Cao
e ovako imam macu koja je stara 5 sedmica i evo prije jedno pola sata slucajno sam je ustinuo vratima. Odma je pocela mjaukati i naravno pogledao sam joj nogicu ali nisam opazio nista fino sam je i ispipao ali nisam nasao nista cudno. nakon 15 minuta zaspala je ali evo sad se probudila i pocela da mjauce. postoji li ista sto mogu uciniti do jutra dok je ne odvedem veterinaru ?????? evo sad je mjaukala ali je otisla kod mame i valjda je opet zaspala pored nje ..
Pomoc Maca
Moderator: anex
-
Shoshana
#2 Re: Pomoc Maca
Ne sekiraj se Ibrahime, to ti je kao i sa djecom
Da joj je, ne daj boze sta bilo - ti bi to znao van svake sumnje
Ako se ves sekiras, ja bih obratila paznju na to da li maca normalno jede, da li normalno kaki i da slucajno ne povraca. A, sto se tice kostiju - urlikala bi kao luda cim joj dotaknes slomljenu nogicu (ili ne daj boze rebra). Sto mjauce, boze moj, boli je... Proci ce
Ako se ves sekiras, ja bih obratila paznju na to da li maca normalno jede, da li normalno kaki i da slucajno ne povraca. A, sto se tice kostiju - urlikala bi kao luda cim joj dotaknes slomljenu nogicu (ili ne daj boze rebra). Sto mjauce, boze moj, boli je... Proci ce
-
Ibrahimm
#3 Re: Pomoc Maca
ma znam ali eto nikada mi se nije desilo nesto ovako. ona jeste u pocetku mjaukala strasno ali sad je skroz smanjila, a kada joj nogicu dirnem nije sad da jauce ono trza malo nogom ali tako je i kada joj dirnem ovu drugu
a mene samo zanima mogu li joj nekako pomoci ili nesto posto cu je ujutru obavezno odvesti do veterinara
-
Shoshana
#4 Re: Pomoc Maca
Hajde, vodi, barem ces se smiriti
Samo, nemoj slucajno da joj dajes kakve aspirine ili sta protiv bolova (moja komsinica macki davala alvedon - da ti ne pricam o posljedicama
)
Pusti macu da odspava, a vidjeces i sam kad se probudi da li se ponasa normalno ili ne. Uglavnom, iz licnog iskustva - nije joj nista. Kosti malih beba (macijih kao i ljudskih) su veoma fleksibilne i tesko se lome. Ja bih se jedino prepala ako si joj vratima prikljestio stomacic.
Samo, nemoj slucajno da joj dajes kakve aspirine ili sta protiv bolova (moja komsinica macki davala alvedon - da ti ne pricam o posljedicama
Pusti macu da odspava, a vidjeces i sam kad se probudi da li se ponasa normalno ili ne. Uglavnom, iz licnog iskustva - nije joj nista. Kosti malih beba (macijih kao i ljudskih) su veoma fleksibilne i tesko se lome. Ja bih se jedino prepala ako si joj vratima prikljestio stomacic.
-
Ibrahimm
#5 Re: Pomoc Maca
ma ne samo nogicu ali eto sad mirno spava pa cu vidjeti kakva je ujutru
a tebi hvala na savjetima sad sam barem malo mirniji 
-
Shoshana
#6 Re: Pomoc Maca
Nema na cemu i ne beri brigu. Vjeruj mi, vidjela sam macke sa polomljenim nogama i repovima.... to zaista ne mozes ne primijetiti. Ako ti na maci nista nisi cudno primijetio (posebno ako je sama otisla do mame na svoje 4 sape), osim malo bola - nije joj nista.