Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
JanuaryJones

#1 Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

Kako smo iscrpili manje više sav prostor u stanu a uvijek fali koja polica, razmišljamo (nevoljko) o dodatku ormara/gardarobera u spavaću. Kupovni ormari ne dolaze u obzir iz prostog razloga što ga nemamo gdje staviti (raspored vrata/prozora ne dozvoljava).
Gdje bi ste stavili i kakav bi ormar napravili za ovakvu sobu?

Image
Desno: prozor (ispod radijator i cijevi koje idu u gornji desni ugao + vertikala od grijanja), balkonska vrata
Lijevo: ulazna vrata u sobu
beautyfool

#2 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by beautyfool »

Ja ovdje vidim dvije solucije
1.americki plakar ili obicni donji desni ugao sto ide od zida do vrata.
2 krevet postaviti na zid lijevo gdje su vrata i uraditi veliki plakar od zida do zida u gornjem djelu sobe.
JanuaryJones

#3 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

beautyfool wrote:Ja ovdje vidim dvije solucije
1.americki plakar ili obicni donji desni ugao sto ide od zida do vrata.
2 krevet postaviti na zid lijevo gdje su vrata i uraditi veliki plakar od zida do zida u gornjem djelu sobe.
Obje solucije smo razmatrali. Donji desni ugao ... ormar eventualno do ulaznih vrata i nekako mi, lično, to pravo kusavo djeluje, s tim da je poprilično uzak zbog balkonskih vrata.
Opcija 2, pomjeranje kreveta i gardarober od zida do zida...jednim dijelom smetaju cijevi vetikale grijanja i priključak na radijator a i krevet ne stane kontra :shock:
Njanjavi

#4 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by Njanjavi »

A sto ne bi probali krevet pomjerit na drugi zid ovaj lijevo tako da vam noge budu prema prozoru okrenute, i onda imate cjeli zid gdje je sad uzglavlje kreveta za ormar kakav ili plakar?
JanuaryJones

#5 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

Njanjavi wrote:A sto ne bi probali krevet pomjerit na drugi zid ovaj lijevo tako da vam noge budu prema prozoru okrenute, i onda imate cjeli zid gdje je sad uzglavlje kreveta za ormar kakav ili plakar?
Opcija 2, pomjeranje kreveta i gardarober od zida do zida...jednim dijelom smetaju cijevi vetikale grijanja i priključak na radijator a i krevet ne stane kontra

Jedina opcija je most iznad kreveta sa usijecanjem za cijevi ali takav gardarober bi teško bilo fiksirati za zid a glupo mi da rupa bude sa strane.
beautyfool

#6 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by beautyfool »

Ne znam ja sam jedino vidjela te dvije opcije, ja licno ne volim te mostove, iako izgledaju prakticno i moze se fino iskoristiti prostor.

Evo kad su mostovi u pitanju meni ovako npr ne izgleda lose https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/23 ... 907902.jpg
putujucidzindas

#7 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by putujucidzindas »

koje su dimenzije sobe i kreveta?
Ramzess Veliki

#8 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by Ramzess Veliki »

JanuaryJones wrote:Kako smo iscrpili manje više sav prostor u stanu a uvijek fali koja polica, razmišljamo (nevoljko) o dodatku ormara/gardarobera u spavaću. Kupovni ormari ne dolaze u obzir iz prostog razloga što ga nemamo gdje staviti (raspored vrata/prozora ne dozvoljava).
Gdje bi ste stavili i kakav bi ormar napravili za ovakvu sobu?

Image
Desno: prozor (ispod radijator i cijevi koje idu u gornji desni ugao + vertikala od grijanja), balkonska vrata
Lijevo: ulazna vrata u sobu
Jedina vam je opcija plakar u donjem desnom uglu. Ugradbeni bez zadnje stranice. Isti obezbijediti sa distancerom u podu kako vrata ne bi udarala u ormar.
Ramzess Veliki

#9 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by Ramzess Veliki »

Ako vam je širina ormara premala jedino što možete uraditi je oštemati desetak cm balkonskog svijetlog otvora i pomjeriti prozor i pripadajuća balkonska vrata prema gore, a krevet povući lijevo prema zidu da vrata ne udaraju u krevet.
zijancer

#10 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by zijancer »

mozda nesto slicno ovome: prohodni garderober duz lijevog zida(sirine otprilike kao vrata sobe) jeste da cete morati ulaziti na kant :mrgreen:
i nekome ce radijator prziti glavu :P
Image
JanuaryJones

#11 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

putujucidzindas wrote:koje su dimenzije sobe i kreveta?
3,5x2,5 i 2x1,8 ;-)
JanuaryJones

#12 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

zijancer wrote:mozda nesto slicno ovome: prohodni garderober duz lijevog zida(sirine otprilike kao vrata sobe) jeste da cete morati ulaziti na kant :mrgreen:
i nekome ce radijator prziti glavu :P
Image
Teže izvodivo ali mi je dalo ideju da pokušam osmisliti dupli pod, krevet i prostor za odlaganje stvari.
JanuaryJones

#13 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

Nešto ovako
Image
zijancer

#14 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by zijancer »

da, 'dupli pod' moze biti i siri od kreveta, a komore da se otvaraju ogdozgo, kao poklopci .. sretno (:

jesi li u mjerilu nacrtao sobu.. krevet je 1.90 x 2.00, a sirina vrata od sobe bi trebalo da je 95cm
u tom slucaju vrijede ove skice, ako ne onda ne moze stati (:
evo ti jos neke mogucnosti (osim ako neces ugraditi balkonska vrata koja se otvaraju napolje)
Image
JanuaryJones

#15 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

zijancer wrote:da, 'dupli pod' moze biti i siri od kreveta, a komore da se otvaraju ogdozgo, kao poklopci .. sretno (:

jesi li u mjerilu nacrtao sobu.. krevet je 1.90 x 2.00, a sirina vrata od sobe bi trebalo da je 95cm
u tom slucaju vrijede ove skice, ako ne onda ne moze stati (:
evo ti jos neke mogucnosti (osim ako neces ugraditi balkonska vrata koja se otvaraju napolje)
Image
Nisam baš u mjerilu crtala jer je krevet 2x1,80 ali više su mi ideje bile potrebne nego konkretna skica. Saću 'izaći na teren' sa metrom i idejama, pa ćemo vidjeti. Hvala svakako :thumbup:
Njanjavi

#16 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by Njanjavi »

JanuaryJones wrote:Nešto ovako
Image
Jab ovde izgino za heftu.
Visoko brate, da otresem na glavu sa ovog kreveta, neb me sastavio bog :-D
duspi

#17 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by duspi »

Image

(dimenzije ovog bi bile 2 x 1,6, u vašem slučaju je to još više prostora)

donji red ladice, gornji police, ukupno 8 jednih, 8 drugih + ogromni skladišni prostor u sredini

mane su što dobiješ povisok krevet (nekom možda smeta, meni je to pravo kul) i što se morate saginjati da dohvaćate stvari
zijancer

#18 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by zijancer »

JanuaryJones wrote:
3,5x2,5 i 2x1,8 ;-)
evo ti i ovo, s obzirom na velicinu sobe ovo je pravo jednostavno i visina 'duplog poda' je taman kako treba
(bojim se da ce suvse visok krevet u maloj sobi zakucati sve)
ovdje se mogu sa gornje strane montirati 'kapci' :-D i kada hoces da odlozis nesto, samo maknes jogi :P
i recimo uz zid sa lijeve strane 'podignuti' isti taj fol, u vidu plitkih otvorenih polica
tvoje boje su ljepse za spavanje :P

Image

http://www.voldor.com/cool-studio-apart ... lack-book/
JanuaryJones

#19 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

duspi wrote:Image

(dimenzije ovog bi bile 2 x 1,6, u vašem slučaju je to još više prostora)

donji red ladice, gornji police, ukupno 8 jednih, 8 drugih + ogromni skladišni prostor u sredini

mane su što dobiješ povisok krevet (nekom možda smeta, meni je to pravo kul) i što se morate saginjati da dohvaćate stvari
A preko svega jogi?
JanuaryJones

#20 Re: Pomoć - idejno rješenje za gardarober

Post by JanuaryJones »

zijancer wrote:
JanuaryJones wrote:
3,5x2,5 i 2x1,8 ;-)
evo ti i ovo, s obzirom na velicinu sobe ovo je pravo jednostavno i visina 'duplog poda' je taman kako treba
(bojim se da ce suvse visok krevet u maloj sobi zakucati sve)
ovdje se mogu sa gornje strane montirati 'kapci' :-D i kada hoces da odlozis nesto, samo maknes jogi :P
i recimo uz zid sa lijeve strane 'podignuti' isti taj fol, u vidu plitkih otvorenih polica
tvoje boje su ljepse za spavanje :P

Image
Ovo mi se svidja :thumbup:
http://www.voldor.com/cool-studio-apart ... lack-book/
Post Reply