POMOC AMERICI
-
Hendrix
Smiješno je kako su naši ljudi odmah solidarni kad je pomoć nekom novom belaju a naše siromahe i ne gledaju.Ja neću nikad zaboravit davno gledanu reportažu mislim kod Tešnja negdje gdje bruka djece ne mogu ići u školu jer nemaju para da kupe OLOVKU običnu i onako jadni pričaju.Stvarno me pogodilo pravo,mislim kod nas ovamo raja jedva čeka da pobjegnu iz škole,teke i olovke bacaju a par stotina km od njih ljudi plaču jer nemaju marke.Toga ima kod nas hiljade ali niko o tome ne priča pa nije ni važno.A kad se priča o USA onda hajmo svi,eto doktorica je hiljadarku dala,možda izađe u Expressu kao donator mjeseca.Važno je biti IN sa donacijama,dok u našem komšiluku imate i previše ljudi kojima je potrebno bar nešto,kao onoj djeci.Mislim da će korisnije biti ako uputimo izraze sućuti i podrške americi umjesto par hiljada dolara koje ionako new Orleans neće ni vidjeti.
-
baba
Halo, duhovita, de me bona podsjeti ko nas ono oslobodi. Cijim smo ono avionima aplaudirali kad su bombardovali cetnike? Sjecas li se?Majjah wrote:Daj da skupimo hrane za ugrozene americke pse i macke koje pate u ovoj katastrofi. Oni su takodjer imali srca da misle na nase sarajevske koje bi jadne skapale da nije bilo onih konzervi psecije i macije hrane koje su nam slali!
-
Harrys
Baba,kako ce se sjecat,nece da prizna da je jela te konzerve.baba wrote:Halo, duhovita, de me bona podsjeti ko nas ono oslobodi. Cijim smo ono avionima aplaudirali kad su bombardovali cetnike? Sjecas li se?Majjah wrote:Daj da skupimo hrane za ugrozene americke pse i macke koje pate u ovoj katastrofi. Oni su takodjer imali srca da misle na nase sarajevske koje bi jadne skapale da nije bilo onih konzervi psecije i macije hrane koje su nam slali!
- danas
pa slusajte, ne kazem ja da neko iz bosne MORA pomoci -- pa i dole je teska situacija, glupo je za ocekivati da ce neko odvojiti zadnju marku i ostaviti svoje dijete gladnim da bi pomogao nekom strancu u tudjini (bilo gdje)... ali mislim da bi bilo lijepo da postoji neki simbolican gest (pa i banglades, jedna od najsiromasnijih drzava na planeti je nesto dala...) ali da ne skrecem -- ja sam vise govorila uopsteno za dijasporu, posebno za nas koji zivimo ovdje u USA jer smatram da je okrutno ne dati koji dolar ili pomoci na neki drugi nacin, ali to je naravno moje licno misljenje.
a samo bih dodala da to sto dajem pomoc u ovakvim situacijama ne znaci da ne dajem (koliko mogu) i pomoc za bosnu -- ovo nije "ili - ili" situacija, i barem u mom licnom slucaju, jedna donacija ne iskljucuje drugu. postoje dvije organizacije u bosni koje podrzavam, jer za njih zasigurno znam da ce novac otici kome je namjenjen i da nece biti pokraden. bas se pitam hocemo li za par mjeseci slusati price kako su donacije za NO zavrsile u dzepovima nekih politicara?!?
a samo bih dodala da to sto dajem pomoc u ovakvim situacijama ne znaci da ne dajem (koliko mogu) i pomoc za bosnu -- ovo nije "ili - ili" situacija, i barem u mom licnom slucaju, jedna donacija ne iskljucuje drugu. postoje dvije organizacije u bosni koje podrzavam, jer za njih zasigurno znam da ce novac otici kome je namjenjen i da nece biti pokraden. bas se pitam hocemo li za par mjeseci slusati price kako su donacije za NO zavrsile u dzepovima nekih politicara?!?
-
Skljoco
-------------------------------Svemirski_Jebach wrote:pomoc prijateljskom narodu SAD-a ... to bi bio dobar marketinski potez, kao mi im posaljemo 100 tona sarajevskog kiseljaka i 100 tona ovako pasteta, zapakujemo u pakete sa BiH zastavom i kazemo eto i mi vama pomazemo![]()
salu na stranu, mi jesmo pogan narod, kad nama treba odmah se ljutimo, kao nece da nam pomognu ali kad mi trebamo sta uraditi onda kao mi nemamo...jebo ti nas.
Amerika je sada, a nedavno je bio Tsunami (koliko smo skupili??) a stalno je Etiopija, pa kongo, pa Sudan i slicno...sta uradismo?
nista.
Treba nas zapaliti...
Ovaj komentar je zasluzio sve pohvale a kritike koje su upucene od strane autora tog komentara sasvim su na mjestu .
------------
Nije mi do toga da se "prezentiram" kao humanitarac ali moja humanitarna pomoc koju izdvajam je regulisana i povjerena medjunarodnoj organizaciji RK i moj godisnji doprinos je u iznosu od 120 euro .
U tu organizaciju imam neograniceno povjerenje i veoma sam ponosan sto su ljudi iz te organizacije uvijek na pravom mjestu i u pravo vrijeme .
I danas sam veoma ponosan sto su upravo oni prvi pritekli u pomoc najvecim prijateljima bosanskohercegovackog naroda !
A ugozenim nije potrebna samo materijalna pomoc vec i moralna pa svi oni koji materijalno nisu u mogucnosti da materijalno pomognu mogu da tu pomoc iskazu moralno sa par izgovorenih rijeci o saucescu u tragediji ... ali ... avaj... i to je to !
-
Skljoco
Nisam provokator ali komentar je provokativan pa hajd da budem u "trendu" pa postavim jedno "pitance" ,Hendrix wrote:Smiješno je kako su naši ljudi odmah solidarni kad je pomoć nekom novom belaju a naše siromahe i ne gledaju.Ja neću nikad zaboravit davno gledanu reportažu mislim kod Tešnja negdje gdje bruka djece ne mogu ići u školu jer nemaju para da kupe OLOVKU običnu i onako jadni pričaju.Stvarno me pogodilo pravo,mislim kod nas ovamo raja jedva čeka da pobjegnu iz škole,teke i olovke bacaju a par stotina km od njih ljudi plaču jer nemaju marke.Toga ima kod nas hiljade ali niko o tome ne priča pa nije ni važno.A kad se priča o USA onda hajmo svi,eto doktorica je hiljadarku dala,možda izađe u Expressu kao donator mjeseca.Važno je biti IN sa donacijama,dok u našem komšiluku imate i previše ljudi kojima je potrebno bar nešto,kao onoj djeci.Mislim da će korisnije biti ako uputimo izraze sućuti i podrške americi umjesto par hiljada dolara koje ionako new Orleans neće ni vidjeti.
- Idu li ta djeca bez olovki u Dzamiju i kolika im je ta Dzamija ?
-
Panasonic
A ko kaze da uopste idu u dzamiju? + sta ti znaci to 'idu li bez olovaka u dzamiju', valjda bi istu olovku koristili i za skolu, cista logika? Samo jos da ti skrenem paznju na nesto sto si namjerno izostavio - veeelike crkve.Nisam provokator ali komentar je provokativan pa hajd da budem u "trendu" pa postavim jedno "pitance" ,
- Idu li ta djeca bez olovki u Dzamiju i kolika im je ta Dzamija ?
Da dodam jos i to da ne vjerujem da idu u dzamiju. (ovaj citat iznad je cista provokacija i ismijavanje na racun ove djece iz Tesnja, dakle radi se i o licemjernosti autora izmedju ostalog)