Poštovani,
potrebna mi je jedna informacija,
ovako treba mi jedan "papir" odnosno izjava da nisam otpuštan iz državne službe u posljednje dvije godine od dana objavljivanja konkursa za posao, a da taj otpust nije nastao kao rezulta disciplinse kazne.
Pa neznam kome da se obratim jer inače u državnoj službi nisam ni radio. Pa ako znate nešto dajte odgovor ko bi mogao biti nadležean za ovo!!!
Unaprijed hvala
Pomoć HITNO
Moderator: anex
-
kosmos
#2 Re: Pomoć HITNO
kako vidis po iskustvu drugih iz drzavne sluzbe niko nikad nije izbacen ali iz neke stranke isutano ih je koliko hoces.
- amrica
#3 Re: Pomoć HITNO
Mislim da razne izjave tipa da nisi optuzen za ratne zlocine, za ovo za ono.... imas u svakoj opcini, popunis, potpises i predas na ovjeru. I platis, naravno.
-
Edin 24,5
#4 Re: Pomoć HITNO
Pravnik sam.
U pitanju je standardna izjava (pod punom materijalnom, krivičnom, moralnom,... odgovornošću) koju dajes u opstini svog prebivalista popunivsi formular koji se jednostavno zove "Izjava". Taj formular trazis, popunis (odgovarajucim sadrzajem), ovjeris i predas gdje treba. To je to.
U pitanju je standardna izjava (pod punom materijalnom, krivičnom, moralnom,... odgovornošću) koju dajes u opstini svog prebivalista popunivsi formular koji se jednostavno zove "Izjava". Taj formular trazis, popunis (odgovarajucim sadrzajem), ovjeris i predas gdje treba. To je to.
- Duhovni Vođa
#5 Re: Pomoć HITNO
malo off topic, ali mozete mi pomoc. kad izjavu daju dva svjedoka, jel moraju biti prisutni u opstini ili se mogu samo donijeti njihove LK i potpisana izjava. i jos nesto, moraju li biti tu simultano, mislim u isto vrijeme.
-
Edin 24,5
#6 Re: Pomoć HITNO
@ Duhovni vodja
Zavisi o cemu pricas konkretno. Jel' u pitanju neki upravni postupak??
Dva svjedoka u tvom kontekstu obicno znaci dvije odrasle punoljetne osobe koje potvrdjuju ono sto govori ili istice osoba u ciju korist svjedoce. Recimo u vanparnici kod sastavljanja sudskog testamenta. Svjedok u principu iskaz daje usmeno i neposredno, i to se unosi u zapisnik.
Zavisi o cemu pricas konkretno. Jel' u pitanju neki upravni postupak??
Dva svjedoka u tvom kontekstu obicno znaci dvije odrasle punoljetne osobe koje potvrdjuju ono sto govori ili istice osoba u ciju korist svjedoce. Recimo u vanparnici kod sastavljanja sudskog testamenta. Svjedok u principu iskaz daje usmeno i neposredno, i to se unosi u zapisnik.