POMOC!!! MOZDANI UDAR

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

homar

#51 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by homar »

PipiDugaDevetka wrote:Strefila me kap u glavu,...Ne, nisam pokisao na ovom jesenjem vremenu kada čak niti ne puše vjetar zvani razvigorac,a kojeg ja zovem razvinervozac, nego dosadna kiša kiši, samo da Otes ne poplavi ponovo. Prije petnaestak dana sam doživio moždani udar sa krvavljenjem u mozgu. Izgleda da je udar udario u prazan prostor moje glavuše, pa sam samo zbog toga preživio. Desilo se, ne ponovilo se nikome. Sada sam kod kuće u domu svome, na Fizijatriju nisam išao jer kako reče hećim, nemaju me tamo šta obučavati i trenirati, sam se oblačim, higijenu održavam i tipkam sa 10 prstiju ''naslijepo'', hoću da kažem nisu mi se oni fini potezi lijeve ruke u prstima ''ukinuli''. Pridržavam se savjeta i terapije, a otkazao sam i svakodnevnu donaciju od 9 KM za gospodina Philipa Morrisa iz USA. Nadam se da zbog toga diplomati USA neće protestvovati kod Svena. Samo bi mi još to trebalo da izbije diplomatski incident zbog ukidanja donacija BiH za USA. Hebo svoju mater, ja mu svakodnevno slao donacije, a on ni da nazove da pita kako sam, a nije da nisam dostupan. Pitanje je, da li je on dostupan?
Fino je rekao gen. sMorion slučajno okupljenim Srebreničanima: ''Od sada, pa nadalje i ubuduće, vi ste pod mojom zaštitom. Onda je 1994.g. došla gdja MAD LINE ALL BRIGHT MIND pobola pidžama zastavu u Sarajevu i rekla:''Mi ostajemo ovdje dok i posljednji atom siromašnog urana ne emanira''. I mi raketa za megdana imamo, najinteligentnije Zemljak-zemljaku, Fočak - fočaku i čitav arsenal drugih.
Brzi oporavak želim.
pustopoljina

#52 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by pustopoljina »

PipiDugaDevetka wrote:Strefila me kap u glavu,...Ne, nisam pokisao na ovom jesenjem vremenu kada čak niti ne puše vjetar zvani razvigorac,a kojeg ja zovem razvinervozac, nego dosadna kiša kiši, samo da Otes ne poplavi ponovo. Prije petnaestak dana sam doživio moždani udar sa krvavljenjem u mozgu. Izgleda da je udar udario u prazan prostor moje glavuše, pa sam samo zbog toga preživio. Desilo se, ne ponovilo se nikome. Sada sam kod kuće u domu svome, na Fizijatriju nisam išao jer kako reče hećim, nemaju me tamo šta obučavati i trenirati, sam se oblačim, higijenu održavam i tipkam sa 10 prstiju ''naslijepo'', hoću da kažem nisu mi se oni fini potezi lijeve ruke u prstima ''ukinuli''. Pridržavam se savjeta i terapije, a otkazao sam i svakodnevnu donaciju od 9 KM za gospodina Philipa Morrisa iz USA. Nadam se da zbog toga diplomati USA neće protestvovati kod Svena. Samo bi mi još to trebalo da izbije diplomatski incident zbog ukidanja donacija BiH za USA. Hebo svoju mater, ja mu svakodnevno slao donacije, a on ni da nazove da pita kako sam, a nije da nisam dostupan. Pitanje je, da li je on dostupan?
Fino je rekao gen. sMorion slučajno okupljenim Srebreničanima: ''Od sada, pa nadalje i ubuduće, vi ste pod mojom zaštitom. Onda je 1994.g. došla gdja MAD LINE ALL BRIGHT MIND pobola pidžama zastavu u Sarajevu i rekla:''Mi ostajemo ovdje dok i posljednji atom siromašnog urana ne emanira''. I mi raketa za megdana imamo, najinteligentnije Zemljak-zemljaku, Fočak - fočaku i čitav arsenal drugih.
dragi PPD, brz oporavak ti zelim!
cuvaj zdravlje, a gospodina morrisa zaboravi, daleko mu lijepa kuca :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#53 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by PipiDugaDevetka »

Hvala svima, jedan drug, kolega iz policije što je dolazio u bolnicu i brijao me, reče kada se raspitivao, gdje ležim da će doći da me obidje, a ja njemu: ''Ama dodji mi, nemoj me zaobilaziti'' :D
Nisam znao da me ovoliko živih legendi foruma gotivi, pozdrav svima i hvala, čuvaću se. Čuva dragi Bog Pipija svog!
ŽELJO JE NAJBOLJI! :-D
Chisum

#54 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by Chisum »

PipiDugaDevetka wrote:Hvala svima, jedan drug, kolega iz policije što je dolazio u bolnicu i brijao me, reče kada se raspitivao, gdje ležim da će doći da me obidje, a ja njemu: ''Ama dodji mi, nemoj me zaobilaziti'' :D
Nisam znao da me ovoliko živih legendi foruma gotivi, pozdrav svima i hvala, čuvaću se. Čuva dragi Bog Pipija svog!
ŽELJO JE NAJBOLJI! :-D

Ma cim ti mozes da podjebavas ljude po forumu, nije tebi nista! :-D

Brz oporavak, lave, i vajcu se!
Jara

#55 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by Jara »

Dobro reče Chisum, hehe!
Čuvaj se i sve najbolje, pipi! :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#56 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

mislis wrote:uh zao mi je, ali kako si opisao dobro si prosao. Nadam se da ces izaci iz bolnice brzo. A mama ti? ko je pazi? ako sam sto propustila u zadnje vrijeme izvinjavam se. Cuvaj se
Sestra iz CG prihajala u pomoć.
spreca

#57 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by spreca »

PDD sve naj bolje i sto brzi oporavak i nemoj sad da se ulijenis :-D
Last edited by spreca on 09/04/2010 08:43, edited 1 time in total.
Ravenn

#58 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by Ravenn »

sve najbolje, ako treba kakva konkretna pomoć tu smo
a i cestitam na hrabrosti sa kojom se nosiš sa svime što te zadesilo
granulo

#59 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by granulo »

Pipi, vazan si nam. Cuvaj se brate.
PipiDugaDevetka

#60 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

mislis wrote:dobro je da ima ko da prihaja, jel moze ostati duze vremena?
Bogati jel ista bolje sad na neuroloskom, na Kosevu?
Sve je kao nekada, penzioneri najbrojniji :( Kisika ima. Hrane ima. Agregat ispod prozora se još ne uključuje, što znači da struje ima. Berbo ne dolazi da brije oboljele, nema na Klinici više ta usluga, otišao stari berbo u penziju.

Medicinske sestre ljute k'o feferonke, malo ih ima na povelik broj nepokretnih pacijenata, plate male k'o i svugdje
Glavna dr. na viziti, ponekada, pomiluje svoje pacijente. Na cijelom muškom odjeljenju samo jedan anti-dekubitusni krevet.Donacija. Nezgodno pisati o ovome jer, možda čitaju zaposleni, a valja mi na kontrolu. Na stručnost nemam primjedbi. Laik sam da bih ja ocjenjivao. Meni je ''ofalila'' lijeva strana, a ja šepam na desnu nogu. To ću se žaliti na kontroli. Valjda će heć. dr. prepoznati o čemu se radi kada pogleda nalaze krvi koje ću mu donijeti, mozda mi je do koljena desnog,...Od kojeg patim više godina, pa ni kada sam bio bez izljeva krvi u mozak, nisam mogao kleknuti i sjesti na svoje noge. Falinka za Džume :D .

@Chisum,
@spreca,
@Jara,
@granulo,
@Raven,
@mislis....Hvala na podršci!
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/04/2010 07:17, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#61 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

...
iz dna duše

#62 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by iz dna duše »

Dragi PDD, tako me iznenadilo...
Drži se, naš druže stari...
Uz tebe smo...
starii

#63 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by starii »

pipi sretno i ne predaji se :)
PipiDugaDevetka

#64 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

@starii,
@iz dna duše,
Gdje se vadi ribarska dozvola, idem u Umoljane na Rakitnicu da ribu lovim, a uloviću ozona i čistog zraka, tišine, što je zapravo, pravi ribarski san,...internetlisanje bez mjere ubija!
spreca

#65 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by spreca »

PipiDugaDevetka wrote:@starii,
@iz dna duše,
Gdje se vadi ribarska dozvola, idem u Umoljane na Rakitnicu da ribu lovim, a uloviću ozona i čistog zraka, tišine, što je zapravo, pravi ribarski san,...internetlisanje bez mjere ubija!

PPD vidim masala bolje ti je ,pametan potez otidji u ribu zelim ti dobar ulov samo pazi se ako ulovis kakvu ribu od 50-55 kila da te ne zamuci :lol: sretno
anonimni clan

#66 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by anonimni clan »

Vox4 wrote:Hvala PUNO PUNO na odgovoru.
Mama ponekada ima manje nervne napade i ponekada govori nepovezane stvari .
Uprkos tome "sumnjam" da su HALOPERIDOL I PRAZINE prejaki lijekovi koji osobu ostave potpuno u soku ,kao drogirano stanje , umrtvljuje gotovo potpuno i samim tim osoba nije ni sposobna da stane na nogr tj. da napravi neki korak sama.
Uzima ta 2 lijeka vec 10 mjeseci i predpostavljam da ujedno imaju i pratece efekte,posljedice.
Hvala na savjetima,odgovorima jer moramo nesto uciniti sto prije da je izvucemo iz tog odsutnog,izgubljenog stanja gdje samo ima zelju da spava,lezi i ..... to i cini.
HVALA SVIMA
Trebao bi biti malo oprezan kad je u pitanju uzimanje Haloperidol u pitanju.....ako hoces da je izvuces iz tog stanja.........
To je Neuroleptik i koristi se pretezno u psihijatriji i izaziva puno nezeljenih posljedica.
Neke od njih su osusena usta ,ubrzani rad srca,smetnje u govoru,kretanju,orijentisanju,spomenuo si i ti odsutnost,nedostatak osjecaja,tkzv vegetiranje..........itd....
Naime ovaj "lijek" se propisuje da bi se kontrolisala bolest Sizofrenija i to u akutnom stanju,znaci da bi se brzo smanjili simptomi ove bolesti.
Za dugotrajnu terapiju se onda prelazi na druge lijekove.
Ne znam sta boluje tvoja majka ali bi bilo dobro da se posavjetujes sa doktorom koji je ovo propisao ali i specijalistom na temu lijekova za tvoju mamu.
anonimni clan

#67 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by anonimni clan »

Svako dobro i brz oporavak!
kamen spoticanja

#68 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by kamen spoticanja »

ljudino cuvaj se...i na noge sto prije...jos ces se ti bosanskih gudura napjesacit :)
PipiDugaDevetka

#69 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

spreca wrote:
PipiDugaDevetka wrote:@starii,
@iz dna duše,

PPD vidim masala bolje ti je ,pametan potez otidji u ribu zelim ti dobar ulov samo pazi se ako ulovis kakvu ribu od 50-55 kila da te ne zamuci :lol: sretno
Kada dodje ribolovočuvar platiću mu dnevnu kartu. Došo, ne došo, ja sam u oba slučaja na dobitku.
@kamen spoticanja,
@anonimni, Hvala vvam za lijepe riječi.
barby02

#70 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by barby02 »

Drz` se Pipi, mlad si i to ce se sanirati kao da nikad nije bilo, samo neJ se sekirati :-)
PipiDugaDevetka

#71 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

barby02 wrote:Drz` se Pipi, mlad si i to ce se sanirati kao da nikad nije bilo, samo neJ se sekirati :-)
Hvala na podršci, ali, pitam se, kako na ovom turbulentnom vaktu i zemanu da neko ne bude sekirli?
Ravenn

#72 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by Ravenn »

cuvaj se i ribari, idi da odmoris
pocni se zdravo hraniti i batali sve glupost
izbaci pušenje, izbaci kafenisanje, i najvažnije izbaci iz svog života sve one negativne ljude koji ti samo crpe energiju
bar probaj ;-)
iz dna duše

#73 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by iz dna duše »

Ravenn wrote:cuvaj se i ribari, idi da odmoris
izbaci pušenje, izbaci kafenisanje, i najvažnije izbaci iz svog života sve one negativne ljude koji ti samo crpe energiju
bar probaj ;-)
Podržavam i preporučujem ti toplo... Image
PipiDugaDevetka

#74 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Ravenn wrote:cuvaj se i ribari, idi da odmoris
bar probaj ;-)
Negativan mi je komšilook. Ne mogu se odseliti, nemam gdje, a njih otjerati, ne mogu. Tri sezone dimnjačar nije došao da očisti dimnjak, a komšinica i dalje lozzi. Sa ulice se vidi kako je zachadio dimnjak masnom čadži. Niko ni habera da zove dimnjačara preko upravitelja. Ne bi bilo problema da se već nije desilo da gori dimnjak i to 18. marta 2007.g.

Rekao sam predstavniku etažnih vlasnika ako se zapali dimnjak da je mrtav. Naravno, ne mislim tako i učiniti, ali moram lajati da ga isprovociram da uradi nešto. Žena i dalje loži i svaki čas može nahrupiti zapaljena čadž u prvi stan do krova, vatrogasci, Sarajevo-gas automatski zatvara plin. Sve već znam šta će biti. PP hidranti nisu opravljeni, a PP aparati nisu servisirani godinama, odnosno, od te 2007.g. kada su servisirani, stari aparati. Nepropisni-nisu ovi novi što im samo treba kontrola povremena, a što su 50% sufinansirani od CZ Kantona. Zaobišao upravitelj moju zgradu radi infantilne osvete što sam se žalio PP inspekciji i Ministarstvu na njihov nezakoniti (ne)rad.

Tog 18. marta 2007.g. kada se prvi put zapalio dimnjak. Svi strčali sa djecom u naramcima i novcem, zlatninom, na bezbjedno, na ulicu. I niko da obavjesti moju sestru šta se dešava u zgradi. Nisu obavijestili ni komšinicu iznad, a ima interfon, koji je na bezbjednom. Nije do straha od vatre ili chadži zapaljene, nego do nevaspitanosti, nesnalaženja u življenju u gradu. Eh, kako žalim za komšilukom iz 1960. i neke godine, gdje smo, mi djeca ulazili u komšijske stanove kao u svoje i tražili slatkiše (Predgradje Sarajeva-barake). Okupljali se uz c/b tv. koja je bila hit,nešto kao danasnji internet, novotarija.

Ovo iz moje blizine sve poludilo, a samo se ja liječim. Nije normalno, čadžav dimnjak od masne čadži koja se vidi sa ulice, a da ne zovu dimnjačara ili da ne prestanu ložiti. ImamO dva poslovna prostora u zgradi, u prizemlju. Ona jedna vlasnica 48m2 poslovnog prostora rekla da ona neće plaćati upraviteljninu i preko upraviteljnine dimnjačara jer ona nema izvode za dimnjak u svom poslovnjaku. Koza. Ja joj kaežem, pa zna li vatra da ti nemaš izvode za dimnjake?
Sliježe ramenima i ne plaća upraviteljninu jer joj suprug radi u školi sa ženom direktora upraviteljske firme.
Sve oko mene ludo do balčaka, a samo se ja liječim.
amrica

#75 Re: POMOC!!! MOZDANI UDAR

Post by amrica »

@pipilice :roll:
Izbaci cadzavi dimnjak iz glave, pobjegni malo od shugavog komshilooka... ako hoces da spasis zdravlje. Nema tu pomoci, pomiri se, kako bude svima, bice i tebi... sekirao se ili ne... shugava vremna za dobre ljude.... Nijednog tog debelokosca nece zdrmati ni mozdani ni srcani, zato se uhvati noge i bjezi negdje daleko, suma, priroda, jezero... bar ti znas sva najljepsa mjesta ove nam zemljice
CUVAJ SE, NE DAJ DUSMANIMA DA POBIJEDE!!!!!!!
Post Reply