Pomoc Maca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Ibrahimm

#1 Pomoc Maca

Post by Ibrahimm »

Cao
e ovako imam macu koja je stara 5 sedmica i evo prije jedno pola sata slucajno sam je ustinuo vratima. Odma je pocela mjaukati i naravno pogledao sam joj nogicu ali nisam opazio nista fino sam je i ispipao ali nisam nasao nista cudno. nakon 15 minuta zaspala je ali evo sad se probudila i pocela da mjauce. postoji li ista sto mogu uciniti do jutra dok je ne odvedem veterinaru ?????? evo sad je mjaukala ali je otisla kod mame i valjda je opet zaspala pored nje ..
Shoshana

#2 Re: Pomoc Maca

Post by Shoshana »

Ne sekiraj se Ibrahime, to ti je kao i sa djecom :D Da joj je, ne daj boze sta bilo - ti bi to znao van svake sumnje :D
Ako se ves sekiras, ja bih obratila paznju na to da li maca normalno jede, da li normalno kaki i da slucajno ne povraca. A, sto se tice kostiju - urlikala bi kao luda cim joj dotaknes slomljenu nogicu (ili ne daj boze rebra). Sto mjauce, boze moj, boli je... Proci ce :)
Ibrahimm

#3 Re: Pomoc Maca

Post by Ibrahimm »

ma znam ali eto nikada mi se nije desilo nesto ovako. ona jeste u pocetku mjaukala strasno ali sad je skroz smanjila, a kada joj nogicu dirnem nije sad da jauce ono trza malo nogom ali tako je i kada joj dirnem ovu drugu :D a mene samo zanima mogu li joj nekako pomoci ili nesto posto cu je ujutru obavezno odvesti do veterinara
Shoshana

#4 Re: Pomoc Maca

Post by Shoshana »

Hajde, vodi, barem ces se smiriti :D

Samo, nemoj slucajno da joj dajes kakve aspirine ili sta protiv bolova (moja komsinica macki davala alvedon - da ti ne pricam o posljedicama :( )

Pusti macu da odspava, a vidjeces i sam kad se probudi da li se ponasa normalno ili ne. Uglavnom, iz licnog iskustva - nije joj nista. Kosti malih beba (macijih kao i ljudskih) su veoma fleksibilne i tesko se lome. Ja bih se jedino prepala ako si joj vratima prikljestio stomacic.
Ibrahimm

#5 Re: Pomoc Maca

Post by Ibrahimm »

ma ne samo nogicu ali eto sad mirno spava pa cu vidjeti kakva je ujutru :D a tebi hvala na savjetima sad sam barem malo mirniji :D
Shoshana

#6 Re: Pomoc Maca

Post by Shoshana »

Nema na cemu i ne beri brigu. Vjeruj mi, vidjela sam macke sa polomljenim nogama i repovima.... to zaista ne mozes ne primijetiti. Ako ti na maci nista nisi cudno primijetio (posebno ako je sama otisla do mame na svoje 4 sape), osim malo bola - nije joj nista.
Post Reply