Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mersedb
#1 Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
pomagajte drugovi,,,zaista sam stavljen pred zid i neznam vise sta da radim.
Problem je sljedeci
:Zadnjih mjesec se zezam sa pumpom,,,,mjenjao sam dvije do sada,,,bosch pumpa je u pitanju,,,,
radi po 7 dana i opet problem,,,
sada nemogu da palim,,,,,a cuje se klepetanje kod suvozacevih nogu,,,tak tak tak,,,,,,kada pokusam da palim,,,
lampice sve gora na instrument tabli jer se tek ugase kada se upali auto,,,,,
zanima me sta bi moglo biti,,,,da nije filter goriva ili svjecice????
nemam pojma vise,,,,,nabacao sam se para a poludio sam,,,
POMAGAJTEEEE
Problem je sljedeci
:Zadnjih mjesec se zezam sa pumpom,,,,mjenjao sam dvije do sada,,,bosch pumpa je u pitanju,,,,
radi po 7 dana i opet problem,,,
sada nemogu da palim,,,,,a cuje se klepetanje kod suvozacevih nogu,,,tak tak tak,,,,,,kada pokusam da palim,,,
lampice sve gora na instrument tabli jer se tek ugase kada se upali auto,,,,,
zanima me sta bi moglo biti,,,,da nije filter goriva ili svjecice????
nemam pojma vise,,,,,nabacao sam se para a poludio sam,,,
POMAGAJTEEEE
-
Grga07
#2 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
čekaj malo, napisao si 1.0B B bi trebalo znaciti benzin? Otkud onda bosch pumpa?
Kako ti se ponasalo auto prije nego se ugasilo, ako se ugasilo u voznji ili sta vec...?
Ima li struje-iskre na svjecicama kada verglas?
Koji je napon na akumulatoru?
Kako ti radi auto kada ga uspijes upaliti?
Kako ti se ponasalo auto prije nego se ugasilo, ako se ugasilo u voznji ili sta vec...?
Ima li struje-iskre na svjecicama kada verglas?
Koji je napon na akumulatoru?
Kako ti radi auto kada ga uspijes upaliti?
-
mersedb
#3 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
benzinac jaro,,,poluajnspric,slabo se razumijem u auta,,,,
prije na dan,,,je malo trzalo u toku voznje,,,,,a sada ga nikako nemogu upaliti,,,,majstor ce doci danas VALJDA,,,,
ziv neznam sta bi bilo,,,,a svjecice ja ne diram,,,nerazumijem se nikako u to,,,,
prije na dan,,,je malo trzalo u toku voznje,,,,,a sada ga nikako nemogu upaliti,,,,majstor ce doci danas VALJDA,,,,
ziv neznam sta bi bilo,,,,a svjecice ja ne diram,,,nerazumijem se nikako u to,,,,
- AmADin_gospo
#4 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
pošto se ne razumiješ u auta, a pošto si mjenjao 2 puta pumpu, znači da nemaš problema s pumpom nego nečim drugim što sjebe istu.
Dizel Bosch pumpu nemaš, ali može biti da s mjenjao einspritz pumpu jer se radi o motoru 1.0 12v benzincu Monotronic-u s 1 diznom. klepetati ti može remen, španer ili vodena pumpa
koji ti je "majstor" do sada popravljao auto ?
www.opelteam.ba
Dizel Bosch pumpu nemaš, ali može biti da s mjenjao einspritz pumpu jer se radi o motoru 1.0 12v benzincu Monotronic-u s 1 diznom. klepetati ti može remen, španer ili vodena pumpa
www.opelteam.ba
- Qler
#5 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
Safety Car na stupu, alfa i omega za opele 
Mom starom se gasila u voznji, niko nije znao sta joj je, ni ovlasteni servisi, ni bihamk, ni "avlijaneri", dok je stari nije dole odveo i ljudi sredili.
Mom starom se gasila u voznji, niko nije znao sta joj je, ni ovlasteni servisi, ni bihamk, ni "avlijaneri", dok je stari nije dole odveo i ljudi sredili.
- kolloring
#6 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
mala digresija....
Al kad smo vec kod Opel Corse B, gdje bi se (provjereno) mogla uzeti galerija/krovni nosac za istu.
Hvala.
Al kad smo vec kod Opel Corse B, gdje bi se (provjereno) mogla uzeti galerija/krovni nosac za istu.
Hvala.
- AmADin_gospo
#7 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
kod mene, original THULE, 2 krovna nosača s ključemkolloring wrote:mala digresija....
Hvala.
-
mersedb
#8 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
nebih imenovao majstora,,,,,znaci on vergla ali nikako da sastavi.SAMO SE CUJE U DESNOJ STRANI,,,ODNOSNO KOD NOGU SUVOZACA TAK TAK TAK TAK,,,,,,,,,By the way ,,,majstor me izradio,,,nije dosao po auto.AmADin_gospo wrote:pošto se ne razumiješ u auta, a pošto si mjenjao 2 puta pumpu, znači da nemaš problema s pumpom nego nečim drugim što sjebe istu.
http://www.opelteam.ba
- AmADin_gospo
#9 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
imaš PP pa nazovi majstoramersedb wrote:nebih imenovao majstora,,,,,znaci on vergla ali nikako da sastavi.SAMO SE CUJE U DESNOJ STRANI,,,ODNOSNO KOD NOGU SUVOZACA TAK TAK TAK TAK,,,,,,,,,By the way ,,,majstor me izradio,,,nije dosao po auto.AmADin_gospo wrote:pošto se ne razumiješ u auta, a pošto si mjenjao 2 puta pumpu, znači da nemaš problema s pumpom nego nečim drugim što sjebe istu.
http://www.opelteam.ba
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#10 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
Ma to je nesto oko struje
, relej ili el. ventil, nek ti to pogledaju.
- Nogatrans
#11 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
Jesi bio na dijagnostici? Ima li neke greske?
Mogu ti pomoci al moras fino objasniti!!
Last edited by Nogatrans on 22/11/2010 16:54, edited 1 time in total.
- sheikh
#12 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
anlaser ako verla a nece da upali
mozda
-
mersedb
#13 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
nece majstor da dodje,,,nisam dijagnostiku radio,,,Nogatrans wrote:Jesi bio na dijagnostici? Ima li neke greske?
znaci mjenjao 2 pumpe ,,prvo neku sranje,,,pa onda boschovu,,,,,u razmaku 7 dana,,,,radi 7 dana i onda malo trza i onda nemoze da upali nikako,,,nema sanse......kada vergllam kod nogu suvvozaca klepece nesto,,,,,tak tak tak.,,,,,,,to je sve sto ja znam,,,,sto mogu da objasnim....
-
mersedb
#14 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
jos majstor ne dolazi,,,
kaze mi jedan jaran,,,,da skinem plastiku u autu spreda,,i da neke releje samo zamjenem??????????
kaze mi jedan jaran,,,,da skinem plastiku u autu spreda,,i da neke releje samo zamjenem??????????
- johntra
#15 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
ako je kod desne strane kod suvozača, vrlo lako može biti da te zeza cut off ventil za gorivo, koji spriječava dolazak goriva u motor prilikom prevrtanja auta...oni znaju i bez sudara sami od sebe zaštopati...opet, ako su releji, sumnjam da se oni nalaze tu...
-
mersedb
#16 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
EVO MAJSTOR ODVEZAO AUTO,,,NA RACUNARU KAZE DA JE KVAR U STRUJI NESTO,,PA CE SE ELEKTRICAR POZABAVITI ,,,,,A SADA VIDECEMO,,,,,OBAVJESTITI CU VAS CIM SAZNAM...johntra wrote:ako je kod desne strane kod suvozača, vrlo lako može biti da te zeza cut off ventil za gorivo, koji spriječava dolazak goriva u motor prilikom prevrtanja auta...oni znaju i bez sudara sami od sebe zaštopati...opet, ako su releji, sumnjam da se oni nalaze tu...
-
mersedb
#17 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
momci od majstora nema glasa jos,,,,,,govori da nije do releja,,nego da ima neka kutija blizu releja,,,,,da letuje nesto????
talasika???
talasika???
- bic
#18 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
Ma gotov je on,nego ti prodaji auto i fataj se dizela...
- AmADin_gospo
#19 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
jesi li zvao onaj broj što sam ti poslao na PP ?mersedb wrote:momci od majstora nema glasa jos,,,,,,govori da nije do releja,,nego da ima neka kutija blizu releja,,,,,da letuje nesto????
talasika???
-
whow
#20 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
AmADin_gospo wrote:jesi li zvao onaj broj što sam ti poslao na PP ?mersedb wrote:momci od majstora nema glasa jos,,,,,,govori da nije do releja,,nego da ima neka kutija blizu releja,,,,,da letuje nesto????
talasika???
E vidi sto je AmaDin poslovan.
-
bengin02
#21 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
lambda sonda.
ako se gasi u voznji nakon sto izbacis iz brzine- senzor broja obrtaja motora.
osjetio na svojoj koži.
ako se gasi u voznji nakon sto izbacis iz brzine- senzor broja obrtaja motora.
osjetio na svojoj koži.
-
mersedb
#22 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
nisam jaro,,,nisam iz sarajeva,,,,AmADin_gospo wrote:jesi li zvao onaj broj što sam ti poslao na PP ?mersedb wrote:momci od majstora nema glasa jos,,,,,,govori da nije do releja,,nego da ima neka kutija blizu releja,,,,,da letuje nesto????
talasika???
-
mersedb
#23 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
sada zavrsio razgovor sa majstorom,,,kaze do sada jeustanovio da nije pumpa otisla,,,,da je do neceg drugog,,,,,sutra ce otkriti sta je problem,hehehhe
e svasta
e svasta
- AmADin_gospo
#24 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
nemora svaki kvar da bude skup, ima kvarova "teških" marku-dvije, a auto neče da makne, tipa releji, filteri, đekovi, kratak kontakt na žicama, itd itd.whow wrote: E vidi sto je AmaDin poslovan.. Neka nek se radi. Samo covjek gleda da se rjesava ove Corse a ne da se u nju jos vise uvaljuje. To kad krenu kvarovi to je onda lutrija, jedini je problem u tome ako prodajes polovno da bi kupio polovno kako znas da ce i taj novi polovnjak biti cemu.
-
mersedb
#25 Re: Pomagajte drugovi,,OPEL CORSA 1,0 B 1999
sa ovim se slazem skroz...AmADin_gospo wrote:nemora svaki kvar da bude skup, ima kvarova "teških" marku-dvije, a auto neče da makne, tipa releji, filteri, đekovi, kratak kontakt na žicama, itd itd.whow wrote: E vidi sto je AmaDin poslovan.. Neka nek se radi. Samo covjek gleda da se rjesava ove Corse a ne da se u nju jos vise uvaljuje. To kad krenu kvarovi to je onda lutrija, jedini je problem u tome ako prodajes polovno da bi kupio polovno kako znas da ce i taj novi polovnjak biti cemu.