peepeep wrote:
Pa haj radosna ti majka, reci nam kako ti to sestra sama odradi da i mi znamo
Ovako kako je Njanjavi opisao masiranje ove kuglice između palca i kažiprsta (mislim da je obično desne ruke) i onda legne i samo si lagano, bez jakog pritiska, masira trbuh od dijafragme prema pupku tako da "vrati" želudac na mjesto.
Meni je baka kod koje sam išla tako masirala trbuh i onda mi preko pupka svezala maramu u koju je bio savijen komad novinskog papira, da to drži želudac na mjestu i to sam morala nositi 7 dana, skidala samo kad sam se tuširala. Zabranila dizanje ruku iznad glave 7 dana i to je bilo to.
A prvi put mi je susjed masirao ovaj prostor između palca i kažiprsta (strašno je boljelo) i onda navlačio tu istu ruku od zgloba prema laktu, kapilari mi bili popucali, imala užasnu mučninu, onda legla na tu ruku s palcem u šaci, sve kako je Njanjavi opisao, zaspala, kad sam se probudila, kao nova.
@Njanjavi, znam za ovaj vakum ali s čašom, ne s lončićem.
Inače, netko mi je rekao kako provjeriti je li želudac pomjeren, leći na ravnu površinu i staviti tri prsta u pupak, ako nakon nekog vremena osjetite otkucaje srca u pupku, sve je u redu, ako ne osjetite, želudac je pomjeren.