POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
-
trocaderro
#1 POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
Dragi klixovci
Treba mi savjet.Bruje mi radijatori non stop,zvuk je nenormalan pogotovo u vecernjim satima,spavanje skoro nemoguce radi nenormalne buke koja dolazi iz radijatora.Zvao sam Grijanje oni su kao bili poslali ekipu i postavili su BEŠUMNU pumpu?? Ali opet i dalje bruji zuji...do 4-5h ujutro ne mogu zaspati....
Ima li iko savjet sta da radim ukoliko ovaj teror ne prestane?Da zovem neke experte da izmjere buku u stanu,pa da ih tuzim.Rado cu i to uciniti,jer ovo je nepodnosljivo i kome da se obratim?
24h svaki dan zuji...preko dana se malo manje cuje,a navece je katastrofa...
Molim vas za savjet.
Radi se u CENTRALNOM GRIJANJU U ZENICI!!
Hvala
Treba mi savjet.Bruje mi radijatori non stop,zvuk je nenormalan pogotovo u vecernjim satima,spavanje skoro nemoguce radi nenormalne buke koja dolazi iz radijatora.Zvao sam Grijanje oni su kao bili poslali ekipu i postavili su BEŠUMNU pumpu?? Ali opet i dalje bruji zuji...do 4-5h ujutro ne mogu zaspati....
Ima li iko savjet sta da radim ukoliko ovaj teror ne prestane?Da zovem neke experte da izmjere buku u stanu,pa da ih tuzim.Rado cu i to uciniti,jer ovo je nepodnosljivo i kome da se obratim?
24h svaki dan zuji...preko dana se malo manje cuje,a navece je katastrofa...
Molim vas za savjet.
Radi se u CENTRALNOM GRIJANJU U ZENICI!!
Hvala
- Danguba
#2 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
pa gdje zuji...odakle dolazi zvuk...jesi li prikljucen na zajednicko centralno grijanje ili odvojeno...???
je li samo ti cujes ili svako moze to cuti???
je li samo ti cujes ili svako moze to cuti???
-
trocaderro
#3 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
Ja sam u soliteru od 15 spratova,ja se nalazim na drugom spratu,imamo svi zajednicko centralno grijanje.zvuk dolazi direkt iz radijatora,a tek kad se uho nasloni na cijev od radijatora,cuje se pumpa od grijanja.zujanje neprekidno,ja bi mucio nekoga sa ovim zvukom,eto kakav je.zatvoriti nekoga u sobu i ovo mu pustati 24h dnevno,cisti psiholoski teror.
Meni zuji a komsijama do mene ne zuji?
Ovo kod mene je nepodnosljivo,nocima ne spavam radi ove buke iz radijatora?kontam ici da ih tuzim.
Hvala za bilo kakav odgovor
Meni zuji a komsijama do mene ne zuji?
Ovo kod mene je nepodnosljivo,nocima ne spavam radi ove buke iz radijatora?kontam ici da ih tuzim.
Hvala za bilo kakav odgovor
-
lajkujMe
#4 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
A da nije do tvog radijatora?
Ne znam kako je u Zenici u Sarajevu je upravitelj zgrade nadlezan za unutrasnje instalacije ukljucujuci grijanja, ne znam nista o radijatorima ali da ti nije nesto otisao radijator ili ti je nesto upalo u njega preko cijevi ili je ventil otisao ne znam, prvo pozovi nekog strucnjaka pa nek provjeri sta je to pa onda odlucuj dalje.
- spreca
#5 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
Ako je samo kod tebe takav zvuk,onda je nesto do tvojih radiatora ili ventila....probaj smanjiti na ventilu protok vode i dali ce se zvuk smanjiti...
-
sumirprimus
#6 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
besumna pumpa,kakva je to pumpa?
- spreca
#7 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
minimalni sum.....prakticno se necuje ni kad stojis pored njesumirprimus wrote:besumna pumpa,kakva je to pumpa?
- Bradafilozof
#8 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
ako ima termoventile na radijatorima, oni znaju pištati. ako je zvuk hučanje, kako kad neko otvori česmu, e onda je u pitanju pumpa.spreca wrote:Ako je samo kod tebe takav zvuk,onda je nesto do tvojih radiatora ili ventila....probaj smanjiti na ventilu protok vode i dali ce se zvuk smanjiti...
Last edited by Bradafilozof on 06/03/2016 10:23, edited 1 time in total.
- spreca
#9 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
sve je to ok....ali kako on negdje rec susjedi mu nemaju taj problem......moze biti do njegovih ventila ili zacepljenja radijatora ....tesko je ovako kad imas malo informacija o svemuBradafilozof wrote:ako ima termoventile na radijatorima, oni znaju pištati. ako je zvuk hučanje, kako kad neko otvori česmu, e onda je u pitanju pumpa.spreca wrote:Ako je samo kod tebe takav zvuk,onda je nesto do tvojih radiatora ili ventila....probaj smanjiti na ventilu protok vode i dali ce se zvuk smanjiti...
ja sam to imao na privatnom sistemu grijanja. hučalo i pištalo je sve dok nisam ugradio pumpu sa promjenjivim brojem obrtaja, alfa2, koja sama po potrebi smanjuje brzinu.
- Russki
#10 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
mozda bi trebao malo pročistiti radijatore, odnosno pustiti vodu, isprazniti i napuniti sistem...
onako, iz iskustva šegrta dok sam radio s tim...
onako, iz iskustva šegrta dok sam radio s tim...
- ODB
#11 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
Kod mene je u kući centralno na vodu.Isti problem sam imao ali je u pitanju bila pumpa.
Ne zuji ona toliko već vibrira i od toga se zvuk stvara.Po noći jadi ,isto komarac ne znam ni ja više koji vanzemaljski zvuk.
Sada stavim nešta između nje i zida i onda manje vibrira,neku potporu.
E sad meni je taj zvuk dolazio od cijevi ,a ne od radijatora.
Ne zuji ona toliko već vibrira i od toga se zvuk stvara.Po noći jadi ,isto komarac ne znam ni ja više koji vanzemaljski zvuk.
Sada stavim nešta između nje i zida i onda manje vibrira,neku potporu.
E sad meni je taj zvuk dolazio od cijevi ,a ne od radijatora.
-
trocaderro
#12 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
hvala za odgovore ali niko nista nije konkretno odgovorio...ljudi moji zvuk dolazi direkt iz radijatora...i to mislim iz ovih glavnih cijevi sto prolaze iz stana u stan...do 14.10 sam mirno spavao i bila je apsolutna tisina...kad su nam pustili grijanje 15.10 od tad je poceo ovaj teror za bukom 
-
reuf i minka
#13 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
Čuje li se taj zvuk kad zatvoriš radijator? Kod mene radijatori kad počnu proizvoditi zvukove znači da je ušlo zraka, pa je potrebno samo taj zrak ispustiti i dopuniti vodu i onda bude OK.
-
bosonoga
#14 Re: POMOC,CENTRALNO GRIJANJE,BRUJANJE,BUKA,ZUJANJE,TERROR
A da ti pokušaš najprije ono najjednostavnije - probati odzračiti radijatore?
Zna se unutra skupiti zraka,onda oni klokoču,a i ne griju kako treba.
To je jednostavan zahvat,odšarafiš malo i vidiš - zapravo čuješ ako izlazi zrak. Ako nije to,onda tražiš slijedeči mogući uzrok.
Ps. - evo,dok ja napisala post,još jedno isto mišljeneje gore imamo.
Zna se unutra skupiti zraka,onda oni klokoču,a i ne griju kako treba.
To je jednostavan zahvat,odšarafiš malo i vidiš - zapravo čuješ ako izlazi zrak. Ako nije to,onda tražiš slijedeči mogući uzrok.
Ps. - evo,dok ja napisala post,još jedno isto mišljeneje gore imamo.