pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
-
triple mama
#1 pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Da li mi neko može dati savjet oko čišćenja ploče za kuhanje. imam pola plin i pola struja (to hajde i nije bitno). naoružala sam se svakakvim detrđentima za spricanje i brisanje, ali nakon svakog ostanu mrlje...cistim maramicom, krpom, ubrusima teta Violeta i sl. ali nista ne pomaže...ostaju tragovi 
-
Amy82
#2 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Imas posebno sredstvo u DM, ima mozda i u merkatoru (robna marka njihova) za ploce...smije samo mekana krpa (npr. "carobna") i eventualno prije toga sastrugat ostatke onim specijalnim nozicem sto dobijes pri kupovini ploce. 
Ja obicno posusim suhom pamucnom krpom (meksom opet)...
Ja obicno posusim suhom pamucnom krpom (meksom opet)...
Last edited by Amy82 on 14/11/2013 20:51, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#3 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Iz orginalnog posta sam zaključila da nema indukcijsku ploču nego pola plin, pola ringle i pita kako očistiti ringle... postavljačice, ispravi me ako griješim?Amy82 wrote:Imas posebno sredstvo u DM, ima mozda i u merkatoru (robna marka njihova) za ploce...smije samo mekana krpa (npr. "carobna") i eventualno prije toga sastrugat ostatke onim specijalnim nozicem sto dobijes pri kupovini ploce.
Sent from my iPad using Tapatalk
- zvrzgana
#4 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Ako je u pitanju ploča, onda imamo isti šporet (kombinovano sa plinom).
Ja svoj već 7 godina čistim žicom za suđe, još uvijek je bez i jedne packe. Suhom žicom izribam sve flekice, pređem truleksom, posušim i onda stavim zaštitu za ploču, koju sam nekada davno kupila u DM. Nju samo utrljam na ploču suhim kuhinjskim ubrusom. Ako je ploča prljavija, onda u proces uključim i Cif ili Arf - slijedi isti postupak sa žicom.
Ja svoj već 7 godina čistim žicom za suđe, još uvijek je bez i jedne packe. Suhom žicom izribam sve flekice, pređem truleksom, posušim i onda stavim zaštitu za ploču, koju sam nekada davno kupila u DM. Nju samo utrljam na ploču suhim kuhinjskim ubrusom. Ako je ploča prljavija, onda u proces uključim i Cif ili Arf - slijedi isti postupak sa žicom.
-
triple mama
#5 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Iz orginalnog posta sam zaključila da nema indukcijsku ploču nego pola plin, pola ringle i pita kako očistiti ringle... postavljačice, ispravi me ako griješim?JanuaryJones wrote:Amy82 wrote:Imas posebno sredstvo u DM, ima mozda i u merkatoru (robna marka njihova) za ploce...smije samo mekana krpa (npr. "carobna") i eventualno prije toga sastrugat ostatke onim specijalnim nozicem sto dobijes pri kupovini ploce.
ja imam ugradbenu plocu, pola pola plin pola struja. crne je sjajne boje, sve packe se vide...
-
triple mama
#6 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
moj je ugradbeni, znaci nije klasicni nego gore ploca ugradbena, crna sjajna...bojim se da bih je ostetila da je ribam zicom..zvrzgana wrote:Ako je u pitanju ploča, onda imamo isti šporet (kombinovano sa plinom).
- JanuaryJones
#7 pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Nisam se susretala sa takvom ugradbenom pločom. Imam indukcijsku ploču sa 4 strujna kola i čistim onim sredstvom za ploče, kao što neko napisa iznad a ovaj drugi šporet, bivši, sam čistila arfom i sredstvima za odmašćivanje plus ringle štitila poklopcima da se ne maste i ne prljaju.triple mama wrote:moj je ugradbeni, znaci nije klasicni nego gore ploca ugradbena, crna sjajna...bojim se da bih je ostetila da je ribam zicom..zvrzgana wrote:Ako je u pitanju ploča, onda imamo isti šporet (kombinovano sa plinom).
Jesi probala sa sredstvom za čišćenje ploča? Ovako nešto?

-
Amy82
#8 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Nemoj zicom ni pod razno
I kod mene je staklena/keramička ploca, kombinovana i stvarno samo koristim iz DM-a to cudo (to je na fazon ovog gore nas slici), mozes evenutalno deterdzent za sudje prije toga ako je baš nešto masno (ali opet spužvicom, bez struganja)...
I kod mene je staklena/keramička ploca, kombinovana i stvarno samo koristim iz DM-a to cudo (to je na fazon ovog gore nas slici), mozes evenutalno deterdzent za sudje prije toga ako je baš nešto masno (ali opet spužvicom, bez struganja)...
-
Maybach
#9 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
Ima li ko rjesenje za inoxnu plocu?nova je a od kuhanja ostanu zute fleke koje se nikako ne mogu ocistiti 
- Hemera
#10 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
ima u heljicu kupiti, dobro pere pravo mada mu nije prijatan miris nesto malo baca ko na kabaš ali jako brzo ispari
prala sam sa s njim sve diže masnoću i poslije mr.muscolo po kuhinji,a dobro mi je oprao i neke košulje
pa probaj
- P308
#11 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
JanuaryJones wrote:Nisam se susretala sa takvom ugradbenom pločom. Imam indukcijsku ploču sa 4 strujna kola i čistim onim sredstvom za ploče, kao što neko napisa iznad a ovaj drugi šporet, bivši, sam čistila arfom i sredstvima za odmašćivanje plus ringle štitila poklopcima da se ne maste i ne prljaju.triple mama wrote:moj je ugradbeni, znaci nije klasicni nego gore ploca ugradbena, crna sjajna...bojim se da bih je ostetila da je ribam zicom..zvrzgana wrote:Ako je u pitanju ploča, onda imamo isti šporet (kombinovano sa plinom).
Jesi probala sa sredstvom za čišćenje ploča? Ovako nešto?
Gdje ovo ima kupiti?
- JanuaryJones
- P308
#14 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
HvalaJanuaryJones wrote:DM, Merkator, Konzum...svako ima svoju robnu marku
- popi
#15 Re: pomoć-čišćenje el. ploče za kuhanje
shandrprcSA wrote:
Ovaj + carobna krpa i ponovo se zasjaji, CM, DM, Mercator