Zanima me sta je prvo potrebno da uradim i gdje da se obratim da bi promijenio mjesto boravka i da li mogu biti prijavljen na dva razlicita mjesta boravka, preciznije koja je procedura svega toga i da li se to placa,koliko i za koliko vremena to mogu da uradim....tj rijesim!!1
VELIKO HVALA!
POMOC - Mjesto boravka!?
- patriota.sila
-
melb26sa
Vjerovatno govoris o CIPS obrascu za mjesto boravka. Taj si papir dobio ako imas CIPS licnu kartu. Za promjenu odes u postu u kojoj si izvadio licnu, kazes tetama da hoces da se odjavis, daju ti papir sa odjavom (poniste staru licnu?) i sa tim papirom ides u novo prebivaliste - postu koja je zaduzena za izdavanje CIPS dokumenata i vadis novo. Mislim da dobivas i novu licnu i novi obrazac sa mjestom boravka - pisace i staro.
Samo da znas, samo promjena opstine u Sarajevu na licnoj karti treba 2 mjeseca pa ti vidi koliko ce za tebe trebati.
Vidim trazis i info za cijene - odjava je besplatna, nova licna je 13? KM.
Samo da znas, samo promjena opstine u Sarajevu na licnoj karti treba 2 mjeseca pa ti vidi koliko ce za tebe trebati.
- patriota.sila
pa to ti je onda dvojno drzavljanstvo,naravno da tad mozes imati dva mjesta boravka......s tim da ti jedno moze biti primarno....osim ako mozes istovremeno zivjeti na dva mjesta
- Better Man
Prije dvije i po godine sam promjenio mjesto boravka i bilo je vrlo jednostavno. Otišao sam u općinu u koju sam se htio prijaviti, odnosno poštu koja izdaje cipove lične i rekao na šalteru šta želim. Oni mi dali formular da popunim i uplatim 10 KM. Nakon 15 dana sam dobio ličnu. Dakle nisam morao iči da se odjavljujem, jer su u pošti gdje sam vadio novu ličnu oni sve to uradili u kontaktu sa mojom bivišom općinom.melb26sa wrote:Vjerovatno govoris o CIPS obrascu za mjesto boravka. Taj si papir dobio ako imas CIPS licnu kartu. Za promjenu odes u postu u kojoj si izvadio licnu, kazes tetama da hoces da se odjavis, daju ti papir sa odjavom (poniste staru licnu?) i sa tim papirom ides u novo prebivaliste - postu koja je zaduzena za izdavanje CIPS dokumenata i vadis novo. Mislim da dobivas i novu licnu i novi obrazac sa mjestom boravka - pisace i staro.
- stripiii
7 dana i sve gotovo...Odes u CIPS (opstina u kojoj hoces da prijavis novo mjesto boravka ), uzmes obrazac,ispunis,predas ( zadrzavas staru licnu kartu) i teta ti kaze da dodjes za 7 dana gdje ti onda poniste staru LK a podignes novu s tim da ne moras ici u prijasnju opstinu da se odjavljujes jer je to sad automatizovano ( bez stele zavrsio
)