Muniza ti si ubačeni element...muniza wrote:Upravo tako, ove zanesene nacionaliste koji misle da će (ne)prirodnim priraštajem pokrenuti neke veće promjene će stvarnost spustiti na zemlju, samo ćemo se patiti u siromaštvu i nepismenosti, baš kao i palestinci.area51 wrote:Nema to veze,i Jevreja je par milona a Arapa milijarda pa ih ovi handre ko budale
Pružena ruka pomirenja bosanskim Hrvatima je jedan od osnova jačanja BiH, Hrvati sa svojih 15-tak posto su mnogo bitniji faktor nego što to nazgled djeluje. Naravno i od njih se očekuje da promjene svoju politiku ali Bošnjaci/muslimani kao dominantiniji moraju napraviti prvi korak.
Jako je bitno popraviti odnose kako bi se konačno uništio srpski mit o 3 strane rata u BiH, ako to ne uspijemo onda će to biti jedina srpska pobjeda u balkanskim ratovima.
Koliko god bolno zvučalo naše odnose ne možemo gledati samo kroz Ahmiće ili Konjic već i kroz činjenicu da smo zajedno sa Hrvatima zaustavili napredovanje agresora u odlučnim momentima i da smo na kraju skupa oslobodili veliki dio zemlje. Preko Hrvatske su dolazili oružje i hrana pa makar i uzimali sebi dio, za što su realno imali pravo, koliko se naših ranjenika liječilo u HR tokom najgorih sukoba sa HVO, samo za usporedbu koliko je u Srbiji, ili kako nam je to Srbija "pomogla"?.
Da Alija nije bio kukavica kakva jest i da je manje taktizirao a više djelovao, već tokom rata u HR (planovi o rušenju mostova, uništavanju magistrala, pruga kako bi se JNA spriječila...), rat bi trajao godinu dana i mi bi odlučivali o sudbini Srbije a ne obratno. Nakon toga svak svojim putem ili konfederacija sa hrvatskom (kako je i bilo planirano), naravno Hrvati bi se morali pozdraviti sa svakim oblikom dominacije nad Bošnjacima/muslimanima. Ni naše ruke nisu čiste tako da bi se moglo do sutra razglabati...
Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
- Liga Rojalista
#51 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
-
tnnt
#52 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
baš gledam na federalnom zavodu za statistiku za 2011 godkokise wrote:Hrvati BiH imaju prirodni prirastaj od-1900 godisnje u prosjeku. Bosnjaci od +6000 godisnje dok je RS imala prirodni prirastaj od-6700 u 2011. godini.
Dakle za 10-20 godina Bosnjaci ce ciniti preko 90% FBIH. Tako da neznam zasto pricati o pomirenju kada vec danas maltene nema ko da se pomiri. Mladi Hrvati su otisli vani a stariji su tu ostali da umru.
Bošnjaci imaju prirast od +2000 a Hrvati -1600
zar morate baš svugde napuhivati i lagati?
nemaš se čemu veseliti, odlazi svatko tko stigne iz Bosne
a Hrvati imaju prednost jer ipak posjeduju putovnice i imaju svoju drugu državu u blizini, a kada se i vama omogući
vjerujem da će mnogi Bošnjaci još masovnije otići
-
muniza
#53 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Haha, i kome ga ubacujemLiga Rojalista wrote:Muniza ti si ubačeni element...muniza wrote:Upravo tako, ove zanesene nacionaliste koji misle da će (ne)prirodnim priraštajem pokrenuti neke veće promjene će stvarnost spustiti na zemlju, samo ćemo se patiti u siromaštvu i nepismenosti, baš kao i palestinci.area51 wrote:Nema to veze,i Jevreja je par milona a Arapa milijarda pa ih ovi handre ko budale
Pružena ruka pomirenja bosanskim Hrvatima je jedan od osnova jačanja BiH, Hrvati sa svojih 15-tak posto su mnogo bitniji faktor nego što to nazgled djeluje. Naravno i od njih se očekuje da promjene svoju politiku ali Bošnjaci/muslimani kao dominantiniji moraju napraviti prvi korak.
Jako je bitno popraviti odnose kako bi se konačno uništio srpski mit o 3 strane rata u BiH, ako to ne uspijemo onda će to biti jedina srpska pobjeda u balkanskim ratovima.
Koliko god bolno zvučalo naše odnose ne možemo gledati samo kroz Ahmiće ili Konjic već i kroz činjenicu da smo zajedno sa Hrvatima zaustavili napredovanje agresora u odlučnim momentima i da smo na kraju skupa oslobodili veliki dio zemlje. Preko Hrvatske su dolazili oružje i hrana pa makar i uzimali sebi dio, za što su realno imali pravo, koliko se naših ranjenika liječilo u HR tokom najgorih sukoba sa HVO, samo za usporedbu koliko je u Srbiji, ili kako nam je to Srbija "pomogla"?.
Da Alija nije bio kukavica kakva jest i da je manje taktizirao a više djelovao, već tokom rata u HR (planovi o rušenju mostova, uništavanju magistrala, pruga kako bi se JNA spriječila...), rat bi trajao godinu dana i mi bi odlučivali o sudbini Srbije a ne obratno. Nakon toga svak svojim putem ili konfederacija sa hrvatskom (kako je i bilo planirano), naravno Hrvati bi se morali pozdraviti sa svakim oblikom dominacije nad Bošnjacima/muslimanima. Ni naše ruke nisu čiste tako da bi se moglo do sutra razglabati...
A sad realno, fakat, čiji bih to trebao biti "ubačeni elemenAt"? Srpski, hrvatski, američki...?
-
kokise
#54 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Nije za 2011. godinu je Bosnjaka +4500. Prosjek u zadnjih 6 godina je +6000.tnnt wrote:baš gledam na federalnom zavodu za statistiku za 2011 godkokise wrote:Hrvati BiH imaju prirodni prirastaj od-1900 godisnje u prosjeku. Bosnjaci od +6000 godisnje dok je RS imala prirodni prirastaj od-6700 u 2011. godini.
Dakle za 10-20 godina Bosnjaci ce ciniti preko 90% FBIH. Tako da neznam zasto pricati o pomirenju kada vec danas maltene nema ko da se pomiri. Mladi Hrvati su otisli vani a stariji su tu ostali da umru.
zar morate baš svugde napuhivati i lagati?![]()
a Hrvati imaju prednost jer ipak posjeduju putovnice i imaju svoju drugu državu u blizini, a kada se i vama omogući
www.fzs.ba
-
tnnt
#55 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
http://www.fzs.ba/Dem/SB-170-Dem2011.pdf provjeri samkokise wrote:
http://www.fzs.ba
rođeno 15.604 Bošnjaka
umrlo 13.603
i koliko je to?
ostalo mi se neda ni gledati
-
muniza
#56 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Ali buraz, kakva je prespektiva za tih "+6000 u prosjeku"? Vidi bolan kako je nama, jel može većina nas reći "da, sigurno ću za mjesec/godinu imati posao i moći prehraniti porodicu, platiti školovanje, zdrvavstvo..."? Ja ne mogu garantovati za sebe a kamoli za svoje djete. Reče da iza Izraela stoji Amerika, istina ali i iza Srbije stoji Rusija pa onda tih + 6000 godinje zvuči kao šala il grebalica na bingu.kokise wrote:Nije za 2011. godinu je Bosnjaka +4500. Prosjek u zadnjih 6 godina je +6000.tnnt wrote:baš gledam na federalnom zavodu za statistiku za 2011 godkokise wrote:Hrvati BiH imaju prirodni prirastaj od-1900 godisnje u prosjeku. Bosnjaci od +6000 godisnje dok je RS imala prirodni prirastaj od-6700 u 2011. godini.
zar morate baš svugde napuhivati i lagati?![]()
http://www.fzs.ba
Moramo početi živjeti u stvarnosti inače se nikom dobro ne piše, Bošnjaci/Srbi/Hrvati se trebaju okrenuti poslu, ekonomiji, jugonostalgičari i komunjare se moraju probuditi, umiti dobro hladnom vodom i ostaviti iza sebe sve što je bilo, da je valjalo ne bi propalo i tek onda nam može biti bolje.
Ko što neko gore reče, da je sve kako treba ne bi više razmišljali o rukovanjima i pomirenjima, išlo bi to samo od sebe...
-
eman
#57 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
:
Rusija dodje kao stara baba
Iza nas stoji Turska,a iza Turske Amerikaistina ali i iza Srbije stoji Rusija pa onda tih + 6000 godinje zvuči kao šala il grebalica na bingu.
-
muniza
#58 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
U pravu si, onda preostaje samo štancanje, štancanjem do slobode jel deeman wrote::Iza nas stoji Turska,a iza Turske Amerikaistina ali i iza Srbije stoji Rusija pa onda tih + 6000 godinje zvuči kao šala il grebalica na bingu.
- cyprus
#59 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
E to je stav i pristupkokise wrote:Hrvati BiH imaju prirodni prirastaj od-1900 godisnje u prosjeku. Bosnjaci od +6000 godisnje dok je RS imala prirodni prirastaj od-6700 u 2011. godini.
-
hizo ramidovic
#60 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
da, tipicni maloumni balavac ciji je babo, kao veliki patriota, na vakat zdimio iz bosne i uvalio guzicu u neku daleku i sigurnu zemlju pa njegovo balavce sa sigurne distance sad nama u bosni nudi velikodusno genijalna rjesenja.cyprus wrote:E to je stav i pristupkokise wrote:Hrvati BiH imaju prirodni prirastaj od-1900 godisnje u prosjeku. Bosnjaci od +6000 godisnje dok je RS imala prirodni prirastaj od-6700 u 2011. godini.
Dakle za 10-20 godina Bosnjaci ce ciniti preko 90% FBIH. Tako da neznam zasto pricati o pomirenju kada vec danas maltene nema ko da se pomiri. Mladi Hrvati su otisli vani a stariji su tu ostali da umru.![]()
-
kokise
#61 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Nema to nikakve veze sa maloumnim balavcima. To ti se jednostavno zove desnica. Imas ljevicare i imas desnicare. Ovaj kipar je ljevicar i Jugoslaven.
Ja ne vjerujem u suzivot. To je moje pravo. Dakle vjerujem u to da ce FBIH postati vremenom, ak ovec nije danas, Bosnjacka drzava isto kao i dijelovi RS-a.
Ja ne vjerujem u suzivot. To je moje pravo. Dakle vjerujem u to da ce FBIH postati vremenom, ak ovec nije danas, Bosnjacka drzava isto kao i dijelovi RS-a.
- cyprus
#62 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Ne, to se jednostavno zove šovinizam. Ti naravno nisi problem, jer si trol, a i ne živiš ovdje... Ti eventualno možeš biti problem Holandije ili gdje već živiš... Problem su gamad koja zastupaju te tvoje stavove u stvarnom životu na prostoru BiH... A nije da ih nema, u sva tri i pol tora...kokise wrote:Nema to nikakve veze sa maloumnim balavcima. To ti se jednostavno zove desnica. Imas ljevicare i imas desnicare. Ovaj kipar je ljevicar i Jugoslaven.
-
kokise
#63 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Ti prosvijetljeni Jugoslaveni koji pricaju o tome da je Tvrtko krunjen u Srbiji i slicne gluposti su u izumiranju. Ne trebas se uopste nadati da ces ti u buducnosti zivijeti u nekom Sarajevu gdje ce vladati taj neku Yugonostalgicarski duh. Za 10 ili 20 godina vecina ce biti nacionalisti. Na jednog Jugoslavena ili ljevicara imas 100 nacionalista ili kako ih ti zoves sofinista..cyprus wrote:Ne, to se jednostavno zove šovinizam. Ti naravno nisi problem, jer si trol, a i ne živiš ovdje... Ti eventualno možeš biti problem Holandije ili gdje već živiš... Problem su gamad koja zastupaju te tvoje stavove u stvarnom životu na prostoru BiH... A nije da ih nema, u sva tri i pol tora...kokise wrote:Nema to nikakve veze sa maloumnim balavcima. To ti se jednostavno zove desnica. Imas ljevicare i imas desnicare. Ovaj kipar je ljevicar i Jugoslaven.
- JohnnyS
#64 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
cyprus wrote:Ne, to se jednostavno zove šovinizam. Ti naravno nisi problem, jer si trol, a i ne živiš ovdje... Ti eventualno možeš biti problem Holandije ili gdje već živiš... Problem su gamad koja zastupaju te tvoje stavove u stvarnom životu na prostoru BiH... A nije da ih nema, u sva tri i pol tora...kokise wrote:Nema to nikakve veze sa maloumnim balavcima. To ti se jednostavno zove desnica. Imas ljevicare i imas desnicare. Ovaj kipar je ljevicar i Jugoslaven.
Šta poželiti ovim dijasporskim desničarima i nacionalistima nego da im u novim domovinama stalno pobjeđuju one ideje za kakve navijaju u BiH
-
gost iz ZG
#65 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Pomirenje, da ili ne?
Mislim da nikad nije ni bilo neke velike mržnje - bez obzira na sranja 93 ..
Ne znam u koju kategoriju Hrvata ja spadam, no sigurno ne u onu koja je ta sranja opravdavala
@kokise
ugasi computer, izađi van na zrak, nađi curu život je lijep
q...čenje ostavi za granicu BiH i HR;
naši carinici "obožavaju" tipove kao što si ti i slični
Nažalost, normalni ljudi trpe zbog takvih
Mislim da nikad nije ni bilo neke velike mržnje - bez obzira na sranja 93 ..
Ne znam u koju kategoriju Hrvata ja spadam, no sigurno ne u onu koja je ta sranja opravdavala
@kokise
ugasi computer, izađi van na zrak, nađi curu život je lijep
q...čenje ostavi za granicu BiH i HR;
naši carinici "obožavaju" tipove kao što si ti i slični
Nažalost, normalni ljudi trpe zbog takvih
- animals
#66 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Takve kao ti treba izolovati, a nisi jedini, ima ih na sve strane, nazalost..to ti je ona vjecna borba izmedju dobra i zla..jadna bi bila BIH, da je zastupaju takvi kao ti..kokise wrote:Nema to nikakve veze sa maloumnim balavcima. To ti se jednostavno zove desnica. Imas ljevicare i imas desnicare. Ovaj kipar je ljevicar i Jugoslaven.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... litu/19723

Hvala hrvatskim vlastima što vratiše gazijino tijelo (ostatke) da ga ukopamo k'o što i doliči gaziji da mu se zna za mezar.
Kazna će biti izrečena u sklopu izricanja presude HZ HB šestoriki 29. svibnja/maja 2013.g., a nepoznati direktni izvršioci ubistva će već biti otkriveni jer se zna da jošte šetaju Čapljinom.
Nadam se i obratno, da će biti pronađeno tijelo gen.Šantića iz Bihaća i vraćeno porodici da ga ukopaju.
Peace 4 ever.

Hvala hrvatskim vlastima što vratiše gazijino tijelo (ostatke) da ga ukopamo k'o što i doliči gaziji da mu se zna za mezar.
Kazna će biti izrečena u sklopu izricanja presude HZ HB šestoriki 29. svibnja/maja 2013.g., a nepoznati direktni izvršioci ubistva će već biti otkriveni jer se zna da jošte šetaju Čapljinom.
Nadam se i obratno, da će biti pronađeno tijelo gen.Šantića iz Bihaća i vraćeno porodici da ga ukopaju.
Peace 4 ever.
- Skijaš
#68 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
To je pogresna argumentacija jer se istom stvara jaz izmedju ta dva naroda s jedne strane i srpskog sa druge. A mi svaku svoju misao, svaku svoju rijec trebamo filtrirati kroz taj filter moralnog, pravednog.murathans wrote:Historija tvrdi da do devedesetih godina Bošnjaci i Hrvati nikad nisu ratovali jedni protiv drugih, osim kao topovsko meso za Tursku odnosno Austriju. Prošlost oba naroda je isprepletena.
Sto se tice same teme, lako je izgraditi mostove medju ljudima, to se uradi za pola godine pozitivne kampanje kroz medije, skolstvo, sport, politiku itd. A te kampanje nece biti dok ne bude potpuno porazena ideja razdvajanja naroda. Dijelove BiH se i danas svojata samo za ovaj ili onaj narod, sto generise sukobe jer dogovora oko toga sta je cije ne moze biti. S tim treba zavrsiti, a ostalo ce lako ici, organski i po inerciji.
- mO k3
#69 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Oslobodice ih krivice ....PipiDugaDevetka wrote:http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... litu/19723
Peace 4 ever.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#70 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Misliš?! Ja se nadam novom UZP-eu=Udruženi Zločinački Pothvat!mO k3 wrote: Oslobodice ih krivice ....
Najavili su izricanje prvostepene za 29. svibanj/maj 2013.g. Postoji li neka drugačija info.? Neka odgoda ili slično?
- malsal
#71 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Ako cemo drzavu djelit i zajedno zivit onda nam nema druge.
Mislim da ce nam trebat jedno 40-50 godina da se stvari normalizuju, duze ako nastvimp djecu indoktrinirat i mrznjom trovat.
Mislim da ce nam trebat jedno 40-50 godina da se stvari normalizuju, duze ako nastvimp djecu indoktrinirat i mrznjom trovat.
-
udrch
#72 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
valjda dođe do pomirenja, jer ako ne dođe, nema napredka još bar 50 godina..jedino Bošnjaci i Hrvati zajedno mogu napraviti neki pomak..tad bi se valjda pridružilo i nešto Srba..inače ako budemo čekali emancipaciju srpskog naroda, načekaćemo se do sudnjeg dana..
iako mislim da je stanje u Srednjoj Bosni dobro, jedino Hercegovci i HDZ koči bolji pomak..
iako mislim da je stanje u Srednjoj Bosni dobro, jedino Hercegovci i HDZ koči bolji pomak..
- malsal
#73 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
------PipiDugaDevetka wrote:http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... litu/19723
Peace 4 ever.
Pipi od kada su ove vjesti ?
Znao sam Kapu dobro (kao djete), vazda je nesto popravljo i radio. Ne mogu se sjetit koliko sam se puta po njegovoj tresnji u Pocitelju popeo. Sjecam ga se kao dobrog covjeka, postenog i radisnog.
Imao je zenu Veru i dvoje predobre djece, nadam se da ce njima biti makar malo lakse kad mu na grob mogu otic.
A "neko" bi stvarno trebo zakonsti odgovarat za ubistvo neduznog covjeka, bez obzira koliko je godina proslo.
-
kokise
#74 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
Takve treba izolovati i poslati na goli otok? Potom djecu uciti u skolama sta je dobro razmisljanje a sta je lose kroz indoktrinaciju? Znaci sistem zagovaras kakav je bio za vrijeme druga Tita gdje ce se odredjivati sta je pogresno a sta dobro?animals wrote: Takve kao ti treba izolovati, a nisi jedini, ima ih na sve strane, nazalost..to ti je ona vjecna borba izmedju dobra i zla..jadna bi bila BIH, da je zastupaju takvi kao ti..
Shvatite da je biti desnicar i nacionalista legitimno politicko opredjeljenje. Ja ne vjerujem u bratstvo i jedisntvo. Vjerujem da je nacionalna drzava jedino sigurno utociste.
Kao sto smo vidijeli to bratstvo i jedistvo koje je se gradilo 60 godina je se raspalo za par dana cim je nastao prvi problem. Porodice su se razvodile; mama na svoju stranu a Tata na svoju. Je li zelimo da opet gradimo takvo nesto?
Ne ljutim se sto neki ljudi i dalje vjeruju u to nekakvo bratvo i jedinstvo no glupo je nazivati ljude koji imaju drugacije stavove sofinistima...
- malsal
#75 Re: Pomirenje Bošnjaka i Hrvata ( da ili ne )
------kokise wrote:Takve treba izolovati i poslati na goli otok? Potom djecu uciti u skolama sta je dobro razmisljanje a sta je lose kroz indoktrinaciju? Znaci sistem zagovaras kakav je bio za vrijeme druga Tita gdje ce se odredjivati sta je pogresno a sta dobro?animals wrote: Takve kao ti treba izolovati, a nisi jedini, ima ih na sve strane, nazalost..to ti je ona vjecna borba izmedju dobra i zla..jadna bi bila BIH, da je zastupaju takvi kao ti..
Shvatite da je biti desnicar i nacionalista legitimno politicko opredjeljenje. Ja ne vjerujem u bratstvo i jedisntvo. Vjerujem da je nacionalna drzava jedino sigurno utociste.
Kao sto smo vidijeli to bratstvo i jedistvo koje je se gradilo 60 godina je se raspalo za par dana cim je nastao prvi problem. Porodice su se razvodile; mama na svoju stranu a Tata na svoju. Je li zelimo da opet gradimo takvo nesto?
Ne ljutim se sto neki ljudi i dalje vjeruju u to nekakvo bratvo i jedinstvo no glupo je nazivati ljude koji imaju drugacije stavove sofinistima...
Nek su nam te nacionalno ciste drzave, pune patriota/nacionalista/sofinista srecu donjele. Nek nisu na etnickom ciscenju, kriminalu i lopovluku pravljene. Nek nisu budzasto rasprodate bogatunima. Nek nam je srednja klasa ojacala i ekonomija se popravila. Nek su nam sportski klubovi ojacali i nek su nam djeca u bolje skole krenula. Nek je nama u svakom pogledu bolje kao Srbima, Hrvatima ili Bosnjacima. A za ostalo cemo lako...