Ljudi pomagajte!
Za vrijeme boravka na Vlašiću jučer sam pronašla dva kučića. Bili su zavezani u kesi i bačeni u kontenjer. Još su slijepi mislim da su stari dan-dva. Kako sam se sažalila na njih dovela sam ih kući u Sarajevo i utoplila. Zvala sam veterinarsku stanicu u Sarajevu - Stup i rekli su mi da ih treba hraniti adaptiranim mlijekom za pse te kako je jucer bila nedelja i ništa nije radilo rekli su mi da za prvu ruku može pomoći adaptirana hrana za bebe. Tako da ih od jucer hranim s tim a danas kad se vratim s posla kupicu im adaptiranu hranu za cuke.
Nakon obroka ih masiram toplim vlažnim peškirom tako da ''odrade'' stolicu i urin. Nadam se da će preživjeti, cilj mi je da ih dignem na noge. Dakle, svaki savjet u vezi cukica je dobrodošao: da li radim sve ispravno? znam da ih sad u ovoj fazi treba hraniti svaka dva-tri sata, da ih treba masirati poslije jela...dakle, svi prijedlozi u vezi njih dobro došli.
Pomagajte -kučići stari dan-dva
Moderator: anex
- Pasiflora
#2 Re: Pomagajte -kučići stari dan-dva
Na zalost nemam nikakav savjet, samo ti zelim izraziti svoje postovanje. Sjajna si osoba
Nadam se da ce doci neko ko ima iskustva sa stencima da ti pomogne. Sretno i tebi i njima
Nadam se da ce doci neko ko ima iskustva sa stencima da ti pomogne. Sretno i tebi i njima
- JaneEyre
#3 Re: Pomagajte -kučići stari dan-dva
Hvala!
Zvala sam i Vetlife i isto su mi to rekli a našla sam i dosta savjeta na internetu...inače, ne mogu da vjerujem da je neko u stanju da dva ziva bica na pocetku zivota ZAVEZE U KESU DA NEMAJU ZRAKA I BACI U KONTENJER I TAJ KONTENJER ZATVORI. Puka je slučajnost što sam tu naišla sa prijateljicom, pretpostavljam da nisu dugo tu ni bili ne znam koliko bi izdržali...taj koji je to uradio danas-sutra je u stanju to uraditi i ljudima...
Zvala sam i Vetlife i isto su mi to rekli a našla sam i dosta savjeta na internetu...inače, ne mogu da vjerujem da je neko u stanju da dva ziva bica na pocetku zivota ZAVEZE U KESU DA NEMAJU ZRAKA I BACI U KONTENJER I TAJ KONTENJER ZATVORI. Puka je slučajnost što sam tu naišla sa prijateljicom, pretpostavljam da nisu dugo tu ni bili ne znam koliko bi izdržali...taj koji je to uradio danas-sutra je u stanju to uraditi i ljudima...
- Pasiflora
#4 Re: Pomagajte -kučići stari dan-dva
Da, u pravu si. Nazalost
Nadam se da si malene dobro utoplila, vjerovatno su se bez mame malo posmrzavali + sto je danas bas hladno...
Nadam se da si malene dobro utoplila, vjerovatno su se bez mame malo posmrzavali + sto je danas bas hladno...
-
luna09
#5 Re: Pomagajte -kučići stari dan-dva
Hajd molim te provjeri imaš li privatnu poruku ,nisam sigurna da li ti je otišlaJaneEyre wrote:Hvala!
Ili još bolje javi se ovom momku ,sigurno ćeš u njemu imati savršenog savjetnika
https://www.facebook.com/#!/edin.siljko ... 272732%3A6
- JaneEyre
#6 Re: Pomagajte -kučići stari dan-dva
@luna09: Hvala, stupila u kontakt koji ste mi proslijedili!:)