POMOC AMERICI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pitt

Post by pitt »

love wrote:Prvo pomozimo onima koji su nam preci(Palestini,Iraqu) pa onda ovima drugim kojima uz to i ne treba tolika pomoc
cuj ti prioriteta....bolje ti je pomozi majkama srebrenice i ugrozenim kategorijama u svojoj avliji.
A tek sto je nama Irak pomogao u picku lijepu materinu..........fino cak i odlikovashe vojvodu seselja ko da im je iz oka ispao.
jazzemiin

Post by jazzemiin »

cini mi se jucer su poceli sakupljati pare pc kids i ne znam ko jos..helem jedna doktorica (nisam siguran kako se zove, pa necu ni pokusati spomenuti ime, da se ne ogrijesim) je prva donirala 1000 dolara
(bezbeli tamo svrsila specijalizaciju pa uletila da prva bude nebil kake koristi poslije imala kakve koristi), nejse

a ona ideja kiseljak i pastete, valja valja...tako i treba
Last edited by jazzemiin on 02/09/2005 21:50, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Convoy brings relief supplies to New Orleans

Friday, September 2, 2005; Posted: 2:53 p.m. EDT (18:53 GMT)

Louisiana
Mississippi

(CNN) -- A convoy of military vehicles plowed through the flooded streets of New Orleans on Friday bringing food, water and medicine to the thousands of people trapped at a downtown convention center.

The relief effort came as President Bush toured the Gulf Coast to survey damage from Hurricane Katrina and shortly after the mayor of New Orleans said the city was "holding on by a thread."
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ama da je Bosna normalna drzava, konzulat u USA bi locirao Bosance i Hercegovce koji zive direktno u podrucju zahvaceno poplavom, onda bi pokusali te ljude locirati, pa fino vidjeti sta im treba ponajvise, pa onda otvoriti racun za njih, ko hoce da pomogne u USA i sire, da moze to uraditi i da se tacno zna, ponaosob sta je ko i koliko je primio i kraj price.

To bi bilo najbolje po meni. Ali....
Brcko7

Post by Brcko7 »

Sto vi znate skrenuti sa teme ......
Danas sam uplatio 100 dollara.......(red krst)
Halal im bilo.....osjecam se bolje....
ono je uzas zivi....treba pomoci...
ambulanta

#31 Re: POMOC AMERICI

Post by ambulanta »

orbit wrote:kad se dogodi neka nesreca u svijetu amerika salje milijarde dolara pomoci.

svi ocekuju tu pomoc, a nekon sto stigne svi opet pljuju po americi.

koliko je zamalja pomoglo ameriku nakon ove katastrofe ???
skoro svako zeli pomoc americi!
ameri zasluzuju pomoc, kao sto je zasluzuju i svi ostali!
pitt

#32 Re: POMOC AMERICI

Post by pitt »

ambulanta wrote:
orbit wrote:kad se dogodi neka nesreca u svijetu amerika salje milijarde dolara pomoci.

Svi ljudi....bilo gdje na svijetu zasluzuju pomoc u nevolji. Pun mi je kurac vise gledanja ko je ko i zaljenja samo onih koji su nam "bliski". :? :(
Toozla

Post by Toozla »

Brcko7 wrote:Sto vi znate skrenuti sa teme ......
Danas sam uplatio 100 dollara.......(red krst)
Halal im bilo.....osjecam se bolje....
ono je uzas zivi....treba pomoci...
....svaka cast.....evo, ja sam spremio punu vrecu garderobe.....sutra cu je odnijeti u jedan od lokalnih centara za izbjeglice iz NO......ljudi dosli sa po jednom kesom u ruci.....
....ja sam prosao kroz isto i sada nema sanse da cu reci ko ih jebe i meni je bilo isto.....pa ko moze razumijeti ove ljude bolje od nas Bosanaca....
ambulanta

Post by ambulanta »

Vozdra_123 wrote:
PITARKA_SA wrote:sarajka,sarajka i nista drugo :thumbup: :thumbup:
dokazi dokazi :D
samo zato sto si pitarka to mi nije dokaz :D
a sta to moja cura tebi treba da dokazuje? 8) :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

love wrote:
pitt wrote:Pa niej sudan jedina zemlja sa problem 9koji su pomogli braca arapi btw). Sta je na primjer sa 100% ne muslimanskim zemljama......jel njih trebamo prepustiti sudbini?
Pa to i rade danasnje muslimanske misionarske organizacije,posebno u Africkim drzavama i u siromasnim hindu mjestima u Indiji.Ne samo da im pomognemo,mnogi poslje toga predju na Islam,kad vide svjetlost Islama
Love, ... ljudi svasta rade da bi nesto usicarili. Znam za par slucajeva kada su u ratu (u Sarajevu) ljudi presli sa islama na krscanstvo.
Ne znam da li su u tome pronasli svjetlost, ali ...... znam da su dosli do putovnice. :oops:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Vozdra_123 wrote:
PITARKA_SA wrote:sarajka,sarajka i nista drugo :thumbup: :thumbup:
dokazi dokazi :D
samo zato sto si pitarka to mi nije dokaz :D
dokazacu ti,ako to stvarno zelis? :D
pitt

Post by pitt »

Mi smo danas na poslu skupili par stoja i dali .....kompanija ce match dolar za dolar mimoonog sto su vec dali. Imam i jednog izbjeglicu kuci......peh se preselio tamo prije 2 mjeseca i eto ti belaja :(
love

#38 Re: POMOC AMERICI

Post by love »

ambulanta wrote:

Ne svedjani,bar ne po istrazivanju gdje se 58% izjasnilo protiv toga da Svedska salje ikakvu pomoc
Panasonic

#39 Re: POMOC AMERICI

Post by Panasonic »

pa et' nek' im Hrvatska i Madjarska posalju koju milijardu.

Momcino, SAD je najjaca drzava svijeta, a nije ni trazila od nikog pomoc. Ako moze za rat u Iraku potrositi oko 500 milijardi $, ne pada mi na pamet da ima ista saljem.

SAD nije trazila jos od nikoga pomoc, a recimo i to da se Njemacka nudi da pomogne ukoliko SAD hoce, ali nece. Cheers, tema je za plakat.
BECHO

Post by BECHO »

Najgore je sto u ovim teskim trenutcima tamo vlada anarhija, vlast nista ne poduzima da se suzbije glad, izbezumljenost i sav ocaj koji su ti ljudi prezivjeli. Uz sve to, danas imamo prilike da cujemo politicare koji jos vise zastrasuju taj napaceni narod, tzv. dolaskom stotinuBushevih specijalaca koji 'znaju i da ubiju' ukoliko se neko ne pridzrava zakona. Ali sta znaci zakon u okruzenju gdje narod visi po krovovima i ceka evakuaciju i gdje je skoro pa i nedostupna medicinska i humanitarna pomoc. Ja mislim da ce poslije ovog, tema 'Kyoto' vise puta biti spominjana u nezavisnim medijskim kuloarima, privrednim a posebno u opoziciono-politickim krugovima. Protiv sile prirode se nemoze ali se moze uciniti znatniji i veci korak prema rjesavanju globalnog pitanja zastite planete i okolisa, prema kojem se, nazalost, americka diplomacija i nije bas pokazala u najboljem svjetlu.
MBA

Post by MBA »

Nesferatu wrote:
ne mozes tako razmisljati nije narod kriv za busha...uostalom i mi u bosni(govorim uopste) smo izabrali i aliju i karadzica pa nam se desio belaj i niko nas nije pitao za koga smo glasali nego su ljudi slali pomoc onda kad nam je trebala....
Ama kljucno je da nama pomoc koja nam je trebala, nije poslana. A nije poslana upravo radi onih koji su nas predstavljali u svijetu.

Ista stvar ce se odigrati i u NO. Na "srecu" Americkog naroda, koji ce platit ceh. I kojeg ce sve banke, osiguravajuce agencije i naftasi, sad poderati finansijski jer moraju nadoknaditi lovu za isplatu premija onima koje su osiguravali ili onu potrosenu na popravku svojih naftnih platformi/naftovoda/rafinerija....Uglavnom, svaki macak za svoj kracak.

Cini mi se da si u USA, a ako je to tacno, onda si covjek bez karaktera jer tu inace ne bi bio. Tvoji su komentari sramotni i odaju tvoju ignoranciju i nezadovoljstvo sa samim sobom. Iskreno se nadam da neko iz DHS-a prati ovakve pizdarije pa da te baci nazad gdje ti je i mjesto--moralna fukaro.
MBA

#42 Re: POMOC AMERICI

Post by MBA »

Panasonic wrote:

Momcino, SAD je najjaca drzava svijeta, a nije ni trazila od nikog pomoc. Ako moze za rat u Iraku potrositi oko 500 milijardi $, ne pada mi na pamet da ima ista saljem.

SAD nije trazila jos od nikoga pomoc, a recimo i to da se Njemacka nudi da pomogne ukoliko SAD hoce, ali nece. Cheers, tema je za plakat.

Njemacka se vec ponudila.
Panasonic

#43 Re: POMOC AMERICI

Post by Panasonic »

MBA wrote:
Panasonic wrote:

Njemacka se vec ponudila.
Pa to i kazem, ali SAD ne trazi pomoc od njih.
danas

Post by danas »

pitt wrote:Mi smo danas na poslu skupili par stoja i dali .....kompanija ce match dolar za dolar mimoonog sto su vec dali. Imam i jednog izbjeglicu kuci......peh se preselio tamo prije 2 mjeseca i eto ti belaja :(
tako je i kod mene; daju dolar za dolar i svi smo dali -- koliko ko moze. i u poslugama kada kupujes, mozes da dodas dolar, ili dva, ili pet -- i uvijek kad odem da nesto kupim, ja dodam na racun... pa se nadam da ce to biti od neke pomoci... mene ne interesuju ni vlade ni drzave, znam da kad sam ja dosla ovdje, bilo je masa LJUDI koji su pomogli svojim licnim zalaganjem... eto, ja ne vjerujem u boga, ali vjerujem da je moja karma da se oduzim "nekome" koga je snasla ta nesreca da mora iz svoje kuce da bjezi kao i ja sto sam bjezala sa jednom plasticnom vrecicom... ne razumijem kako se iko moze ovome radovati...

a ovo ce busha zacementirati, pa gnjida nije ni otisao dole da iskaze sucut, ni da pozove na red i mir... ma nista... da nije i dalje "na odmoru"?!? nacionalna garda nema dovoljno ljudstva i opreme da adekvatno reaguje, jer ih je pola u iraku... ma da bog sacuva.
kekec

Post by kekec »

znam da kad sam ja dosla ovdje, bilo je masa LJUDI koji su pomogli svojim licnim zalaganjem
Dobro se dobrim vraca. Uvijek.
Danas, budi takva i sutra. :thumbup:
karanana

Post by karanana »

treba pomoci pa makar i simbolicno. amerika je zenlja koja je nama najvise pomogla i jos uvijek materijalno pomaze, dok su sadam i gadafi sjedili sa milosevicem i seseljom. nesferatu, ti si mi se nesto nakostrijesio a ta te je zemlja prihvatila kao svog a ti drvlje i kamenje na nju. ako imas takva osjecanja vrati se u bosnu ili idu u neku prijateljskiju zemlju. stidi se! kondome ti je mogla slati samo francuska i engleska
Uh

Post by Uh »

love wrote:Prvo pomozimo onima koji su nam preci(Palestini,Iraqu) pa onda ovima drugim kojima uz to i ne treba tolika pomoc

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Bas si mi interesantan sa tim razmisljanjem. Daj covjece ne bulazni ba, kako su oni preci od Amerike?
Sta su ti poslali kad je bio rat?
Sto sad ne dadnu naftu za jeftinije?
Hoce racku, sad se samo bogate.

Ameri su ako nista zaustavili krvoprolice u Bosni.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

MBA wrote:
Nesferatu wrote:
ne mozes tako razmisljati nije narod kriv za busha...uostalom i mi u bosni(govorim uopste) smo izabrali i aliju i karadzica pa nam se desio belaj i niko nas nije pitao za koga smo glasali nego su ljudi slali pomoc onda kad nam je trebala....
Ama kljucno je da nama pomoc koja nam je trebala, nije poslana. A nije poslana upravo radi onih koji su nas predstavljali u svijetu.

Ista stvar ce se odigrati i u NO. Na "srecu" Americkog naroda, koji ce platit ceh. I kojeg ce sve banke, osiguravajuce agencije i naftasi, sad poderati finansijski jer moraju nadoknaditi lovu za isplatu premija onima koje su osiguravali ili onu potrosenu na popravku svojih naftnih platformi/naftovoda/rafinerija....Uglavnom, svaki macak za svoj kracak.

Cini mi se da si u USA, a ako je to tacno, onda si covjek bez karaktera jer tu inace ne bi bio. Tvoji su komentari sramotni i odaju tvoju ignoranciju i nezadovoljstvo sa samim sobom. Iskreno se nadam da neko iz DHS-a prati ovakve pizdarije pa da te baci nazad gdje ti je i mjesto--moralna fukaro.
Ama covjek bez karaktera si ti. Zivis u pregradju Detroita i pljujes po Bosancima koji zive u Hamtramcku jer su kao sirotinja i nesposobni da zarade vise i da imaju bolje. A, prisegnuo si zakletvu George Bushu i Detroitu. E, jebali te i jedan i drugi, kapis?
Majjah

Post by Majjah »

Daj da skupimo hrane za ugrozene americke pse i macke koje pate u ovoj katastrofi. Oni su takodjer imali srca da misle na nase sarajevske koje bi jadne skapale da nije bilo onih konzervi psecije i macije hrane koje su nam slali! :razz:
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:tako je i kod mene; daju dolar za dolar i svi smo dali -- koliko ko moze. i u poslugama kada kupujes, mozes da dodas dolar, ili dva, ili pet -- i uvijek kad odem da nesto kupim, ja dodam na racun... pa se nadam da ce to biti od neke pomoci... mene ne interesuju ni vlade ni drzave, znam da kad sam ja dosla ovdje, bilo je masa LJUDI koji su pomogli svojim licnim zalaganjem... eto, ja ne vjerujem u boga, ali vjerujem da je moja karma da se oduzim "nekome" koga je snasla ta nesreca da mora iz svoje kuce da bjezi kao i ja sto sam bjezala sa jednom plasticnom vrecicom... ne razumijem kako se iko moze ovome radovati...
Kao da sam ja pisao...
danas wrote:a ovo ce busha zacementirati, pa gnjida nije ni otisao dole da iskaze sucut, ni da pozove na red i mir... ma nista... da nije i dalje "na odmoru"?!? nacionalna garda nema dovoljno ljudstva i opreme da adekvatno reaguje, jer ih je pola u iraku... ma da bog sacuva.
Samo bih dodao...

Image
Post Reply