macconja wrote:sta sad da radim

Ovo je definitivno rezultat nekog hemijskog procesa, mislim da je smola previse agresivna za ovakvu stetu, ali uvijek je sve moguce pa tako i da je auto isprskan necim jako agresivnim. Ako je auto kupljen polovan ja ne bih iskljucio ni uzroke iz vremena predhodnog vlasnika tj. da je njemu nesto kapalo i nije dobro sanirano pa sad izaslo na vidjelo.
Provjeri prvo kolika je garancija na boju, a kolika je garancija na prohrdjavanje na tom autu i ako je jos u garanciji otidji do ovl. servisa i vidi da li ce to pokriti garancija. Ja sam licno skeptik da se biti ikakve koirsti, ali nista ne kosta provjeriti, jer bez obzira na garanciju postoje klauzule u uslovima garancije po kojima se ne priznaje ostecenja nastala mehanickim i hemijskim djelovanjem itd itd, a ovo ocigledno jeste nastalo hemijskim...
Bez obzira na garanciju , sto se samog popravka tice svakako to rijesiti prije minusa i soli, a eto imas jos koji lijep dan. S obzirom na godiste auta i relativno savremeniju tehnologiju zastite i lakiranja ja bih po savjet kako popraviti i sta tacno raditi isao kod strucnijih tj. skupljih lakirera. Koliko se moze vidjeti na slikama ta hemikalija je agresivna na sve vrste zastite i boje i da je prosla do golog lima, tako da se vjerovatno mora preduzeti neki postupak da se ostaci te hemikalije maknu sa lima jer zastita i lakiranje bez toga nece imati nikakvog efekta. Upravo taj postupak diktira koliko ce opsezna popravka biti, da li se moze flekovati usko podrucje, kako ce to izgledati flekovano ili se mora rjesavati vece zone pa se moraju lakirati cijele povrsine....