pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sophy

#1 pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by sophy »

naime, uskoro pocinjem volontirati u djecijem domu, drzacu casove u grupama od po 5-ero djece...
naravno napravila sam neki plan ali mislim da bi mi dobro dosli svi prijedlozis pomocu kojih odrzala paznju malisana, a naravno sve bi i trebalo da ima edukacijsku podlogu, uz istovremeno razvijanje inteligencije itd...
ako imate nekih ideja bila bih zahvalana da ih podjelite sa mnom, sve ce mi koristiti u svakom slucaju....
hvala :)
Deluxe

#2 Re: pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by Deluxe »

Bez uvrede, ali odma' batali posao čim si na forum došla da tražiš savjete u struci sa "edukacijskom podlogom, uz istovremeno razvijanje inteligencije..."
Ako je u pitanju samo trema, pa ne znaš kud bi i šta bi, onda te donekle i razumijem, ali ako odgovoriš na ovaj komentar to će značiti da si stvarno došla da vidiš je li neko nešta napisao. U tom slučaju, savjet s početka važi.
Dioda

#3 Re: pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by Dioda »

Mene interesuje kakve casove treba da drzis,postoji li neka nastavna jedinica ili nesto tog tipa.O cemu je uopste rijec :D
mamatajo1965

#4 Re: pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by mamatajo1965 »

Blago toj djeci ko ce da ih educira.....
sophy

#5 Re: pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by sophy »

hvala svima koji su se potrudili da nesto napisu... mislim da ste me krivo shvatili, prvo rijec je o volontiranju ( ja jos uvijek studiram), a drugo nikada u zivotu nisam radila sa djecom, niti sam sam za to educirana... ocekivala sam da se jave mozda mame ili oni koji su za to obuceni te da predloze neke igre i tome slicno.
no ja vec mjesec dana radim i stvar je u tome da uopce nisam morala smisljati neke super napredne igre, zalosno je da ta djeca ne znaju citati, pisati i zbrajati, tako da je postalo jasno kakvu primarno pomoc trebaju....
Dioda

#6 Re: pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by Dioda »

sophy wrote:hvala svima koji su se potrudili da nesto napisu... mislim da ste me krivo shvatili, prvo rijec je o volontiranju ( ja jos uvijek studiram), a drugo nikada u zivotu nisam radila sa djecom, niti sam sam za to educirana... ocekivala sam da se jave mozda mame ili oni koji su za to obuceni te da predloze neke igre i tome slicno.
no ja vec mjesec dana radim i stvar je u tome da uopce nisam morala smisljati neke super napredne igre, zalosno je da ta djeca ne znaju citati, pisati i zbrajati, tako da je postalo jasno kakvu primarno pomoc trebaju....
Ja i upitah kakve casove treba da drzis,s obzirom da nekad zavrsih uciteljsku skolu :D
Ma nek te ne cudi,kod nas djeca u drugom osnovne ne znaju da citaju.Nije mi se jednom desilo :D
Samo naprijed,hrabro :D U svakom slucaju je lijepo sto takvo nesto uopste radis :thumbup:
sophy

#7 Re: pomoc-edukacija djece od 8-10 godina

Post by sophy »

hvala :)
Post Reply