Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam dosta ovih nakih gluposti na PCu probo sam da rijesim sa onim Mal.bytes međuitm nakon skeniranja se samo chras..ali hajd to mi je drugi problem ono sto želim da pitam se tiče Google chromea. Naime pošto sam imao neki program koji se sam inslarira i skida mi nake gluposti obriso sam ga skroz i jos milion stvari među njima i GC u namjeri da ga opet instaliram.
Problem je nastupio sto nakon klikanja na instalaciju nista se ne desi :S vrti se krug pored strelice par sekundi i to je to...Da stvar bude gora neam mozile nego ovaj u.srani internet explorer koji mi ne da nista da download radi nekog security scana...
Probao sam za chrome brisat nege stvar i u reggeditu probao sam run as admin, probao sam da kucam nesto u CMD gledajuci na youtube al nije ni to pooglo ne znam jedino jos kakvu dovu i suru da proucim
MOLIM VAS POMOZITE AKO IKAKO MOŽETE !
EDIT: Znam dosta stvari oko kompa , ali mnogo vise ne znam. Tako da nadam se da se nece niko ljutit ako budem trazio da mi objasni sto bi se reklo na "motiku"
Last edited by invincible1921 on 25/09/2017 02:12, edited 1 time in total.
kliknes na onaj start button (win 7 krug u donjem ljevom cosku ) pa na computers desni klik (ne ljevi) pa properties kliknes , pa na ljevoj strani system protection pa klikes to - pa system restora -
To ti je za resetovanje kompjutera na posljednju poziciju na kojoj je sve ferceralo kako treba
Toliko ti ja znam - ako neko ima pametniji predlog nek se ukljuci
muhafuca wrote:kliknes na onaj start button (win 7 krug u donjem ljevom cosku ) pa na computers desni klik (ne ljevi) pa properties kliknes , pa na ljevoj strani system protection pa klikes to - pa system restora -
To ti je za resetovanje kompjutera na posljednju poziciju na kojoj je sve ferceralo kako treba
muhafuca wrote:kliknes na onaj start button (win 7 krug u donjem ljevom cosku ) pa na computers desni klik (ne ljevi) pa properties kliknes , pa na ljevoj strani system protection pa klikes to - pa system restora -
e jebga - nisi imao restore point sacuvan ili si ga obrisao.
ili trazi opcije kako ocistiti malware koji ti se uvukao ili format.
ako znas engleski probaj na reddit com priupitat - ako ne na youtube trazi
Hvala ti na pomoci a de mi reci za to malware koji program da koristim mislim ima li ih vise koristio sam onaj neki al prestane radit kad dodje do kraja
U davnlod pa vidi da ti nije ostao neki fajl za brauzer. Ono exe. Tako sam i ja jednom izbrisao mozilu a nisam imao drugi brauzer osim eksplorera, srecom imao exe od mozile.
invincible1921 wrote:
Hvala ti na pomoci a de mi reci za to malware koji program da koristim mislim ima li ih vise koristio sam onaj neki al prestane radit kad dodje do kraja
Deinstaliraj ga, i ponovo ga instaliraj. Takav sam ja imao problem sa malverbites.
Vizionar 1985 wrote:U davnlod pa vidi da ti nije ostao neki fajl za brauzer. Ono exe. Tako sam i ja jednom izbrisao mozilu a nisam imao drugi brauzer osim eksplorera, srecom imao exe od mozile.
Imam ja brate file za instalaciju palo je meni to davno napamet pa vazda u down. imam fajl za instalaciju chromea,,,međutim kad kliknem ono da ga pokrenem nista se ne desi
invincible1921 wrote:
ne znam stvarno napamet ovako a i nisam u fazonu (nisam imao sranja sa PC-em godinama srecom) Ja koristim Malwarebytes povremeno i CCleaner cisto da pocistim neke sitnice koje prolete kroz antivirus.
Pokusaj gugl i isfiltriraj rezultate na zadnju godinu cisto da imas aktualne rezultate.
Vizionar 1985 wrote:U davnlod pa vidi da ti nije ostao neki fajl za brauzer. Ono exe. Tako sam i ja jednom izbrisao mozilu a nisam imao drugi brauzer osim eksplorera, srecom imao exe od mozile.
Imam ja brate file za instalaciju palo je meni to davno napamet pa vazda u down. imam fajl za instalaciju chromea,,,međutim kad kliknem ono da ga pokrenem nista se ne desi
Jb ga ne znam onda. Ja sem mozile imam i krom i operu exe iako ih ne koristim. Ne znam majstoru nekom. I ja sam trebao davno ali nikad. Mozes li skinut i poslat sebi nekako exe od recimo mozile sa drugog uredzaja.
invincible1921 wrote:
Deinstaliraj ga, i ponovo ga instaliraj. Takav sam ja imao problem sa malverbites.
Evo uradio i pokreno ga opet javim jel se oborio ili je odradio
muhafuca wrote:sad ponovo citam - ti u stvari nemas problema sa kompjuterom - jedini ti je problem sto ne mozes kroz internet explorer downloadovat novi krom.
Jel to to?
Ako jest de nabaci sta explorer kaze kad pokusas downlot ili
guglaj tu poruku i trazi rjesenje.
Pa vidi probo sam download novi jer ova dva fajla za instalciju sto imam nece da se pokrenu,,,ali misilm da bi isto bilo i kad bih skinuo novi.
muhafuca wrote:sad ponovo citam - ti u stvari nemas problema sa kompjuterom - jedini ti je problem sto ne mozes kroz internet explorer downloadovat novi krom.
Jel to to?
Pa vidi probo sam download novi jer ova dva fajla za instalciju sto imam nece da se pokrenu,,,ali misilm da bi isto bilo i kad bih skinuo novi.
kontam mozda su stari ti fajlovi - izaslo novih verzija chroma od kad si ti te skinuo, pa bi mozda frisak download dao rezultate mozda - a mozda bi bilo isto
Jel to to?
kontam mozda su stari ti fajlovi - izaslo novih verzija chroma od kad si ti te skinuo, pa bi mozda frisak download dao rezultate mozda - a mozda bi bilo isto
Evo prvo cu skenirat ovim Malware ...naso do sad zaraze ko na infektivnom valjda uspije zavrsit a ne crhasat
invincible1921 wrote:
invincible1921 wrote:
Ma tesko ti ja prijatelju mogu pomoc. Nemam ja pojma oko kompjutera. Samo ti govorim koje sam ja imao probleme i kako sam ih otklonio valjda. Slicni su problemi. Ne znam stvarno nista oko kompjutera. Kazem da probas exe poslati sa drugog uredzaja.
Isti sam i ja problem imao. Ali ne znam kako sam ga otklonio. Mozda sa Super Anti Spajverom ili sa njihovim Chameleonom.
Odkako koristim 360 Sekjuriti slabo imam virusa itd. Istina imam ogroman problem i ja a to je da mi nasumicno otkazuju tipke, pa povremeno prorade i tako vec 2,5-3 godine.