POMOĆ GOLF 4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Realovac23

#1 POMOĆ GOLF 4

Post by Realovac23 »

Evo ovako, imam problem sa zadnjim desnim stop svjetlom u golf 4. imam neki spoj kad primjer upalim žmigavac ono se pali rikverc svjetlo, stisnem kočnicu oko se pali žmigavac, sve se pomijesalo. sa lijeve strane sam prebacio onu plastiku u koju idu sijalice i spojio i sve radi ok. Znaci kvar je u onoj platici ili elektronici gdje se stavljaju sijalice pa me zanima kako se to zove da potrazim na internetu. trazim po googlu ali nigdje ne mogu naci ni sliku ni naziv. Ta plastika gdje idu sijalice je malo korozirala pa valjda dolazi do nekog spoja, wd-om sa naprskao, obrisao koroziju no opet nece. MENE SAD ZANIMA DA LI NETKO ZNA KAKO SE ZOVE TA PLASTIKA UNUTAR GEPEKA GDJE SE STAVLJAJU SIJALICE(Žmigavca, rikverc svjetla, stop svjetla) da mogu vidjeti na piku ili nazvati neki otpad da vidim? Mozda glupo pitanje ali poludi tražeći, nema.
Realovac23

#2 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by Realovac23 »

Realovac23 wrote:Evo ovako, imam problem sa zadnjim desnim stop svjetlom u golf 4. imam neki spoj kad primjer upalim žmigavac ono se pali rikverc svjetlo, stisnem kočnicu oko se pali žmigavac, sve se pomijesalo. sa lijeve strane sam prebacio onu plastiku u koju idu sijalice i spojio i sve radi ok. Znaci kvar je u onoj platici ili elektronici gdje se stavljaju sijalice pa me zanima kako se to zove da potrazim na internetu. trazim po googlu ali nigdje ne mogu naci ni sliku ni naziv. Ta plastika gdje idu sijalice je malo korozirala pa valjda dolazi do nekog spoja, wd-om sa naprskao, obrisao koroziju no opet nece. MENE SAD ZANIMA DA LI NETKO ZNA KAKO SE ZOVE TA PLASTIKA UNUTAR GEPEKA GDJE SE STAVLJAJU SIJALICE(Žmigavca, rikverc svjetla, stop svjetla) da mogu vidjeti na piku ili nazvati neki otpad da vidim? Mozda glupo pitanje ali poludi tražeći, nema.
http://staticimg.ecarshop24.de/images/a ... 0/0/L1.jpg kako se ovo zove kod nas :)
shlauf

#3 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by shlauf »

Polovna štop lampa je oko 40,oo KM. Potraži na PIK-u

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Realovac23

#4 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by Realovac23 »

shlauf wrote:Polovna štop lampa je oko 40,oo KM. Potraži na PIK-u

ali meni ne treba stop lampa, treba mi samo ono gdje sijalice idu, imas iznad link... a ako kupim polovnu stop lampu to ne dodje uz nju.
emirEX

#5 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by emirEX »

ovo trazis

Image

ja sam upisao pojam kao: Golf mk4 rear lamp holders (nosac sijalica - zadnje lampe)
shlauf

#6 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by shlauf »

Realovac23 wrote:
shlauf wrote:Polovna štop lampa je oko 40,oo KM. Potraži na PIK-u

ali meni ne treba stop lampa, treba mi samo ono gdje sijalice idu, imas iznad link... a ako kupim polovnu stop lampu to ne dodje uz nju.
Zavisi ko prodaje. nazovi sutra 061/166-407 SEFER i pitaj ga koliko je para u kompletu.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Realovac23

#7 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by Realovac23 »

emirEX wrote:ovo trazis

Image

ja sam upisao pojam kao: Golf mk4 rear lamp holders (nosac sijalica - zadnje lampe)
tako je, to sam tražio, problem riješen, kupljeno na otpadu za 15KM.
valter.ba

#8 Re: POMOĆ GOLF 4

Post by valter.ba »

Da ne otvaram novu temu jedno pitanje. Trebao bih zamjeniti zadnje disk plocice pa me interesuju vasa iskustva. Koje plocice i gdje kupiti (osim ASA auta)? Preporuka za majstora iako znam da nije svemirski zahvat :mrgreen:. Hvala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Post Reply