Pomoc - blokiran Hotmail

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jasko_ja

#1 Pomoc - blokiran Hotmail

Post by jasko_ja »

Ukratko. Blokiran mi je Hotmail. Kada se pokušam ulogovati izadje sljedece

Help us secure your account
We have detected unusual activity on your Microsoft account [email protected], or believe your credentials are at risk.
For your security and to ensure only you have access to your account, we will ask you to verify your identity and change your password.

I kada idem dalje, traze mi neke licne podatke, zadnje mailove kome sam slao i primao postu i sl. Sve to unesem i kazu nedovoljno je da dokazem da sam to ja. Mail se koristi dugo godina i logično da mi je bitan.
S druge strane, ne znam koliko je to vazna informacija, ali i to da napomenem. Prije sam kodove za potvrdu identifikacije dobijao na bh broj. U medjuvremenu sam odselio iz BiH dopunjavao s vremena na vrijeme kredit svo vrijeme do prošle godine. Zadnji put dobijem obavijest da se broj ne može dopuniti, jer vise nije u funkciji. Nisam siguran da li to može uticati na ovo s ranje oko maila.
Bio bih neizmjerno zahvalan kada bi mi neko pomogao da rjesim ovaj problem
insaneinthebrain

#2 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by insaneinthebrain »

Nema mu spasa. Ja sam tako jedan mail izgubio zato sto se neko pokusao logovati na njega sa pogresno sifrom i Hotmail mi zabranio pristup. Sve sam pokusaval al bez uspjeha
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by Bobi »

Jesi imao recovery e-mail, neki drugi e-mail za oporavak? Moguce da ti taj broj telefona je napravio frku, trebao si odmah prebaciti na novi broj, ko ce ga znati.
Digla_da_kreci

#4 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by Digla_da_kreci »

Isto iskustvo sam imala i nisam ga uspjela povratiti. Ispunila sam sta su trazili i cega se sve sjecam, ali dzaba, nije bilo dovoljno. Tada sam shvatila koliko su emailovi nepouzdani i da sve bitno skidam i sejvam na druga mjesta.
Sanjarko

#5 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by Sanjarko »

Ima neki sajt od Microsoft za oporavku email ne znam kako se zove i kako ide procedura, kad nadzem video nalijepim. OK.

Last edited by Sanjarko on 17/09/2024 19:32, edited 1 time in total.
kabal1337

#6 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by kabal1337 »

Pisi podrsci/ customer service
jasko_ja

#7 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by jasko_ja »

Bobi wrote: 17/09/2024 19:08 Jesi imao recovery e-mail, neki drugi e-mail za oporavak? Moguce da ti taj broj telefona je napravio frku, trebao si odmah prebaciti na novi broj, ko ce ga znati.
Jesam. S tog maila i krenem u potvrdu identiteta. I na kraju kazu nedovoljno podataka
jasko_ja

#8 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by jasko_ja »

kabal1337 wrote: 17/09/2024 19:21 Pisi podrsci/ customer service
Gdje da nadjem mail podrske korisnicima?

@Sanjarko hvala drug
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#9 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by ajdamo »

jasko_ja wrote: 17/09/2024 19:43
Bobi wrote: 17/09/2024 19:08 Jesi imao recovery e-mail, neki drugi e-mail za oporavak? Moguce da ti taj broj telefona je napravio frku, trebao si odmah prebaciti na novi broj, ko ce ga znati.
Jesam. S tog maila i krenem u potvrdu identiteta. I na kraju kazu nedovoljno podataka
Vjerovatno "umjetna inteligencija" obrađuje zahtjeve pa ih olako odbija.
jasko_ja

#10 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by jasko_ja »

Mozda ce koga zanimati. Provjereno i u bh telekomu. 6 mjeseci se nije dopunio kredit, proglasili ga kao neaktivnim, skinuli ga iz sistema, broj u reciklazu, pa ga ponovo puštaju u prodaju. Tako da od price moj broj, ne smiju to raditi, nema nista.
Sanjarko

#11 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by Sanjarko »

Ja i stara BH telecom broj dopunjavamo svako 3 mjeseca. Ono 10 KM, pa ja taj kredit potrošim ali u zadnje vrijeme ne znam na šta da ga trošim jer koristimo drugog telekom operatera.

Jbno @jasko_ja, jbno.
fortaleza

#12 Re: Pomoc - blokiran Hotmail

Post by fortaleza »

Digla_da_kreci wrote: 17/09/2024 19:09 Isto iskustvo sam imala i nisam ga uspjela povratiti. Ispunila sam sta su trazili i cega se sve sjecam, ali dzaba, nije bilo dovoljno. Tada sam shvatila koliko su emailovi nepouzdani i da sve bitno skidam i sejvam na druga mjesta.
Lako se to vrati ukoliko postoji ili broj telefona, ili recovery mail.
Post Reply