Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amkiee

#1 Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by amkiee »

Zdravo ljudi, treba mi ''mala'' pomoc. Zanima me da li u Sarajevu ili na teritoriji BiH ima autoservis u kome bih mogla naruciti neke dijelove za Jeep Grand Cherokee? Zapravo, ne mora isklucivo BiH, moze i Hrvatrska ili Srbija :) Ako neko zna ime servisa, broj telefona ili web page, please nek postuje, jer bi mi hitno trebalo to...unaprijed hvala :wink:
citroen

#2 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by citroen »

Amkiee,ne znam koje je godiste tvoj Grand,ali znam da ova novija godista se mogu odrzavati u ovlastenim Mercedesovim servisima,gdje se mogu naruciti i svi dijelovi,a ne davno sam negdje na netu procitao da u Sarajevu ima neka firma koja se bavi uvozom dijelova za Americka vozila.Ali ako se radi o evropskoj verziji Cherokeea postoje neki dijelovi koji nisu isti kao i kod americkih.Uglavnom ako si u Sarajevu,posjeti u Vogosci Mercedesov servis,mislim da je Auto line u pitanju, a na stupu auto line ima svoj salon pa mozes posjetiti i pitati dali oni mogu pomoci,a vjerujem da mogu,vidio sam par novih Jeep vozila koja su izložena :bih:
citroen

#3 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by citroen »

ispravka jedna,radi se o servisu MOto tours u vogosci, a na stupu je salon od auto line.evo svi ovlasteni u bih prodavci i servisi Mercedesa gdje mozes dobiti informacije za svoj auto:AUTO line d.o.o
Hifzi Bjelevca 40
Sarajevo
BiH

http://www.mercedes-benz.ba

Telefon
033-765-190
Fax
033 634-600
Mobitel
061-160-936

AUTO-Wal d.o.o.
Huse Ćehića 15
Velika Kladuša
BiH

Telefon
037 77 29 09

Fax
037 77 39 09

AUTOCENTAR STAR
Magistralni put b.b
Živinice
BiH

Telefon
035 74 39 60

Fax
035 74 39 59

AUTOKUĆA JAJČEVIĆ
Knjaza Miloša 26
Banja Luka
BiH

http://www.jajcevic.com

Telefon
051 31 06 66

Fax
051 31 82 31

AUTOKUĆA LIJANOVIĆI
Bisce polje bb
Mostar
BiH

http://www.autokuca-lijanovici.com

Telefon
036-514-444

LAŠVA KOMERC
Donje Putićevo b.b.
Nova Bila
BiH

Telefon
030 70 74 81
Fax
030 70 74 82

MOTO TOURS
Muje Šejte 7
Sarajevo-Vogošća

Telefon
033 47 55 70
Fax
033 47 55 78

PSC BABIC d.d
Ciglana 23
Brcko
BiH

Telefon
049 21 60 44

Fax
049 61 60 45
HAVANA

#4 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by HAVANA »

Jukićeva ulica,servis.
Koji ti je motor i šta ti treba?
Kiberluskoni

#5 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by Kiberluskoni »

@ Amkiee, imas PM od mene sa prijedlogom rjesenja problema :wink:
amkiee

#6 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by amkiee »

Hvala vam punooooo momci :D divni ste :)
@havana - turbodizel je u pitanju (3.1) a trebaju mi dizne i još nešto, ali to moram oca pitati, jer ne znam kako se zove drugi dio :$
karanana

#7 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by karanana »

kiberluskoni, zasto ne napises javno prijedlog? zar je to neka tajna? mozda odgovor na ovo pitanje ne interesuje samo amikie nego i jos ponekog.
Kiberluskoni

#8 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by Kiberluskoni »

Pa ne zelim da narusavam koncept foruma i da ga koristim za samoreklamiranje :) . Imam Jeepa 7 godina i sam nabavljam dijelove sebi i poznanicima, godinama (puno puno jeftinije nego u servisima). Ponudio sam svoje kanale nabavke dijelova, to je sve.
HAVANA

#9 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by HAVANA »

amkiee wrote:Hvala vam punooooo momci :D divni ste :)
@havana - turbodizel je u pitanju (3.1) a trebaju mi dizne i još nešto, ali to moram oca pitati, jer ne znam kako se zove drugi dio :$

Ovo gdje sam ti napisao da ima servis u jukićevoj,malo iznad tog servisa imaš drugi i zove se conecoil.Traži nešu i objasni mu šta je problem u vezi dizni.
Mogu se i uraditi a nove su jako skupe.
ham_ham_havatar

#10 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by ham_ham_havatar »

zdravo, imam problema sa svojim mezimcem, zapravo dobio sam ga iz njemacke, a uvezen je iz amerike, 5,2 mpi v8 laredo 1994 :-D , brzo se grije i kad se bas zagrije pocinje nesto bijelo izlaziti na ventilaciju, skoro sam siguran da je hladnjak, zanima me da li je dosao u Bih neki ovlasteni servis ili se i dalje ide u ove kuce od mercedesa..pozdrav :D
hopi

#11 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by hopi »

pitaj na temi terenci i mehanika tamo će ti znati
rcssa

#12 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by rcssa »

Image
Last edited by rcssa on 23/09/2017 01:10, edited 1 time in total.
iceman ze

#13 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by iceman ze »

Ja ne bih kod Zeljke isao. Moja iskustva nisu ista kao prethodni post. Covjek je preskup za popravke, ulje mu je najskuplje u Sarajevu, dijelovi duplo skuplji nego sto iz USA narucim, dijagnostika mu je prirucna, ne vrijedi para koje naplati. Znam mu dobavljace rezervnih dijelova koji ga snabdjevaju, isto sam i njima rekao.

Ukratko, covjek naplacuje porez na neinformisanost.
sorcerer

#14 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by sorcerer »

iceman ze wrote:Ja ne bih kod Zeljke isao.
pa nemoj ,niko te ne tjera :D
iceman ze

#15 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by iceman ze »

sorcerer wrote:
iceman ze wrote:Ja ne bih kod Zeljke isao.
pa nemoj ,niko te ne tjera :D

tema +18 8-)
sorcerer

#16 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by sorcerer »

blatis ljude bezveze po forumu ,otidji kod njih pa im to reci kad si vec mangup,ja ih znam licno obojicu i dragana i zeljka.ljudi znaju posao i cijene svoj rad i znanje,ako ti je bilo skupo to je tvoj problem ,nemoj vise da ides popravi sam ili preko foruma nek ti neko dzabe popravi...

18 -
mobsterc

#17 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by mobsterc »

A sto je bez veze? Ima covjek pravo da iznese negativno iskustvo ako ga je imao, ko si ti da mu to zabranis?
Covjek je fino rekao 'ja ne bih' dakle nije rekao nemoj ni slucajno. Ko god klepa po usima napaceni narod, poserem se ja na njegovo znanje.
On topic, od majstora ima jos i Salem na K.Glavi, radi amerikance.
sorcerer

#18 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by sorcerer »

mobsterc wrote: Ko god klepa po usima napaceni narod, poserem se ja na njegovo znanje.
jasno nam je da je glupost dar prirode ,ali je nije potrebno isticati...ovom recenicom si sve rekao .opet cu ponovit :za fukaru nije auto,ako nemas za dijelova i odrzavanja ima gras ili pjeske.
kad je tvoje znanje dzabe otvori servis pa radi besplatno napacenom narodu ,budi humanitarac ,svi ce te potapsat po ramenu i reci kako si kul :lol: :lol: :lol:

P.S kod salema su americka cijene....on ne zivi od napacenih,vec od ambasade
skuterista

#19 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by skuterista »

ma njemu je Aldin iz Zenice vrh majstor ...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#20 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by mali_milojica »

Ja nisam nigdje vidio da kod Zeljke na radnji pise da se americki auto MORA kod njega odrzavati.
Ako ti se ne sviđa produzis dalje.
sorcerer

#21 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by sorcerer »

skuterista wrote:ma njemu je Aldin iz Zenice vrh majstor ...
naravno,stara varalica i ublehar sto radi polugeneralke na autima kroz cep od ulja :lol:
iceman ze

#22 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by iceman ze »

Znam sve majstore manje-vise, naravno da su neki bolji ili losiji. Imam moralnu obavezu kao korisnik da pohvalim dobru uslugu, a losu da svima kazem zato i sluzi net. Reklame i antireklame koje iznosite morate potkrijepiti argumentima, a ne uvredama. Ja sam svoje argumente rekao, ko misli da su korisni neka ih prihvati uvijek imaju ovlastena predstavnistva da im se obrate i da budu sigurni u rad majstora i orginalnost dijelova.

Jos jedan savjet, kada budete vozili i odrzavali auta o kojima je rijec onda cete imati pravo i biti kompetentni da komentarisete, do tada veliki pozdrav.
sorcerer

#23 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by sorcerer »

iceman ze wrote:Znam sve majstore manje-vise, naravno da su neki bolji ili losiji. Imam moralnu obavezu kao korisnik da pohvalim dobru uslugu, a losu da svima kazem zato i sluzi net. Reklame i antireklame koje iznosite morate potkrijepiti argumentima, a ne uvredama. Ja sam svoje argumente rekao, ko misli da su korisni neka ih prihvati uvijek imaju ovlastena predstavnistva da im se obrate i da budu sigurni u rad majstora i orginalnost dijelova.

Jos jedan savjet, kada budete vozili i odrzavali auta o kojima je rijec onda cete imati pravo i biti kompetentni da komentarisete, do tada veliki pozdrav.
argument sam imao odlican za tvog ''majstora'' ,ali je nazalost pobrisan forum bellamachina ,mozda johntra ima u bazi sliku kad je ''majstor'' radio generalku na uno turbo ,pa postavio slike motora,na kome jedno 10 godina nije odvrnuta matica nijedna sem cepa od ulja .mozda je radio generalku i mijenjao karike kroz cep? mozda mu je david copperfield amidzic? ko zna...

ja i vozim i odrzavam auto o kome je rijec tako da sam kompetentan da komentarisem :bih:
mobsterc

#24 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by mobsterc »

sorcerer wrote:
mobsterc wrote: Ko god klepa po usima napaceni narod, poserem se ja na njegovo znanje.
jasno nam je da je glupost dar prirode ,ali je nije potrebno isticati...ovom recenicom si sve rekao .opet cu ponovit :za fukaru nije auto,ako nemas za dijelova i odrzavanja ima gras ili pjeske.
kad je tvoje znanje dzabe otvori servis pa radi besplatno napacenom narodu ,budi humanitarac ,svi ce te potapsat po ramenu i reci kako si kul :lol: :lol: :lol:

P.S kod salema su americka cijene....on ne zivi od napacenih,vec od ambasade
Za tebe naravno da je dar, jer si daleko i od toga.
Kakve veze ima klepanje po usima sa mogucnoscu odrzavanja? Ako ja znam da neki dio ima kod drugog jeftinije, ja trebam da placam skuplje jer imam auto koje glasi za skupo za odrzavanje kako me komsija ne bi slucajno vidio? :lol: Svako ce naci sebi sta mu odgovara, a ti mu sigurno neces odrediti ko je dobar a ko los majstor. Ja tog lika ne znam, niti sam ista radio kod njega, ja sam se uhvatio tvoje glupe price i zabrane dijeljenja misljenja. Ako si ti zatucan, ne moras i druge praviti istomisljenicima. Ti slobodno reci da imas pozitivno iskustvo sa njima i to je kulturan dijalog, ali ocito nisi u stanju isti da uspostavis obzirom da se odmah hvatas uvreda.
Cherokee je narodno americko auto, bukvalno kao golf, stariji su vecinom cita mehanika a dijelovi su smijesno jeftini.

P.S. kod Salema su sasvim korektne cijene za 'obicne' gradjane, ambasade imaju druge.
sorcerer

#25 Re: Pomoc - Jeep Grand Cherokee

Post by sorcerer »

o kakvom vrijedjanju pricas?kako tebe neko moze klepit po usima ako mu ti to ne dozvolis? sam si sebe potopio s tim...ja nikome ne odredjujem nista ,okreces moje rijeci ili ne citas postove. takodje pripisujes svoje osobine meni .ja sam sebi odrzavam auto ,a te likove znam slucajno,nevezano za moj auto..kroz pricu s njima sam vidio da znaju i da nisu papani.znam takodje i salema pa mogu reci da su salemove cijene malo vece od zeljke i dragana ...a i pricom da je cherokee kao golf potapas samog sebe .koji to golf ima 4x4 i reduktor u koji ''majstori'' obicno naspu pogresno ulje i sjebu ga?
koji golf dizel s bosch pumpom ima ecu preko kojeg sve radi ?cherokee iz 90' godine ima vise struje i opreme nego prosjecan golf petica.....
Post Reply