volje, ako mogu, da na bilo koji nacin pomognu ovoj zeni koja je: sama, stara i bolesna. Znamo da je mali korak pruziti bilo kakvu korist staroj nani ( koja sa vjerom u dragog Boga zivi i trpi sve nevolje sto je zadese), a njoj je veliko i znacajno sve sto joj se pruzi, jer time dobiva bilo kakvu sigurnost za ljepse i bolje sutra.
Adresa nane Fatime je: Prijeka cesma 22 ( Vratnik ), a broj telefona ( koji su joj donirali ) je:
061 494 278
Nadamo se da i dalje postoje humani ljudi koji ovakvu poruku nece ignorisati, te koji ce otici u posjetu nani i pruziti joj bilo kakvu pomoc, a time osigurati bar najnuznije uslove zivota starici koja to sama ne moze.
Unaprijed hvala,
Udruzenje DOBRO
--
Nermina Cocalic
[email protected]
+387-61-809 345
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Pomoc nani Fatimi
cnermina wrote:Nana Fatima Karabeg (74 god.) zivi sama na Vratniku, u trosnoj kuci.
061 494 278
Unaprijed hvala,
Udruzenje DOBRO
--
Nermina Cocalic
[email protected]
+387-61-809 345
Hajd potegnucemo i tu koliko i sta mozemo...
U ovom slucaju trebamo udariti i na obraz opcine
I prijaviti je kod tetka Zilhe u kuhinju, Tetka ima mobilne timove tako da ce je moci i obici...
-
Pearl
znas ko ce ici s tobom, cim se dovuce u sarajevozena wrote:iko?
![]()
hajde bar da neko ode sa mnom...
-
Pearl
e da se dzindas nije javio, pokazala bih ja vama... zenu samu da pustate da ide...
eto.. naruzih ih...
izvidite sve, pa kad se vratim da uplatim gdje sta treba... vidim akcija na sve strane ::(:(
mirci, treba vidjeti sa teta Zilhom moze li ona nesto za ove starije uraditi.. znas da ona ima stare ljude kojima salje i odjecu i kucne potrepstine kad dobije donaciju...
eto.. naruzih ih...
mirci, treba vidjeti sa teta Zilhom moze li ona nesto za ove starije uraditi.. znas da ona ima stare ljude kojima salje i odjecu i kucne potrepstine kad dobije donaciju...
-
mIRCerka
znam...moram napraviti spisak za zilhu prije nego je nazovemo...Pearl wrote:e da se dzindas nije javio, pokazala bih ja vama... zenu samu da pustate da ide...![]()
![]()
eto.. naruzih ih...izvidite sve, pa kad se vratim da uplatim gdje sta treba... vidim akcija na sve strane ::(:(
uspavali mi se bili humanitarci :d
-
Pearl
zima zavrsila ranije pa je zimski san bio intenzivniji :d sad se bacamo na poComIRCerka wrote:znam...moram napraviti spisak za zilhu prije nego je nazovemo...Pearl wrote:e da se dzindas nije javio, pokazala bih ja vama... zenu samu da pustate da ide...![]()
![]()
eto.. naruzih ih...izvidite sve, pa kad se vratim da uplatim gdje sta treba... vidim akcija na sve strane ::(:(
uspavali mi se bili humanitarci :d
-
mIRCerka
nana se dala u hodanjezena wrote:bile dzindas i ja. nismo nasle nanu.
dzindas moze dalje...
Zeno, jeste li provjerili da nije nana, ne dao bog, preslila?
Jesi li uspjela dobit nerminu?
-
Kwaheri
nije nana preselila ako Bog da, vele da je u mahalimIRCerka wrote:nana se dala u hodanjezena wrote:bile dzindas i ja. nismo nasle nanu.
dzindas moze dalje...
Zeno, jeste li provjerili da nije nana, ne dao bog, preslila?
Jesi li uspjela dobit nerminu?
da, s njom se dzindas nasla kasnije i predala lovu koju je skupila. ostalo ostavili kod komsinice s broja 10.
- putujucidzindas
Vidjela sam Nerminu sinoc, ostavila joj za nanu pare. Ona mi rece da tako ima tih nekih dobrih ljudi koji nanu odvedu kod sebe na neko vrijeme, da ne bude sama, tako da je sad u Hrasnici i nece je biti petnestak dana kuci. Ako ej neko planirao ovih dana ici kod nana, onda bolej sacekati
-
cnermina
#20 Dedo Meho i nana
Hej hvala ljudi puno u nanino ime
Bas mi je zao sto je niste nasli... Odveli je neki u Hrasnicu na 15-ak dana...
Nego i mi smo mislili u petak do dede Mehe, pa da vidim sta njemu treba? Mi kad nani idemo od para koje skupimo kupiomo joj hranu, lijekove i higijenskih potrepstina, a ostatak joj damo da moze placati rezije... Pa da vidim sta je za dedu i njegovu nanu? Je li imaju neki lijekovi koji im trebaju?
I je li mi neko moze objasniti kako se dolazi do njih? Je li blizu necega?
pozz
Nego i mi smo mislili u petak do dede Mehe, pa da vidim sta njemu treba? Mi kad nani idemo od para koje skupimo kupiomo joj hranu, lijekove i higijenskih potrepstina, a ostatak joj damo da moze placati rezije... Pa da vidim sta je za dedu i njegovu nanu? Je li imaju neki lijekovi koji im trebaju?
pozz
-
mIRCerka
#21 Re: Dedo Meho i nana
nermina, mozemo li to ikako za subotu ujutro staviti? Meni ce stici jos para u petak, pa da ne bihuzurim ljude da donesu namah odmah, pa da odemo ono bas obrazli do dede Mehecnermina wrote:Hej hvala ljudi puno u nanino imeBas mi je zao sto je niste nasli... Odveli je neki u Hrasnicu na 15-ak dana...
pozz
-
nadia
Znaci fakat ljudi, isto za vecinu tema, napisite ako primjetite sta treba ljudima od kucnih potrepstina, ako nekom treba posteljina, peskira, cebadi, bojler(i da ne lupam dalje) ili slicnih kucnih potrpstina, napisite pa ce neko sigurno naci to kuci i dostaviti..
-
cnermina
Evo gledam proslo godinu dana od zadnjeg posta na ovoj temi...
Nana Fatima i dalje prezivljava od dana do dana. Malkice je bolesljiva, ali i dalje veselog duha.
Kuca se vremenom sve vise raspada
pa i zbog tog je jos vise bolesna. treba joj lijekova...
trenutno nana ima problem sto joj nestaje drva... za to ne treba puno para: 100-200 KM
pa ako bi se moglo nesto skupiti...
Nana Fatima i dalje prezivljava od dana do dana. Malkice je bolesljiva, ali i dalje veselog duha.
Kuca se vremenom sve vise raspada
trenutno nana ima problem sto joj nestaje drva... za to ne treba puno para: 100-200 KM
pa ako bi se moglo nesto skupiti...