POMOC AMERICI
-
orbit
#1 POMOC AMERICI
kad se dogodi neka nesreca u svijetu amerika salje milijarde dolara pomoci.
svi ocekuju tu pomoc, a nekon sto stigne svi opet pljuju po americi.
koliko je zamalja pomoglo ameriku nakon ove katastrofe ???
svi ocekuju tu pomoc, a nekon sto stigne svi opet pljuju po americi.
koliko je zamalja pomoglo ameriku nakon ove katastrofe ???
-
Nesferatu
Kome slati pomoc?
Americkom jugu?
Pa oni me guze ko najeftiniju kuravu, da izvines, 5+ godina.
Neka im pomognu New Born Christians i ostala braca, s kojim su izabrali onog majmuna za predsjednika. Btw. majmun nije sposoban obezbjediti sigurnost u jednom Americkom gradu, a obecava stabilizovati Irak....koje utopije....
Na kraju krajeva, neka povuce trupe iz Iraka, 150 hiljada ljudi u New Orleansu plus resursi koje Amerika pumpa u njih, bi izgradili sve novo za 6 mjeseci...
Ovako vojni debili ne znaju sta da rade uopste. Njihova specijalnost je da pucaju na one koji ne znaju njihov jezik i izgledaju jadno i cemerno. Kad treba 500 metara nasipa obnoviti, onda su za to, dudeci. Lafo bacaju neke vrece iz helikoptera... Gdje je ona Americka armija koja je sve i jednu branu na Mississippiju izgradila? Izgleda da ko je god imao sta u glavi, vojsku je napustio s dolaskom Busha. Nista, raspad sistema po savu.
p.s. Onima na jugu saljem samo ono sto su i oni meni u Sarajevo tokom rata poslali. Konzerve, deke, kondome i mnogo toplih pozdrava uz molitve upucene svevisnjem u njihovo ime....
Americkom jugu?
Pa oni me guze ko najeftiniju kuravu, da izvines, 5+ godina.
Neka im pomognu New Born Christians i ostala braca, s kojim su izabrali onog majmuna za predsjednika. Btw. majmun nije sposoban obezbjediti sigurnost u jednom Americkom gradu, a obecava stabilizovati Irak....koje utopije....
Na kraju krajeva, neka povuce trupe iz Iraka, 150 hiljada ljudi u New Orleansu plus resursi koje Amerika pumpa u njih, bi izgradili sve novo za 6 mjeseci...
Ovako vojni debili ne znaju sta da rade uopste. Njihova specijalnost je da pucaju na one koji ne znaju njihov jezik i izgledaju jadno i cemerno. Kad treba 500 metara nasipa obnoviti, onda su za to, dudeci. Lafo bacaju neke vrece iz helikoptera... Gdje je ona Americka armija koja je sve i jednu branu na Mississippiju izgradila? Izgleda da ko je god imao sta u glavi, vojsku je napustio s dolaskom Busha. Nista, raspad sistema po savu.
p.s. Onima na jugu saljem samo ono sto su i oni meni u Sarajevo tokom rata poslali. Konzerve, deke, kondome i mnogo toplih pozdrava uz molitve upucene svevisnjem u njihovo ime....
- Fair Life
Nesferatu wrote:(...)
[img]http://www.htnet.hr/imagesT/fset_images/logo50.gif[/img][color=white]>>>[/color][size=150]Petak, 02.09.2005. wrote:[/size]New Orleans za sto godina neće postojati
New Orleans nema smisla obnavljati jer će nestati u sljedećih sto godina, upozorava geofizičar Klaus Jacob s njujorškog sveučilišta Columbia u razgovoru za milanski Corriere della Sera
New Orleans
"Kao znanstvenik savjetovao bih da se ne obnavljaju New Orleans i njegovi sustavi obrane jer je katastrofa samo pitanje vremena: što će umjetne brane biti više - to će sljedeća poplava biti razornija", rekao je Jacob u razgovoru za milanski list, podsjetivši i da je direktor geološke službe SAD-a upozorio kako grad na ušću Mississippija za sto godina možda više neće postojati.
Takvu jednostavnu istinu teško je prihvatiti s političkog i socijalnog stajališta, pa će milijarde dolara za obnovu ipak uzalud biti potrošene, upozorava Jacob.
U razvoju New Orleansa greška je napravljena početkom 20. stoljeća kada je vojska SAD-a izgradila sustav brana kako bi Mississippi bio zadržan u svom koritu. Time je narušen prirodan proces nanošenja i uzdizanja zemlje, te je kopno na tom području počelo tonuti ispod razine mora, objašnjava Jacob, stručnjak za prirodne katastrofe i njihov utjecaj na urbana područja.
U obnovu New Orleansa ima smisla ulagati na rok od 50 do 100 godina i sa sviješću da ne postoji zid koji bi mogao zauvijek zaustaviti nadiranje vode, ocijenio je Jacob u razgovoru za milanski list.
Hina
četvrtak, 01.09.2005
Last edited by Fair Life on 02/09/2005 09:11, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ovo si 100% u pravu....Nesferatu wrote:
....
sto se pomoci tice, jos uvijek nema ni glasa u Sarajevu da bi se nesto moglo. Valjda smo uljuljkani previse da nam je tu uvijek mama Amerika da nas pazi pa nam sad nepoznanica da i mami treba pomoc.
ne znam kako bi se i poslala pomoc, dosla bi nas skuplja pita nego tepsija ..
ne znam, cini mi se da gubimo suosjecanje prema drugima koji su nas rat gledali na CNNu i grickali cips.....
da dodam:
Please don't send the National Guard," Raymond Cooper told CNN by telephone. "Send someone with a bullhorn outside the place that can talk to these people first."
He described scenes of lawlessness and desperation, with people simply dragging corpses into corners.
"They have quite a few people running around here with guns," he said. "You got these young teenage boys running around up here raping these klix."
http://www.cnn.com/2005/WEATHER/09/02/k ... index.html
Last edited by mIRCerka on 02/09/2005 09:13, edited 1 time in total.
-
Nesferatu
Ama kljucno je da nama pomoc koja nam je trebala, nije poslana. A nije poslana upravo radi onih koji su nas predstavljali u svijetu.ne mozes tako razmisljati nije narod kriv za busha...uostalom i mi u bosni(govorim uopste) smo izabrali i aliju i karadzica pa nam se desio belaj i niko nas nije pitao za koga smo glasali nego su ljudi slali pomoc onda kad nam je trebala....
Ista stvar ce se odigrati i u NO. Na "srecu" Americkog naroda, koji ce platit ceh. I kojeg ce sve banke, osiguravajuce agencije i naftasi, sad poderati finansijski jer moraju nadoknaditi lovu za isplatu premija onima koje su osiguravali ili onu potrosenu na popravku svojih naftnih platformi/naftovoda/rafinerija....Uglavnom, svaki macak za svoj kracak.
-
rasta
cuj tebi mozda i nije...ja se sjecam da je pomoci bilo i pravo da ti kazem nije me zanimalo jel ta pomoc od hatamija ili klintona , bitno je da je pomoci bilo!i sad uopste nije bitno jel bush ovakav ili onakav , bitno je da narod pati i da mu treba pomoc...
sva ova rasprava me podsjeca na one rasprave u UN-u i NATO-u kad je bio rat u bosni...pa eto trebalo bi im pomoci...ma ne treba samo ce rijesiti...a sto da im pomognemo sami su to odabrali...pa prijateljski narodi...pa islamski fundametalisti....pa nacisti...pa gradjanski rat...
na kraju kad je 200 000 glava palo onda su se sjetili da ipak treba nesto konkretno uraditi....
sva ova rasprava me podsjeca na one rasprave u UN-u i NATO-u kad je bio rat u bosni...pa eto trebalo bi im pomoci...ma ne treba samo ce rijesiti...a sto da im pomognemo sami su to odabrali...pa prijateljski narodi...pa islamski fundametalisti....pa nacisti...pa gradjanski rat...
na kraju kad je 200 000 glava palo onda su se sjetili da ipak treba nesto konkretno uraditi....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
boldirano je citat iz MNArasta wrote:cuj tebi mozda i nije...ja se sjecam da je pomoci bilo i pravo da ti kazem nije me zanimalo jel ta pomoc od hatamija ili klintona , bitno je da je pomoci bilo!i sad uopste nije bitno jel bush ovakav ili onakav , bitno je da narod pati i da mu treba pomoc...
sva ova rasprava me podsjeca na one rasprave u UN-u i NATO-u kad je bio rat u bosni...pa eto trebalo bi im pomoci...ma ne treba samI ce rijesiti...a sto da im pomognemo sami su to odabrali...pa prijateljski narodi...pa islamski fundametalisti....pa nacisti...pa gradjanski rat...
treba pomoci, ali mislim da mi ovdje bas i ne mozemo puno
-
kalesijski slavuj
imamo mi ovdje beraca pamuka za izvoza!mIRCerka wrote:boldirano je citat iz MNArasta wrote:cuj tebi mozda i nije...ja se sjecam da je pomoci bilo i pravo da ti kazem nije me zanimalo jel ta pomoc od hatamija ili klintona , bitno je da je pomoci bilo!i sad uopste nije bitno jel bush ovakav ili onakav , bitno je da narod pati i da mu treba pomoc...
sva ova rasprava me podsjeca na one rasprave u UN-u i NATO-u kad je bio rat u bosni...pa eto trebalo bi im pomoci...ma ne treba samI ce rijesiti...a sto da im pomognemo sami su to odabrali...pa prijateljski narodi...pa islamski fundametalisti....pa nacisti...pa gradjanski rat...
treba pomoci, ali mislim da mi ovdje bas i ne mozemo puno
evo mene prvi....
-
Svemirski_Jebach
pomoc prijateljskom narodu SAD-a ... to bi bio dobar marketinski potez, kao mi im posaljemo 100 tona sarajevskog kiseljaka i 100 tona ovako pasteta, zapakujemo u pakete sa BiH zastavom i kazemo eto i mi vama pomazemo
salu na stranu, mi jesmo pogan narod, kad nama treba odmah se ljutimo, kao nece da nam pomognu ali kad mi trebamo sta uraditi onda kao mi nemamo...jebo ti nas.
Amerika je sada, a nedavno je bio Tsunami (koliko smo skupili??) a stalno je Etiopija, pa kongo, pa Sudan i slicno...sta uradismo?
nista.
Treba nas zapaliti...
salu na stranu, mi jesmo pogan narod, kad nama treba odmah se ljutimo, kao nece da nam pomognu ali kad mi trebamo sta uraditi onda kao mi nemamo...jebo ti nas.
Amerika je sada, a nedavno je bio Tsunami (koliko smo skupili??) a stalno je Etiopija, pa kongo, pa Sudan i slicno...sta uradismo?
nista.
Treba nas zapaliti...
-
Svemirski_Jebach
eto, vidis...toliko moze skupiti bolje turbe za sedmicuThe_Fluid wrote:za Tsunami negdje oko 100.000 KM, sve svega sa svim
ali eto, ako vec necemo pomagati americi - sto ne pomognemo sudanu npr...
-
Svemirski_Jebach
ja bi pomagao onoj kojoj najvise treba... simple
a za druge ne znam. vjerovatno bi neko i to postavio...
u zamjenu, mozemo pomagati sierra leone...
a za druge ne znam. vjerovatno bi neko i to postavio...
u zamjenu, mozemo pomagati sierra leone...
-
Svemirski_Jebach
ne arapi...arapi su bar 1000 km udaljeni, osim ako nemaju neku dugu i tesku rukuorbit wrote:sudanske izbjeglice napadaju arapi, a ostavio ih je i zapad...
sudan je na sjeveru (vecina zemlje) muslimanski ali na jugu su krscani i pagani...pa ovi sa sjevera mlate ove sa juga...zvuci poznato,a?
vlada je potpuno muslimanska...
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
ne vidim kome je to amerika još pomogla ako tu nije bilo njenog interesa irak, samovoljno napala (agresija na irak) da ljudima nasilu uspstave demokratiju i kapitalizam tj. novo trzište glupavih aparta i proizvoda i da ne zaboravim da pokrade nafta koje ima i da idu na iran Što ne udare na kinu ili japan m..u im j...m nacističku! Što bosni nisu pomogli čekali lju 4 godine da bi nešto puduzeli hahaha poslije 300.000 mrtvih!
Pozdrav!
Pozdrav!
-
ludacha
ma jebat im mater!
nek se nose...
tu nesto kakite kako su i nama pomagali, kako ovo, kako ono
ama da nam je netko htio pomoci, ali bas pomoci, nebi se desilo ono sto je...
i sve je to bilo manje vise smece...rok prosao prije x godina...otrov tu, otrov tamo...ne znam kako je tacno u sarajevu bilo, al u mom gradu je bilo tog smeca koliko ti bog dragi hoce...dobro smo zivi ostali od toga
eto..hocemo im smeca tog poslat? upsss...pa i nemamo ga bas nesto...
nek se nose...
tu nesto kakite kako su i nama pomagali, kako ovo, kako ono
ama da nam je netko htio pomoci, ali bas pomoci, nebi se desilo ono sto je...
i sve je to bilo manje vise smece...rok prosao prije x godina...otrov tu, otrov tamo...ne znam kako je tacno u sarajevu bilo, al u mom gradu je bilo tog smeca koliko ti bog dragi hoce...dobro smo zivi ostali od toga
eto..hocemo im smeca tog poslat? upsss...pa i nemamo ga bas nesto...