POMOC BIKERIMA
-
shatroultra
#1 POMOC BIKERIMA
Pratim "pisanja" o bikerima vec nekoliko godina i nalazim da smo svi brzi i zestoki u kritici istih. Da li treba objasnjavati sta znaci biti biker kakva i kolika je to ljubav prema tim dvotockasima, zvuku auspuha, druzenju, motorijadama, vjetru u kosi pa i . . .. . . . . brzini !!!??? Mislim da ne i mislim da je to NASA STVAR i upravo zbog toga se trebamo okrenuti nama. Lijepo je pomagati super je akcija Sarajevo Bikers Club-a Darivanja Krvi ali ne nalazim tekstove ni akcije za pomoc bikerima(izvinjavam se ukoliko sam previdio). Da li smo svjesni koliko Riders-a strada u sezoni koliko sirocadi ostane ili u najboljem slucaju zivotni snovi (motocikli) budu zauvijek i nepovratno unisteni.
Pomozimo im!!!
Pomozimo im!!!
- Neelix
#2 Re: POMOC BIKERIMA
brzina nije vasa stvar nego stvar zakona, kontas.shatroultra wrote:Pratim "pisanja" o bikerima vec nekoliko godina i nalazim da smo svi brzi i zestoki u kritici istih. Da li treba objasnjavati sta znaci biti biker kakva i kolika je to ljubav prema tim dvotockasima, zvuku auspuha, druzenju, motorijadama, vjetru u kosi pa i . . .. . . . . brzini !!!??? Mislim da ne i mislim da je to NASA STVAR i upravo zbog toga se trebamo okrenuti nama. Lijepo je pomagati super je akcija Sarajevo Bikers Club-a Darivanja Krvi ali ne nalazim tekstove ni akcije za pomoc bikerima(izvinjavam se ukoliko sam previdio). Da li smo svjesni koliko Riders-a strada u sezoni koliko sirocadi ostane ili u najboljem slucaju zivotni snovi (motocikli) budu zauvijek i nepovratno unisteni.
Pomozimo im!!!
-
shatroultra
Izvini ali ne bih skretao s teme a pogotovo ne bih mijesao zadovoljstvo i pravne/zakonske regulative!
Super je prijedlog prijatelja da izdvojimo po 1 (jedan) rezervoar (20-30 KM) u sezoni za nase "manje sretne" bikere !
Super je prijedlog prijatelja da izdvojimo po 1 (jedan) rezervoar (20-30 KM) u sezoni za nase "manje sretne" bikere !
-
Choper Rider
#4 Ideja je ok!
Slazem se. Ali ko ce to organizovati..na koji nacin skupljati sredstva i kako i ko odlucivati kome donirati.
Da li osnovati neki sindikat bikera?
Nazalost, na dzenazama/ sahranama smo svi skupa. Cim to prodje malo po malo se sve zaboravi. Porodici i zivim nastradalim bikerima opet ostaju samo najblizi prijatelji. Cesto cak ni clanovi istog kluba zaborave sve nakon nekog vremena.
Zalosno ali istinito....
Nazalost, na dzenazama/ sahranama smo svi skupa. Cim to prodje malo po malo se sve zaboravi. Porodici i zivim nastradalim bikerima opet ostaju samo najblizi prijatelji. Cesto cak ni clanovi istog kluba zaborave sve nakon nekog vremena.
Zalosno ali istinito....
-
Como_Sarajevo
#5 Re: Ideja je ok!
Gluho bilo.Choper Rider wrote:Slazem se. Ali ko ce to organizovati..na koji nacin skupljati sredstva i kako i ko odlucivati kome donirati.
Nazalost, na dzenazama/ sahranama smo svi skupa. Cim to prodje malo po malo se sve zaboravi. Porodici i zivim nastradalim bikerima opet ostaju samo najblizi prijatelji. Cesto cak ni clanovi istog kluba zaborave sve nakon nekog vremena.Zalosno ali istinito....
-
shatroultra
#6 Re: Ideja je ok!
Choper Rider wrote:Slazem se. Ali ko ce to organizovati..na koji nacin skupljati sredstva i kako i ko odlucivati kome donirati.
Zalosno ali istinito....
Ne "sindikat" ali nesto slicno bi nam trebalo!!! Mozda za pocetak da se javi neko sa prijedlogom ( ime ili nick ) . . . . . . .
Nebitno da li pripada ili je pripadao nekom od klubova ili koje je nacije, bitno je da STVARNO treba pomoc!!!!!
Mozemo otvoriti racun . . . . direktni ili nekog od nas pa odnijeti lovu!!??
- DaysleepeR
Ja stvarno neznam slučaj da se neko unesrećio a da nisu skoro svi skočili da pomognu.
Takođe mislim da nebi niko propustio da pomogne konkretnu akciju nečijoj porodici u slučaju nedaj Bože pogibije.
Kad god bude inicijativa ja ne sumnjam da će biti velikog odziva.
Mada ja nebih generalizovao, dosta ljudi je poginulo ove godine a da im je to bio prvi put da sjednu na motor, vozeći bez kacige, na neregistrovanim motorima i sl.
Nebih da budem grub, ali takvi nam čine reputaciju gorom, i ja ih prvi ne smatram motoristima.
Kada neko ko je ozbiljan motorista ili biker doživi nesreću, prvi sam da pomognem.
Takođe mislim da nebi niko propustio da pomogne konkretnu akciju nečijoj porodici u slučaju nedaj Bože pogibije.
Mada ja nebih generalizovao, dosta ljudi je poginulo ove godine a da im je to bio prvi put da sjednu na motor, vozeći bez kacige, na neregistrovanim motorima i sl.
Nebih da budem grub, ali takvi nam čine reputaciju gorom, i ja ih prvi ne smatram motoristima.
Kada neko ko je ozbiljan motorista ili biker doživi nesreću, prvi sam da pomognem.
-
shatroultra
DaysleepeR wrote:Ja stvarno neznam slučaj da se neko unesrećio a da nisu skoro svi skočili da pomognu.
"Skoro svi" . . . . . su ????
Upravo nam to treba da svi priteknemo u pomoc jer svi volimo motore i svi smo nekad prvi put sjeli na motor i puno puta vozili i ludo i bez kacige.
Ne mislim da trebamo dijeliti bikere na OZBILJNE i neozbiljne. . . . . . . . . sta nas zapravo cini OZBILJNIM'
- DaysleepeR
E pa nesto sumnjam da ce svi skocit za BILO koga.
I izvini izjednacavanjem ljudi koji su normalni i kontaju neke stvari sa ljudima kojima je to furka za do Aque i sl. vrijedjas upravo one prve.
Imao sam i ja iluzije kad sam stao da pomognem liku koji je bez kacige dizao na zadnji dok je vozio nekakvu kokicu u stiklicama i pao sa posljedicom visetrukih razderotina po oboje.
Stao sam covjeku, pomogao, dao maramice, sacekao hitnu i sve, da se taj isti 7 dana kasnije nebi ni pozdravio.
Jebo ba takve, nemaju ti nista u glavi a najmanje motor i motoristicku solidarnost.
I izvini izjednacavanjem ljudi koji su normalni i kontaju neke stvari sa ljudima kojima je to furka za do Aque i sl. vrijedjas upravo one prve.
Imao sam i ja iluzije kad sam stao da pomognem liku koji je bez kacige dizao na zadnji dok je vozio nekakvu kokicu u stiklicama i pao sa posljedicom visetrukih razderotina po oboje.
Stao sam covjeku, pomogao, dao maramice, sacekao hitnu i sve, da se taj isti 7 dana kasnije nebi ni pozdravio.
Jebo ba takve, nemaju ti nista u glavi a najmanje motor i motoristicku solidarnost.
-
Como_Sarajevo
Samo organizacija kroz klub i saradnja sa drugim klubovima.Sve ostalo je K..... 
-
Choper Rider
#11 Organizacija!!
Jedna od zaista dobroh stvari koju nazalost ni sam nisam ucinio je uplacivati sebi osiguranje - extra osiguranje u slucaju nedaj boze nesrece.
Svi znamo da postoje zivotna osiguranja koja ako nista drugo porodici mogu u prvom momentu isplatiti neku sumu novca.
Organizovano, sa recimo desetak ili vise ljudi iz kluba-klubova cak bi se moglo pregovarati i o posebnim uslovima osiguranja.
Eto i to je jedna od ideja....
Svi znamo da postoje zivotna osiguranja koja ako nista drugo porodici mogu u prvom momentu isplatiti neku sumu novca.
Organizovano, sa recimo desetak ili vise ljudi iz kluba-klubova cak bi se moglo pregovarati i o posebnim uslovima osiguranja.
Eto i to je jedna od ideja....
-
shatroultra
To je super ideja . . . . . . . . . . imas li detalje??
Vezano za pomoc . . . . . bili bi to opet nastradali prijatelji ili prijatelji prijatelja a nikako neki . . .. . . . . nidje veze!!!
Vezano za pomoc . . . . . bili bi to opet nastradali prijatelji ili prijatelji prijatelja a nikako neki . . .. . . . . nidje veze!!!
-
Choper Rider
#13 Osiguranje
Pa nemam konkretne detalje ali to i nije problem.
Sada u BiH imamo UNIQA osiguranje, Merkur osiguranje, zatim GRAWE itd....
Sva ta osiguranja nude maje vise iste opcije i zaista su vise nego dobrodosle cak i u slucaju da se nikad nista ne desi.
Sada u BiH imamo UNIQA osiguranje, Merkur osiguranje, zatim GRAWE itd....
Sva ta osiguranja nude maje vise iste opcije i zaista su vise nego dobrodosle cak i u slucaju da se nikad nista ne desi.
- DaysleepeR
Uzmite polise osiguranja od motora i pročitajte kolike su premije.
Ljudi mi smo već osigurani, mislim na one koji su registrovani.
Nema tog drugog osiguranja koje će vam platiti brže od osiguranja koje ste platili pri registraciji.
Problem jeste kad zagine neko neregistrovan a o takvim sam svoje mišljenje već iskazao.
Životno osiguranje se plaća dugo godina po malo ili jako puno odjednom što mislim da nije povoljna niti izvodiva opcija za mnoge.
Ljudi mi smo već osigurani, mislim na one koji su registrovani.
Nema tog drugog osiguranja koje će vam platiti brže od osiguranja koje ste platili pri registraciji.
Problem jeste kad zagine neko neregistrovan a o takvim sam svoje mišljenje već iskazao.
Životno osiguranje se plaća dugo godina po malo ili jako puno odjednom što mislim da nije povoljna niti izvodiva opcija za mnoge.
-
darko777
#15 Re: POMOC BIKERIMA
eepocetnik sam,,,ali mozete li mi pomoci,,,imam cetverotockas,,, i kada ga palim moram dole na kurblu,,,ali ima gdje se kljuc stavi i nesto trece sta li to znaci,,,,
-
Como_Sarajevo
#16 Re: POMOC BIKERIMA
Ako ćeš mene poslušati najbolji su ti banjalučki a ako bi više volio nešto onako saftali,onda pravac kod Hadžibajrića.darko777 wrote:eepocetnik sam,,,ali mozete li mi pomoci,,,imam cetverotockas,,, i kada ga palim moram dole na kurblu,,,ali ima gdje se kljuc stavi i nesto trece sta li to znaci,,,,
- iceandfire
#17 Re: POMOC BIKERIMA
Pa pravi bajkeri i pomažu ali im bude i pomognuto, ali to je nekolicina istinskih bajkera, u kojima još uvjek vlada istinski bajkerski duh... Mada mislim da motociklisti malo odstupaju od fola,,, oni su tu poput turbo folka.....