Pomoc HITNO!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
MADMalice

#1 Pomoc HITNO!

Post by MADMalice »

Imam njemackog ovcara, s rodovnicom! Star 8 godina!
Nikada nije ni od cega bolovao. Primijetila sam mu na kozi (prodire kroz krzno) tamnu grubu nakupinu, kao nesto oroznjalo i jako tvrdo, u predjelu desnog buta.
Nisam znala sto bih s tim, ali je jednom to imao na prednjoj sapi oko zgloba (doduse manje) i proslo je.
No ova se porisirila i sada se pojavila rana u sredistu...imam osijecaj da se povecava.
Ima li netko ideju sto bi to moglo biti? Svakako cu ga odvesti veterinaru (njegov veterinar je doduse na odmoru), ali neka informacija prije nego sto odem bi bila korisna, da se ne onesvjestim ako mi veterinar sta lose kaze!
globosa

#2 Re: Pomoc HITNO!

Post by globosa »

Može li biti da je nakupina gnoja?
Onda je to mekano i toplo.

Ako možeš uslikaj i postavi slike dobre rezolucije.
pakica_

#3 Re: Pomoc HITNO!

Post by pakica_ »

MADMalice wrote:Imam njemackog ovcara, s rodovnicom! Star 8 godina!
Nikada nije ni od cega bolovao. Primijetila sam mu na kozi (prodire kroz krzno) tamnu grubu nakupinu, kao nesto oroznjalo i jako tvrdo, u predjelu desnog buta.
Nisam znala sto bih s tim, ali je jednom to imao na prednjoj sapi oko zgloba (doduse manje) i proslo je.
No ova se porisirila i sada se pojavila rana u sredistu...imam osijecaj da se povecava.
Ima li netko ideju sto bi to moglo biti? Svakako cu ga odvesti veterinaru (njegov veterinar je doduse na odmoru), ali neka informacija prije nego sto odem bi bila korisna, da se ne onesvjestim ako mi veterinar sta lose kaze!
to se desilo i zenki NJ.O. od mog druga i kaze da joj se to pojavilo od previse kupanja.. haj' znaj..
a evo sta se pojavilo mojoj kujici
Image
veze nemam sta je.. cistim joj jodom/rivanolom i mazem flogocidom i dosta se smanjilo, al' ona to ceska non stop i sebi napravi ranice, tukson :D epidemija "NECEGA" na butovima pesova hehe
MADMalice

#4 Re: Pomoc HITNO!

Post by MADMalice »

ovako to izgleda...nije najbolja rezolucija...jutros mi se cini da je rana manja
Image
Image

a ne kupamo ga uopste cesto...mozda jednom mjesecno jer je pas vani u boxu i odrzava se box tako da se ne uprlja.
pakica_

#5 Re: Pomoc HITNO!

Post by pakica_ »

MADMalice wrote:ovako to izgleda...nije najbolja rezolucija...jutros mi se cini da je rana manja

a ne kupamo ga uopste cesto...mozda jednom mjesecno jer je pas vani u boxu i odrzava se box tako da se ne uprlja.
isti klinac k'o i kod nale.. sta li je, alaselamet.. :-)
ja sam zvala veta, al' ne dodje, i kako joj se pocelo smanjivat, vise nisam ni pokusavala.. vidim nije prelazno na druge kerove, posto ni moj bastos to nema, a ni raja iz parka s kojom se igra.. samo eto ta vucica i to joj sinoc vidim, al' kod nje nema nikako dlake na tom mjestu, sve joj otpalo..
globosa

#6 Re: Pomoc HITNO!

Post by globosa »

Predlažem obloge rivanola.
Ima ih kupiti u svakoj apoteci.
Namoči se par gaza (ili čista krpa) i drži 10-15 min.
I tako barem 4-5 puta dnevno.
Pas ne smije lizati rivanol!
Uveče Bivacin spej.

Sreatno i uslikaj za kontrolu za 2-3 dana.
pakica_

#7 Re: Pomoc HITNO!

Post by pakica_ »

globosa wrote:Predlažem obloge rivanola.
Uveče Bivacin spej.

tako ja Nali ovo pokusavam sanirat.. malo rivanolom ocistim i onda joj umasiram flogocig.. cudesna krema :thumbup: lijeci sve moguce i nemoguce promjene na psecoj kozi :D
MADMalice

#8 Re: Pomoc HITNO!

Post by MADMalice »

globosa wrote:Predlažem obloge rivanola.
Uveče Bivacin spej.

odmah cu to nabaviti!
joj nadam se da ce biti sve ok. malo je reci da sam se zabrinula.
@pakica_ i @globosa, hvala za savijete!
nadam se da ce i vucica biti dobro!
Post Reply